Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

RunFlat mi yoksa Normal Lastik mi ??

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• HAKTAN
    yanıtladı
    Oncelikle Levent cok gecmis olsun. Ayni sahneyi ben bir kere yanlarken yasadim ama senin durumunda olmayi hic istemezdim.

Genel kanida oldugu gibi arabanizi %90 ne sekilde kullandiginiz onemli. Sehir icinde kullaniyorsaniz bencede Tubeless alabilirsiniz. Bir kopuk spreyi ile cogu skintinizi cozersiniz.

Pist vs durumlari icin Yekta, Luai, Onurcan fikirlerini belirtmis zaten.

Alen bence sen 10bin km'de her lastigin yetisini bitirebilecek bir adamsin.

Ben sahsen Tubeless konforu istesemde, RFT'den vazgecmeye gozum yemiyor. Sehir icinde kullanmanin disinda Izmir-Manisa-Dikili-Cesme seyahatlerimi her hafta yapiyorum. Saati ve hava sartlari hic belli olmuyor zaten. Yanimda esim varken gecenin 4unde Cesme otobaninda ne yol yardim beklemek isterim nede lastik degistirmek. 200un ustunde giderkende nadir rastlanan o guvenlik acigina pay vermek istemiyorum.

RFT neden bulunduguna gelince elbetteki tahmin edecegimiz bir cok sebebin yaninda (Yer kaybi, yuk fazlasi, kaza riskini ve sayisini minimuma indirmek, kullaniciya kolaylik vs.) tahmin edemeyecegimiz bircok seyde olabilir. Ornegin teknolojik gelisimler, sartlandirilmis tuketim, ticari kazanc ve pazar payi gibi.

Bir yorum yaz:

• Levent
    yanıtladı
    Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    İnsanlar karşıdan karşıya geçerken bile araba çarpabiliyor dimi ?

Benim gibi kullanan varsa sadece şehir içi ve köprü yolunda, ben normal lastiği tavsiye ederim. Yola gideceğim zaman RF'leri takıcam, zaten 2.elde RF'nin satıldığınıda görmedim genelde uçurumdan aşağı yuvarlıyorlar veya bıçak sokuyorlar

Kerem çok detaya inelim dersen yolda yururken yildirimda çarpabilir degilmi?
    Konu runflat - normal lastik karsilastirmasiydi bende dun basimdan gecen olayi yazdim sicagi sicagina. Ornek teskil etsin diye. Normal lastige ölümmm sakin takmayin demedim. Fikirlerimi paylastim farkli bir anlam çikarilmasin sakin.

Bir yorum yaz:

• ALIENLOVE
    yanıtladı
    Runflat ilk günlerde iyi ama 10.000 km gectikten sonra özelligini kaybediyor gibi geliyor bana, acıkcası r50de de r56da da RF leri atıp Kumho takmıstım cok da memnundum ( hatta buzda SunnetGolunden dondum Kumholarla). r60da da RF lastik var ve yanakların sertliginden dolayı araba hem cok sert hem de aşırı zorladıgımda hafif bir kafadan kayma yapıyor ( ama o zaman da arkalar devreye giriyor 4 ceker MINI tadından yenmiyor ayıptır söylemesi :P ) Yani ben yeni lastik alacak olsam normal alırım.

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Aga Duayenlik konusunda sizlerin eline su dökemeyiz biz sadece nacızane fikirlerimizi belirtebiliriz siz gençler daha meraklı olduğunuz için bir sralım dedik aldık cevaplarımızı

Verdiğiniz yararlı bilgiler için teşekkür ederim.....

Muhalefet ?

Gerek yok o rahatsızlıgı çekmenize. Ben coilover ve RF Lastikle ralli arabasına biniyormuşum gibi hissediyorum!

ne alakası var muhalefetlikle ? Olabilir lastik patlaması şanssızlık demeye çalıştım. Bu kadar zor bir benzetme yapmadıgımı düşünüyorum

Ayrıca 2008'de RF lastiklerin 2 tanesini yarmıştım CooperS'te. Normal lastikten daha vahim oluyor durum. Aklınızda olsun sonradan vay efendim bu araba dökülüyor tangır tungur ses geliyor, vay efendim belim agrıdı, kıçım ağrıdı yok böbrek taşı düşürdüm demeyin. İlla uzun yol şehir dışı gidiyorum diyen varsa yedeğinde tutsun. Yoksa şehir içinde yol yardımı aradıgında 5-10 dakkada geliyorki, zaten idarelik köpük gibi birşey var lastiğe surdugunuz. Buda sizi en yakın lastikçi/Benzinci/usta/Sanayi nereye istiyorsanız götürüyor

MUHALEFET'likle alakası yok yani Mini Duayeni

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı Cooperscem tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Ya Kerem [SIZE=5]muhalefet[/SIZE] olmak için illa bişi dicen ne alakası var şimdi araba ile karşıdan karşıya gecen adamın

Herneyse Bende Lastiklerim Bittiği Zaman bıçak Sokarım
    Muhalefet ?

Gerek yok o rahatsızlıgı çekmenize. Ben coilover ve RF Lastikle ralli arabasına biniyormuşum gibi hissediyorum!

ne alakası var muhalefetlikle ? Olabilir lastik patlaması şanssızlık demeye çalıştım. Bu kadar zor bir benzetme yapmadıgımı düşünüyorum

Ayrıca 2008'de RF lastiklerin 2 tanesini yarmıştım CooperS'te. Normal lastikten daha vahim oluyor durum. Aklınızda olsun sonradan vay efendim bu araba dökülüyor tangır tungur ses geliyor, vay efendim belim agrıdı, kıçım ağrıdı yok böbrek taşı düşürdüm demeyin. İlla uzun yol şehir dışı gidiyorum diyen varsa yedeğinde tutsun. Yoksa şehir içinde yol yardımı aradıgında 5-10 dakkada geliyorki, zaten idarelik köpük gibi birşey var lastiğe surdugunuz. Buda sizi en yakın lastikçi/Benzinci/usta/Sanayi nereye istiyorsanız götürüyor

MUHALEFET'likle alakası yok yani Mini Duayeni

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Ya Kerem muhalefet olmak için illa bişi dicen ne alakası var şimdi araba ile karşıdan karşıya gecen adamın

Herneyse Bende Lastiklerim Bittiği Zaman bıçak Sokarım

Benim gibi kullanan varsa sadece şehir içi ve köprü yolunda, ben normal lastiği tavsiye ederim. Yola gideceğim zaman RF'leri takıcam, zaten 2.elde RF'nin satıldığınıda görmedim genelde uçurumdan aşağı yuvarlıyorlar veya bıçak sokuyorlar

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Kardeşim Geçmiş Olsun Bende Değiştirmeyeceğim Büyük Bir İhtimalle Canımızdan Daha Önemli Değil Rahatlık Seninde Yazdıklarından Bunu Anladım....

Aslı Levent tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    1 saat once sorsaydiniz dusunmeden normal lastik derdim. Fakat az once 2. Kopru yolunda 130 ile seyir halindeyken arabanin arkasini bir anda yanima aldim (yagisli havada). Yanimdaki tırı on camdan naklen izledim resmen. Direksiyonu son anda kirdim tirin lastiklerine gittim geldim. Nasil toparladim arabayi hala anlamis degilim. Simdi lastikcideyim otobanin ortasinda nasil birsey girmisse lastige ortada bile yok ama bildiginiz sigara dali girecek sekilde yarik var. Az kaldi bir felaket yasanacakti. Orada arabayi birakamadim (yedek lastik yok) 30km ile benzinciye gitmek zorunda kaldim. Bu sebepten lastigin icinide komple yarmisim. Runflat olsaydi tehlikesiz bir sekilde yoluma devam edecektim ama ben az once normal lastikle az kalsin tirin altina giriyordum. Hala elim ayagim titriyor heyecandan. Bu saat itibari ile kesinlikle runflat. Hatta keske 4 lastigi yenilerken runflat alsaydim....

Bir yorum yaz:

• Levent
    yanıtladı
    1 saat once sorsaydiniz dusunmeden normal lastik derdim. Fakat az once 2. Kopru yolunda 130 ile seyir halindeyken arabanin arkasini bir anda yanima aldim (yagisli havada). Yanimdaki tırı on camdan naklen izledim resmen. Direksiyonu son anda kirdim tirin lastiklerine gittim geldim. Nasil toparladim arabayi hala anlamis degilim. Simdi lastikcideyim otobanin ortasinda nasil birsey girmisse lastige ortada bile yok ama bildiginiz sigara dali girecek sekilde yarik var. Az kaldi bir felaket yasanacakti. Orada arabayi birakamadim (yedek lastik yok) 30km ile benzinciye gitmek zorunda kaldim. Bu sebepten lastigin icinide komple yarmisim. Runflat olsaydi tehlikesiz bir sekilde yoluma devam edecektim ama ben az once normal lastikle az kalsin tirin altina giriyordum. Hala elim ayagim titriyor heyecandan. Bu saat itibari ile kesinlikle runflat. Hatta keske 4 lastigi yenilerken runflat alsaydim....

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    yanıtladı
    Aslı YEKTA tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    çok uzun yola çıkmıyorsan al abi normal lastik, bide lastik tamir kitlerinden at bagajına zorda kaldın mı bas içine devam
    rft ye göre ayarlanması da doğru değil yok öyle birşey.. hatta araç yumuşadığı için ön takım vb. parçalara binen yük de azalacaktır
    +1 aynen başkan

Bir yorum yaz:

• Yekta
    yanıtladı
    çok uzun yola çıkmıyorsan al abi normal lastik, bide lastik tamir kitlerinden at bagajına zorda kaldın mı bas içine devam
    rft ye göre ayarlanması da doğru değil yok öyle birşey.. hatta araç yumuşadığı için ön takım vb. parçalara binen yük de azalacaktır

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Başkan ben ....bet adamım gider öle biryerde patlarki kalırım bekçi gibi ortada

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    yanıtladı
    normal al normal yaw

Bir yorum yaz:

• cemeskiyurt
    yanıtladı
    Güven konusu benide çelişkide bırakıyor abi ama galiba bende RF den vazgeçmeyeceğim gibi gözüküyor

Bir yorum yaz:

• ozsimav
    yanıtladı
    arac cabriosa run flat olmuyo...lastikler o kadar sertki tentenin plastik aksamlari kirildi benim en az 3 kere zingirtidan...tabiki guven kismina katiliyorum sonucta ben cocuklarimi tasiyorum arabada ama run flat lastikler benim arabayin tente aksamini cok hirpaladi...

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X