Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

34 AT 991 R53 MINI Cooper S Project

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Aslı GOKHAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Arenın arabayı sormadım kardesım halukun araba arenın araba bellı zaten ufak tefek eklemeler yapılacak sadece bende haluk gıbı baslayacagım ıcın o su anda takıbımde.
    @aren gecende nerede yazdın bılemedım sımdı ama demıstınya rodaj ısını uzun yol degıl sehır ıcı dıye onu nasıl yapacaksın uzun yol gtmek zorlamadan daha ıyı degılmıdır sehır ıcı sonucta trafık var her saat neredeyse gecede olsa. Nasıl olacak bu rodaj işi?
    Egzoz portları genişletildi kapağımız taşlamdı kaan işinde uzman olduğunu gösterdi arenin kapağı gördüğüm kadarıyla sölüyorum acayip bi işcilik saolsun parça bekleme aşamasındayız acelede etmiyoruz egzantrikle işgili bi süre bekkicez arenin dedigi gibi egzantrigi temin etmeleri 2 hafta alıcakmış ki bizde iki hafta bekletip bütün parçaları tek seferde getirtcez (bu bi nevze benim tercih edilmeyen egzantrikte ısrar etmemden kaynaklı)
    İşlem aşamasına geçildiginde tek tek fotograflı anlatım yapılacaktır.

Yorum Yap

Aslı GOKHAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
      Arenın arabayı sormadım kardesım halukun araba arenın araba bellı zaten ufak tefek eklemeler yapılacak sadece bende haluk gıbı baslayacagım ıcın o su anda takıbımde.
      @aren gecende nerede yazdın bılemedım sımdı ama demıstınya rodaj ısını uzun yol degıl sehır ıcı dıye onu nasıl yapacaksın uzun yol gtmek zorlamadan daha ıyı degılmıdır sehır ıcı sonucta trafık var her saat neredeyse gecede olsa. Nasıl olacak bu rodaj işi?
      Gökhan uzun yol rodajı arabaya tek bir düzlemde götürür ve yatakları birbirine alıştırması daha uzun zaman alır yapılan yanlışlardan biridir uzun yol rodajı

şehir içi çok dik youşlara asla tırmanmadan araca boost asla göstermeden ve çok fazla arabayı ısıtıp soğutarak 1300 Km yapılmalıdır

hep kalın yağ kullanılarak rodaj yapılır , rodj yağı diye tabir edilen kalın yağ kullanmak çok büyük bir yanlıştır

kalın yağların motora hiç bir koruyuculuğu yoktur yeni toplanmış motorda ufak tefek hataları kalın yağ asla kompanse etmez

ben yine mobil 1 kullanacağım evet yatakları alıştırmak için daha fazla km yapıyoruz 1300 KM kadar boost gösterme yokuş tırmanmama gaz asla ezmemek gerekmekte

1300 KM sonunda yağımızı süzü yoruz ve asla aynı yağı kullanmıyoruz

kalan 200 KM lik tatlı sert bir rodajımız daha var aslında bir konu açmak icap eder bana rodaj ile ilgili
      En son düzenleyen ARENIMO; 26-02-13, 15:06.

Yorum Yap

aç tabı bro rodaj olayını sen ıyı bılıyorsun engın deneyımlerınden kaynaklanıyor,bizde faydalanırız

Yorum Yap

Aslında cok onemlı olan bı konudur rodaj ekstra bı konuyu haketmıs durumda su anda bekemedeyız
          IS IT LOVE?

www.MINIClubTR.com

sigpic

Yorum Yap

Aslı Haluk tarafından gönderilmiş Mesajı göster
            Hayırdır kardeşim sanada bi proje başlığı yapalım o zaman
            az kaldi kanka

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum Yap

Rodaj konusu açılmadıysa bi de şuna cvp lütfen.Artık fabrikadan çıkan sıfır araçlarda rodaj diye birşey yokmuş.Rodajı yapılmış çıkıyormuş.Öylemi?
              sigpic

Yorum Yap

Aslı talha tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                Rodaj konusu açılmadıysa bi de şuna cvp lütfen.Artık fabrikadan çıkan sıfır araçlarda rodaj diye birşey yokmuş.Rodajı yapılmış çıkıyormuş.Öylemi?
                Yapmayin diyorlar ama saglikli deil, demirin alisma suresi mi birsey diyorlardi. Belli bir donem alistiricaksin, guzelce tatli tatli motoru acmaya baslicaksin 2000'de max yag deiseceksin. Ben 1900 km civari bakima soktum, abi sapikmisin sen demistiler
                Rodajda ne yag oldugunu nereden bilicem dimi
                1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
                2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
                4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
                5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Her arabad rodaj vardir Talha fabrikadan istedgi kadar rodaji yapilarak ciksin fabrikada o kadar iyi bosluklar hesaplaniyor ki rodajda sorun yasamiyoruz
                  Ama gurkan gorunce yazar ona arabayi acmak adina bir rodaj yaptik nasil oldugunu kendisi daha iyi biliyor soyler

Sifir el yapimi atmosferik araclarda ozellikle rodaj cok onemli ferrari italia gibi arabalarda 40 HP oynadigi goruldu
                  S2K larda mesela iyi rodaj yapmis ciger acmis araclar fark ettiriyor rodaj onemlidir kanka

Yorum Yap

ne biliym fabrika rodajı yapıp piyasaya sürüyor diye bir efsane dolaşıyorda yıllardır.
                    sigpic

Yorum Yap

@aren konuyu takip ediyorum reyis talha benim rodajim ilk 500 kilometre normal kullanim 200km biraz skstirarak 700kmde de aren birlikte gece cikip edirneye dogru vurduk kirbaci arabanin motoru bana gore ve arene gore baya iyi stock olmasina ragmen rodaji cok guzel yaptik her vites alt devirden bastik ve her vitesi sonuna kadar bitirdik sonra ayn de yag degisimi oldu tammm

Yorum Yap

Aslı G.Evran tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                        @aren konuyu takip ediyorum reyis talha benim rodajim ilk 500 kilometre normal kullanim 200km biraz skstirarak 700kmde de aren birlikte gece cikip edirneye dogru vurduk kirbaci arabanin motoru bana gore ve arene gore baya iyi stock olmasina ragmen rodaji cok guzel yaptik her vites alt devirden bastik ve her vitesi sonuna kadar bitirdik sonra ayn de yag degisimi oldu tammm

İyi yapmışsın.Belki dyno üzerinde iki stok JCW üzerinde bile fark eder.Görmek lazım.
                        sigpic

Yorum Yap

İyi yapmışsın.Belki dyno üzerinde iki stok JCW üzerinde bile fark eder.Görmek lazım.
                          onu merak etmiyorum degil ama en fazla 5-10arasi fazla cikar yada tam hp sini verir dynoda

Yorum Yap

onu merak etmiyorum degil ama en fazla 5-10arasi fazla cikar yada tam hp sini verir dynoda

Kw ve Nm da degişiklik olusgını düşünmüyorum en azından 5-10 gibi rakamlar oynamaz ama yapılan işlemin motor ömrüne katkısının olduğu tartışılmaz

Yorum Yap

Aslı Haluk tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                              Kw ve Nm da degişiklik olusgını düşünmüyorum en azından 5-10 gibi rakamlar oynamaz ama yapılan işlemin motor ömrüne katkısının olduğu tartışılmaz
                              aynen ole kanka su bekledigim is var o olursa haftaya benim araba hazir bugun netlesicek ins bi stock dynoya cikicam bide yaptiktan sonra bakicaz arenle senin arkan benle seco geliriz artik

Yorum Yap

aynen ole kanka su bekledigim is var o olursa haftaya benim araba hazir bugun netlesicek ins bi stock dynoya cikicam bide yaptiktan sonra bakicaz arenle senin arkan benle seco geliriz artik
                                way be, gruplaşma söz konusu
                                1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
                                2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
                                4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
                                5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                                X