Sizce Hangi Tip Şanzuman Manuel mi Otomatik mi ??
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Manuel mi Otomatik mi ??
Çöküş
X
-
Yazılımlandıktan sonra çok yavaş gelmedi f1 sanzıman. Ancak basınç sınırlı seviyede açabiliyorsunuz ve keyfi manuel kadar kesinlikle değil.
Otomatik arabam olmasına rağmen manuel diyoree1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD
Yorum Yap
-
Alen bu konuda sanirim en tecrubelimiz
r60 hakkinda suan icin bir fikrim yok. Ancak R56'nin kesinlikle Manuel olmasi gerektigini dusunuyorum. Baska turlu Overboost'un sagladigi 260 ve/veya 280 nM torkun tadini alamayacak, direk vites dusurecektir. Zaten turbo'larimiz ufak sayilacagindan ust devirlerde cok cansizken birakin alt devirlerde keyif alalim
Ayrica cift debriyaj sistemini getirseler dusunmem gecis yaparim 3 debriyajda olur ama sorun degil...
Yorum Yap
-
Haktana katiliyorum cift debriyaj gelse dusunmem, gerci oldukca hizli vites degistiriyor ama viraj icinde 2vitesde max devirde kalmak isterken 3.vitese atmasi sacma hem manuel sportta kullanip hemde vites atmasi major fail bana gore, ayrica 7000 de vites kucultmek istiyorum sanzimana ne ama oyle degil hersey koruma amacli programlanmis 71 km den sonra 6 ya atar 6000 de vites kucultmez radikal kullanamiyorum ))) o yuzden bana otomatik al basimizdan git dediler sacma sapan isler yapmiyim diye. ))
Yorum Yap
-
Eski otomobilim (207RC) manualdi İnanılmaz sert bir debriyajı vardı. Artık İstanbul trafiğinde beni ağlayacak noktaya getiriyordu. Zamanla diz kapağımda dayanılmaz bir ağrı başladı ve doktora gittim. Düşünün manual şanzıman beni o hale getirdi . İş yerim şile' de ve ağırlıklı olarak şile'ye haftada 5 defa gidip geliyorum. Gidenler yolu bilirler. Artık avucumun içi gibi biliyorum yolu ve virajlarını. Oldukça zevklidir. R53'üm otomatik. Şehir içinde çok büyük ferahlık sağlıyor. Eskiden 1 saatlik trafik bana 4 saat gibi gelirdi. Ama otomatikle sanki 30 dk duruyor gibi hissediyorum. Ama bahsettiğim Şile otobanına çıkıpta işe giderken hep içimden '' Keşke manual olsaydı'' diye geçiriyorum. Hatta R53' aldığım zamanlar triptroniğe aldığım halde bile virajın ortasında vitesi kendisi yükseltmesi büyük bir tehlike yaratıyordu. Ama şimdi alıştım ve iyice adapte oldum. O sorunu yaşamıyorum...
Kısacası eğer İstanbul gibi bir yerde yaşamınızı sürdürüyorsanız ister istemez KALBİNİZ: MANUAL, MANTIĞINIZ: OTOMATİK diyecektir Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim bir sonraki otomobilim de otomatik olur rahatlığı çok farklı
Yorum Yap
-
Aslı Cooperscem tarafından gönderilmiş Mesajı gösterHaktan Sen İstanbulda bir MINI manuel i kullanda gör ne overboost ne basşak bişi arıyor gözün )
ŞEhir için kesinlikle otomatik ki yeni şanzumanlarda baya keyifli
Biliyorsunuz eski MINI'm Istanbul'da yasadigim 1 senelik donemde sadece 3 kere trafige cikti. Birinde rica minnet Bahcesehir'e gittim digerinde dugune digeride keyfi.
Suan her geldigimde arkadasimin DSG'li Ibiza'sini kullaniyorum. MCS'den JCW'ye odedigim farkla o araba alinabiliyor. Istanbul'da yasasam MINI'ye falan binmem ne yalan soyliyim
Yorum Yap
Yorum Yap