Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

RunFlat mi yoksa Normal Lastik mi ??

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• KYH
    yanıtladı
    bu hafta sonu ben de yeni lastik arayışı içinde RFT mi yoksa normal lastik mi diye çok düşündüm. Aracın üstünde olan eskimiş Dunlop SP Sport RFT ile R56 aracım R53de görmediğim hızlarda viraj alabiliyordu ve rayda gibiydi. rayda gitmek tabirini ilk defa R56 ile hissettim. Sonra Pzero Nero aldım 205/45/17... bir anda Rolls Royce konforuna kavuştum ohhh Zaten eski R53'ümde Dunlop sport Maxx vardı ama çok kayıyordu vbe hiç memnun kalmamıştım. Sonra Pzero Nero kullandım ve yol tututşu çok daha iyileşti aracın.

Lastikler henüz 50-60 km oldu, biraz daha açılması lazım ama ilk hissiyatımın Pzero Nero'ların'ın Dunlop SP Sport RFT'ler kadar iyi yol tutmadığı Contisportcontact 5P denemek istiyordum ama Lastikcinin o anda elinde yokmuş. Tirerack'de henüz denenmemiş ama en Conti'nin başarılı lastiği olduğunu başka yerlerde okumuştum.

Ben de tercihimi düz lastikten yana yaptım ama aceba Dunlop SP RFT'nin aklıma durgunluk veren yol tutuşu RFT olmasından mı, yoksa pzeroların yeniliğinden mi yoksa Dunlop SP'nin hamurunun başlı başına Pzero Nero'dan daha mı olmasından iyi onu anlayamadım...

Bir yorum yaz:

• Kullanıcısının Avatarı
    Misafir cevap verdi
    cem abi s001 al çok kaliteli ve saglam run flat olanları cok konforsuz bilgin olsun düz olanın al abi

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    İyi bari milleti masraftan kurtarmışın

Aslı selcukerdemir35 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    run flat konforsuz ve serttir. bridgstone s001 lastikleri miniye taktıktan sonra diger rft ve normal miniden kalan lastiklerimi hıdırellezde ateşe verdim

Bir yorum yaz:

• Kullanıcısının Avatarı
    Misafir cevap verdi
    run flat konforsuz ve serttir. bridgstone s001 lastikleri miniye taktıktan sonra diger rft ve normal miniden kalan lastiklerimi hıdırellezde ateşe verdim

Bir yorum yaz:

• Luai
    yanıtladı
    @Cooperscem, RFT siz yanina tamir koyan Porsche var bunu yapiyor yol tutusu daha iyi olsun diye tahmin ediyorum.....

@ALIENLOVE, hahahhah

Bir yorum yaz:

• ALIENLOVE
    yanıtladı
    benim hem 18jant hem rf hem sport+ suspansiyon kurtaj yasaklanırsa beklerim cocuk dusurmek isteyenleri :P

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Öncelikle hepimizin bildiği gibi.. Spor bir araç kullanıyoruz. (yani ben öyle görüyorum) Ben daha şehir içi kullanım dışında sakince gittiğimi hatırlamıyorum.

Sonuçta spor bir araç alıyorsunuz. Performans ve güvenlik beklemek önemli. Ama siz bu performansı dediğiniz gibi RF'den bekleyemezsiniz. Bunun amacı gideceğiniz yere bir şekilde sizi ulaştırmaktır. Yani jantınız kırılmış, kaba etiniz ağrımız, böbrek taşı düşürmüssünüz yada aracınızın içinden döşeme sesleri gelmesi falan umrumda değil RF'lastik üreticisinin. TEK AMAÇ Gideceği yere götürmesi (Sorunlu yada sorunsuz olarak).
    Not: Muayene olayını bende duydum. Yedekte dursun lastik zaten piyasası olan bir lastik değil değerlndirmek biraz zor oluyor
    En son düzenleyen Kekuti; 31-05-12, 15:49. Sebep: gereksiz uzun :)

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Benim fikrime göre alman kendi vatandaslarının ve diğer insanların hayatlarını tehlikeye atacak kadar salak değildir.

Bende onlarda normal lastik koyup yanina bit tamir seti ile RF lastik fiyatına getirebilirler tamamen pazarlama demek komik olur.

Tabiki RF lastiğin defektleri var ama ben tüp e güvenemem canımı emanet edemem ve Levent in başına gelen olay da bence bir mihenk taşı olmalıdır.

Ve Son olarak eğer arabanda stepne yoksa ve lastiklerinde RF değilse muayene de büyük sıkıntı oluyor.Yaşandı.....

Bir yorum yaz:

• HAKTAN
    yanıtladı
    Kerem RF'i buyutme demissinde bahsettigin konfor sorunu, arabadan gelen sesler vs. ulkemiz gibi rezalet yollara sahip, standartlarin altinda kalmis ulkeler icin gecerli bir durum. ve ayrica kullaniciya lastik degistirmemek, yolda kalmamak gibi getirileri varken tamamiyle pazarlama taktigi demek cok yanlis olur. Elbetteki bir pazarlama taktigi var ama bunlar senin saydiklarin degil. Fiyat farki konusunda sana katiliyorum ama bunu yurt disiyla da kiyaslamak lazim. (farzedelimki Almanya'da 100euro fark vardir ama bizde 300euro var olabilir.. bunun icinde gumruklerimize, bakanlarimiza, hukumetimize tesekkur edebiliriz sanirsam )

Lastigin agir olmasi zaten kullanilan materyallerin fazlaligindan dolayi cok normal ve bu agirligin performansa, tuketime etkileri tabiki olacak.

Basa donecek olursak; elbetteki RFT'ler yanlamak, yuksek performans yol tutus denemeleri yapmak veya pistte yarismak icin uretilmediler. Bugun hepimiz arabalarimizi gerektigi gibi kullansak ve yollarimiz Amerika'daki, Almanya'daki gibi olsa eminim hicbiriniz RFT disinda lastik kullanmak istemessiniz

Niyetim Kerem'in fikirlerini curutmek degil, hakli oldugu yerlerde vardir. Ben sadece konuyu derinlemesine tartisalim istiyorum..

Bir yorum yaz:

• Levent
    yanıtladı
    Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Kardeşim, şanssızlık olmuş demeye çalışıyorum..
    Birşey dediğim yok ama büütmeyin bu kadar RF'yi.. Patlamayan lastik diye 2 katına satılıyor, aracına stepne koymuyorlar. Maliyetten kaçılıyor. Tamamen pazarlama ürünüdür bu lastik. Hee illa diyorsanız ben köpük möpük anlamam, takın RF, 20.000 km sonra araba tangır tungur sallanmaya ses yapmaya başlıyor.

Yol tutuş rezalet, lastik normalden 3.5 kg daha ağır. Direksiyon kutusu gibi bir problemi vardır r56'ların. Ben inatla o öküz ölüsü orginal jantlar ve runflat lastiklerden dolayı oldugunu düşünüyorum. Mantığım o yönde ilerliyor

demek istediğim şanssızlık olmuş, RF'ye takılmayın bu kadar ben RF yardım hemde tek seferde 2 tane lastiği yardım

Farklı neden anlam çıkarayım herkes birbirini tanıyor burada zaten ne demek istedğini çok net anlıyorum ama ben anlaşılamıyorum sanırım
    Ben senin ne demek istediğini, içini biliyorum Keremim merak etme Senin için yazmadım ben onu. Hani bende Runflat i savunmuyorum. Kötü yanları da çok iki lastiği de kullandım. Ben sadece dün yaşadıklarımdan sonra runflat daha ağır bastı diyorum. Normal lastiği savunanlara bilmişlik taslamamak amaçlı yazdım. Yazılarımda seni hedef almadım ki almamda kardeşim böyle bir anlam çıkarırsan darılırım

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı Levent tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Kerem çok detaya inelim dersen yolda yururken yildirimda çarpabilir degilmi?
    Konu runflat - normal lastik karsilastirmasiydi bende dun basimdan gecen olayi yazdim sicagi sicagina. Ornek teskil etsin diye. Normal lastige ölümmm sakin takmayin demedim. Fikirlerimi paylastim farkli bir anlam çikarilmasin sakin.
    Kardeşim, şanssızlık olmuş demeye çalışıyorum..
    Birşey dediğim yok ama büütmeyin bu kadar RF'yi.. Patlamayan lastik diye 2 katına satılıyor, aracına stepne koymuyorlar. Maliyetten kaçılıyor. Tamamen pazarlama ürünüdür bu lastik. Hee illa diyorsanız ben köpük möpük anlamam, takın RF, 20.000 km sonra araba tangır tungur sallanmaya ses yapmaya başlıyor.

Yol tutuş rezalet, lastik normalden 3.5 kg daha ağır. Direksiyon kutusu gibi bir problemi vardır r56'ların. Ben inatla o öküz ölüsü orginal jantlar ve runflat lastiklerden dolayı oldugunu düşünüyorum. Mantığım o yönde ilerliyor

demek istediğim şanssızlık olmuş, RF'ye takılmayın bu kadar ben RF yardım hemde tek seferde 2 tane lastiği yardım

Farklı neden anlam çıkarayım herkes birbirini tanıyor burada zaten ne demek istedğini çok net anlıyorum ama ben anlaşılamıyorum sanırım

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    kusura bakmayin nereye yazacagimi bilemedim.

Gecmis olsun Levent.

P.S: Ben inatla Cooperscem ile Kekuti icin bir alt baslik acilmasini talep ediyorum. Konu basligi 'Gergin Mutfak' olabilir.

Wishman
    En son düzenleyen WISHMAN; 30-05-12, 16:32.

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Abi 1.5 senede 28.000 KM oldu ben RF alıcam o gözüküyor

Aslı ALIENLOVE tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    RF leri degil de Haktanı degistirelim :P RF lastikler guven veriyor insana sonucta yanakta balon diye bir olayın riski kalkıyor ama normal tubeless cat diye bir anda inmese de yanakta balon yapıp farketmediysek alakasız bir yerde cok cok cok tehlikeli bir duruma sokabilir bizi. Özellikle performanslı arabalarımızda bu riski tabii ki en aza indirgemek ne guzeli. Bu riski en aza indirirken de bazı şeylerden fedeakarlık etmek zorunda kalıyoruz konfor, yol tutus , fiyat gibi. Benim şansımaydı sanırım bugune kadar 4 set Kumho kullandım hem memnun kaldım hem de hiç lastigim patlamadı ama evet aması var ben senede cok az kilometre yapıyorum arabamla genelde haftasonu araç trafigi olmadıgı zamanlar ve istanbul izmir bodrumö şeklinde o yüzden cok fazla bir riskim olmuyor 12 ayda 9000 km yapan bir adamım

Bir yorum yaz:

• ALIENLOVE
    yanıtladı
    RF leri degil de Haktanı degistirelim :P RF lastikler guven veriyor insana sonucta yanakta balon diye bir olayın riski kalkıyor ama normal tubeless cat diye bir anda inmese de yanakta balon yapıp farketmediysek alakasız bir yerde cok cok cok tehlikeli bir duruma sokabilir bizi. Özellikle performanslı arabalarımızda bu riski tabii ki en aza indirgemek ne guzeli. Bu riski en aza indirirken de bazı şeylerden fedeakarlık etmek zorunda kalıyoruz konfor, yol tutus , fiyat gibi. Benim şansımaydı sanırım bugune kadar 4 set Kumho kullandım hem memnun kaldım hem de hiç lastigim patlamadı ama evet aması var ben senede cok az kilometre yapıyorum arabamla genelde haftasonu araç trafigi olmadıgı zamanlar ve istanbul izmir bodrumö şeklinde o yüzden cok fazla bir riskim olmuyor 12 ayda 9000 km yapan bir adamım

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Katılıyorum Haktan Sana

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X