Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

06 f 0001

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• JCW
    yanıtladı
    Aslı kaanunal tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Muhtesem gorunuyor gercekten. Kazasiz belasiz insallah. Klasik MINI alasim geldi

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    Teşekkürler,

Darısı ve hatta daha iyisi size kısmet olsun,

sizde kazasız belasız binin mininize sizinkide çok güzel bir araba

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı
    Aslı ALIENLOVE tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bu konu hakkında yapacagım tek yorum mukemmeliyetci insanlara üşenmeyen insanlara bayılıyorum, sizi zevkle izliyoruz gercekten
    Alen bey,

Yazdıklarınızı iltifat kabul ediyor ve teşşekkür ediyorum.

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı
    Aslı WISHMAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bizim Giovanni'ye MINI decalini yaklasik 3 saatte ortalayip yapistirabilmistik. Bu is bir bilen tarafindan dikkatlice yapilmali. Konu hakkinda yorum demissin, benim yapabilecegim tek yorum sudur.
    Bayrak yerine yerlestirildikten sonra genelde firmalar 1,5 saat kadar firina girmesini tavsiye ediyorlar. Biz Giovanni'ye yazin bu uygulamayi yaptigimiz icin ve biraz Alasehir timari seklinde hallettigimiz icin firinlama yapmadik. Yanlizca yaklasik 15 gun gunes altinda beklettim ve su degdirmedim.
    Eger yapistirma islemi sirasinda cok da kucuk olsa hava kabarciklari kalirsa uzulme ve sakin takinti yapip oynama, bekle, bir ay icinde eger ki kendini toplamassa o zaman 'belki' cok kucuk igne deligi ile durumu cozebilirsin. Ilk basta birak oyle kalsinlar.

Wishman
    Selam Wish,
    Öncelikle kıymetli yorumun için baştan teşşekkür ederim.

Şu anki hava şartlarının soğuklugu dusunuldugunde yazdıkların cok kıymetlı bılgıler,
    arabanın şu anki bulundugu ortamın ısısı ısıtmasız sanayı tıpı dukkanlar gıbı soguk degıl neredeyse oda sıcaklıgı denilecek gibi bir yerde yapılıyor.
    Lakin verdiğin tavsiyeyi uygulayacagım arabanın bulundugu serviste Boya fırını var, işlem bitince soylerım fırına 2 saat koyarlar hatta fırını aksam mesai bitinde actırıp koydururum sonra kapılarını acmadan sabaha kadarda orada bekleyebılır.
    Stickerı yapıştıracak adam ankarada bu işlerin en iyi adam o gelip gidiyor olculerını aldı, anten ıslemınden sonra yıne gelıp stıcker yapıcak. Sonrada boludan Camcı gelıp pazar gunu camını takıcak
    Arabayı yapan kadroyu secmek konusunda cok hassas davranıyorum, tavan işlerini yapan servis işinde ankaranın bir numara olan servisi, stıcker işini yapacak adamda yıne işini yaparken 1 militre için 1 saat düşünen tek adamdır.

Yıllar once tavan ıcın ıngılız bayragı stıckerını cok arastırmıstım.
    Cunku ınternet uzerınden o kadar cok fırma klasık mınılerın ve bmw minilerin tavanına decal satıyorkı
    ama hepsı uydurma stıckerlardan kesılmiş dandik malzemelerdir dıye tahmın ettım.

Bmw miniler için orjınal (genuine) yedek parca kodu ıle satılanları bulmak mumkun .

Aynı sey gecmişte classıc mını için, bilhakis son uretımler olan rover minilerdede mumkun
    Araştırmalar sonucu rover mını parca kodlu genuıne ıngılız flag decal buldum ve almıştım
    Sanırım stıcker malzeme kalıtesı ıyıdır dıye tahmın edıyorum sadece uzun omurlu olsun, uzun yıllar dayansın ve en onemlısı rengi solmasın ıstıyorum.

Bir yorum yaz:

• Kullanıcısının Avatarı
    Misafir cevap verdi
    Tarık merhaba kolay gelsin

haberini aldım olayın burdan okumadan önce

Benim kaporta bitti .emniyet kemerleri ve taban altındaki yakıt borusu ve fren borularını tutan saclar dışında

Ah birde güzel bir boyacı bulsam

Benim kupadada anten deliği yok
    ne yapsak diye düşünüyordum

Arac daha kaportada iken anten işini halledeyim dedim.sonradan problem yaşamamak için

aracta kullanacagin anteni nerden aldin??

Anten için tavanda açılması gereken deliğin olculeri??
    tavan sacindaki antenin konumu nedir ??

bu konularda banada bilgi verirsen sevinirim

Selamlar

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bir yorum yaz:

• NDG
    yanıtladı
    Klasikler arasinda suan icin 1numarali favorim diyebilirim neyse totonuzu kasiyiniz efem nazar degmesin tamam mi?

Sent from my Ericsson GH688 using Tapatalk UHF v2

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı kaanunal tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Muhtesem gorunuyor gercekten. Kazasiz belasiz insallah. Klasik MINI alasim geldi
    bu bir hastalık Kaancım, ama böyle projeleri görüp imreniyoruz.. sonra gidip almaya kalksak bıkıyoruz.. bıkmadan usanmadan bir proje yapmak sabır işi..

Tebrikler.. Ama benim çok yakın bir arkadasım denemişti. Debriyaj sıkıntısı yüzünden ugrasmadı yurumez halde verdi üzülerek

Sabır ve azim bu işlerde esas oluyor bazen..

Bir yorum yaz:

• kaanunal
    yanıtladı

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    gerçekten müthis

Bir yorum yaz:

• ALIENLOVE
    yanıtladı
    Bu konu hakkında yapacagım tek yorum mukemmeliyetci insanlara üşenmeyen insanlara bayılıyorum, sizi zevkle izliyoruz gercekten

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    Bizim Giovanni'ye MINI decalini yaklasik 3 saatte ortalayip yapistirabilmistik. Bu is bir bilen tarafindan dikkatlice yapilmali. Konu hakkinda yorum demissin, benim yapabilecegim tek yorum sudur.
    Bayrak yerine yerlestirildikten sonra genelde firmalar 1,5 saat kadar firina girmesini tavsiye ediyorlar. Biz Giovanni'ye yazin bu uygulamayi yaptigimiz icin ve biraz Alasehir timari seklinde hallettigimiz icin firinlama yapmadik. Yanlizca yaklasik 15 gun gunes altinda beklettim ve su degdirmedim.
    Eger yapistirma islemi sirasinda cok da kucuk olsa hava kabarciklari kalirsa uzulme ve sakin takinti yapip oynama, bekle, bir ay icinde eger ki kendini toplamassa o zaman 'belki' cok kucuk igne deligi ile durumu cozebilirsin. Ilk basta birak oyle kalsinlar.

Wishman

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı

Daha sonra İngiliz bayrağının ortadaki şeridini ölçümler yaparak tavanın ortasına ayarlama işlemi başladı

Ve nihayi hatanın tespit edilmesi sağlandı, simdi delik kapatılıp yenisi yapılacak ve sonra bayrak yapıştırılacak

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı
    Tavan döşemesinin sadece on kısmını biraz sokerek antenin vidasını açtilar ve anteni çıkarttık

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı
    Selam Arkadaşlar,

Benim araç toplanırken kaportacının yapmış olduğu bir hata vardı,
    Aracın orjinalinde 1980 modelde tavanında anten olmadığı için antenin takılacağı delikte yoktu.
    1996-2001 yılları arası son üretimlerde tavan anteni olduğu için ben orjinal antenini getirttim ve olması gereken yerine takıldı.
    Lakin kaportacı hassas ölçü almadığı için antenin takılacağı deliği tavanın tam orta noktasına değil, 12mm sağ tarafa doğru delmiş.
    Araç boyanıp, toplanıp bittikten sonra bunu farkettik, ama artık cok gec kalınmıştı, cunku camı sök, tavan dösemesını sök, deliği kaynakla kapat, tavan tekrar boyansın işleri gundeme gelmişti.
    ve bende daha fazla uzamasın diye, bunu sineye çekip aracı tamamladım ve bitirdim.

İçime dert olan asıl şey antenin deliğinin hatasından ziyade tavan için getirdiğim orjinal ingiliz bayraği decalini yapıştıramıyordum.
    Çünkü bayrağın ortasındaki çizgi antenin bitiği noktaya geliyor ve antenin sağa dogru yanlış takıldığı gerceğini kabak gibi ortaya çıkarıcaktı
    Bende bu içime dert olacağına yapılsın diyerek söktürdüm arabayı
    Şimdi anten olması gereken yerine alınacak ve tavana ingiliz bağrağı decali yapışacak herkese duyurulur
    Konu hakkında yorumlarınızı esirgemez iseniz çok memnun olurum.

Bir yorum yaz:

• JCW
    yanıtladı
    Aslı Ozanbalta tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Ben bu araca bakmaya doyamiyorum, bir fotograf cekimimde kullanmak istiycem sanirim yaza dogru
    Olabilir, vakti geldiginde daha detaylı konuşuruz bu konuyu

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X