Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
R56 Yazılım Tavsiyesi
Çöküş
X
-
Bende 2012 model Jcw var.Methanol konusunda her kafadan farklı ses çıkıyor.N14 motorlu araçta ne gibi sıkıntılar yaratabilir methanol ?
-
Herkese iyi günler aktif olarak 5 yıldır mini kullanıcısıyım 2 senedir 2008 manuel kaset blue aracımı kullanmaktayım
İlk zamanlar aracımın gidişi beni tatmin ediyordu ve yüklemek gibi bi düşüncem yoktu ama artık aracım yetersiz geliyor aracıma 1 ay önce kurum temizliği ve zincir değişimi için işlemlere başladım kapağı söktüğünüzde rektefiyrciye gönderdim ve sibop lastikleri ve sibopları orjinali ile yeniledim tabi Bu arada zincir seti selenoid gibi şeylerdir yeniledim açmışken bir takım Orjinal Sekman piston temizliği ve kol yatak aldım bunlarıda ustamın tavsiyesi üzerine komple revizyona gittik sekmanları söküldüğünde tertemizdi ama artık aklımız değiştirme işine gitmişti ve komple sıfır motor yaptık çünkü yazılım ve bazı yüklemelerden sonra aracın motoru ile ilgili sorun yaşamak istemedim bütün işlemleri tamamladık ve turboyu sıfır olarak Orjinal iç aldım bu sayede herşey sorunsuz bir şekilde rodajımı bitirdim rodaj sonrası tabi ilk kaşıntılarımız başladı aracımda 70 lik dp k&n filtre ve cooler boruları 60 lık olarak değişim yapıldı tabi bu arada ufak bir işlem yapıldı turbo wasgate den birazcık açıldı ilk denemelerim geçen hafta sonu oldu stage 1 iki tane Polo gti ve scirocco ile denememiz oldu rahatlıkla 3 4 boy arası geçiyordum bunların dyno verisi 205 ile 215 arasında geliyordu bizde çok şaşırdık ardından hybrit turbo cooler dp ve filtre olan bir Megane Rs ile denedim ve sonuç çok ilginç onunda 1 boy önünde gidiyordum arabam benim içimdeki isteği yavaş yavaş geri getirdi ve aem v2 methanol kitini bağladık ardından kısmet olursa cooler bu hafta teslim alabilirsem Onuda tamamlamış olcam ama yazılım konusunda çok kararsızım manic yapmam şu an için zor powershop custom yazılım düşünüyorum büyük ihtimal yaptıgım değişikliklerle stage 2+ olcak tam karar veremedim burda benim yaptıgım gibi yazılım yapmış arkadaşlar var ise tecrübelerini benim ile paylaşabilirlerni.
Bir yorum yaz:
-
Aslı onur_s tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSorun olmamasi guzel ancak nasil gidiyor acaba?Otmtik oldugu için pek zorlamıyorum genelde sakin kullanıyorum.Otomatikle basmanın tadı yok.... dp , dv , düz boru , varex , intercooler , cold air , buji , bobin , Snow methanol um de temmuz gibi gelecek amerikadan.. Ama basmıyorum cidden
1-2 kere Rocco larla denedim böyle denk gelirse sahilde , e5 de falan..
Bir yorum yaz:
-
Aslı Yiğit G. tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSanırım o minilerden biride benim1 yılı geçti Özgünden yazdıralı hiçbir sorunum yok.Ne bir arıza ne başka birşey.Sadece gördüğüm 1-2 litre civarı fazla yakıyor diğerlerine göre.
Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterben 2013 JCW'mde sadece KN kutu ici filtre, Iskender DP + custom egzoz ve yazilim ile 241 hp almistim.
Bunun disinda 265 hp'lik yazilim da ertesi gun gelmisti ancak gunluk kullanacagim icin 241'lik olani uyguladik.
Yazilim Ingiltere'den MINI Challenge yapan birisinden geldi.
Oncesi sonrasi hep Dyno yaptik. sonuclar dogru cikti., n14 aem cai,63 mm komple egzoz, meth kit, intercooler ve bizim ulkemizin yakiti ile ne cikarmali? 265 ust limit heralde , 255 civari mi olmali?
Bir yorum yaz:
-
Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterben 2013 JCW'mde sadece KN kutu ici filtre, Iskender DP + custom egzoz ve yazilim ile 241 hp almistim.
Bunun disinda 265 hp'lik yazilim da ertesi gun gelmisti ancak gunluk kullanacagim icin 241'lik olani uyguladik.
Oncesi sonrasi hep Dyno yaptik. sonuclar dogru cikti.kaçak yazılımcı seni
Bir yorum yaz:
-
ben 2013 JCW'mde sadece KN kutu ici filtre, Iskender DP + custom egzoz ve yazilim ile 241 hp almistim.
Oncesi sonrasi hep Dyno yaptik. sonuclar dogru cikti.
Bir yorum yaz:
-
Aslı SRKNZCN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterN14 ve n18 lerde bogaza giren tarafin capi degisiyor diye biliyorum. Ben n18 icin olan hortumu almistim, n14 e uymadigi icin cnc de yeni bir aparat yaptirip takmistim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
o kadarcık şeye 500 lira vermek istemedim acaba dedim uydurabilirmiyim normal kelepçeli olarak...
Bir yorum yaz:
-
Aslı Yiğit G. tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSol yukardaki mavi Samco yu nasıl taktınız ? Orada giriş tarafında plastik değişik bir ağız var düz değil yani , normal silikon hortum kelepçe ile oldu mu oraya sorunsuz ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir yorum yaz:
-
Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı gösterVar öyle bir setup evet.
Ama ben daha başka yazılımla mini yürüten görmedim TR'de
3 farklı firma da denedim, gerçekten verdiği parayı sonuna kadar hakediyor Manic.
Powershop custom yazılımda atıyor. Yine sport modu devrede çift map gibi biliyorum. Hiç denemedim ama memnun kalanlar var. Manic'le de 1/3 kadar fiyat farkı var
Ama toluen çok eski moda.. Artık VP'nin oktan arttırıcısı kullanılıyor 30 litreye 1 litre şeklindeKimyager veya tinerci olmadan kullanabiliyorsun.
Manic deme sebebim şu. 2011'den beri sanayiden çıkamaz hale gelmiştim yazılım yüzünden. Manic'i 2014 yılında kullandım. O günden beri yazılımsal bir nedenden ötürü hiç bir arıza yaşamadım.. Yazılımsal problem mini'de arabadan soğutur, tekmeler hale gelirsiniz. O nedenle söylüyorumTCO'ya baktığında Manic bazen ucuza bile gelebiiyor. Sadece tüm setup tam olduktan sonra yaptırılması doğru...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiEn son düzenleyen Kekuti; 25-05-17, 16:43.
Bir yorum yaz:
-
Aslı Yiğit G. tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSol yukardaki mavi Samco yu nasıl taktınız ? Orada giriş tarafında plastik değişik bir ağız var düz değil yani , normal silikon hortum kelepçe ile oldu mu oraya sorunsuz ?
Bir yorum yaz:
-
Aslı selim.ilgaz.5 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bir yorum yaz:
-
Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı gösterbu cümlene katılmamak elde değil !
MANIC'in işi Mini, başka işi yok bende bunu belirtmek istedim. Ayrıca fiyatlarının çok pahalı olduğunu çok iyi biliyorum yaklaşık o zamanın parası 2 farklı setup için 8.000 TL para ödedim yazılımaRSA'ya nedense hiç bir zaman güvenmedim. Doğrusunuz çok şakşakcısı var ve ciddi komediler yaşadık zamanında
O yüzden bir antipatim yok değil..
Ozgun'de mesela TR'deki en iyi yazılımcıdır. Ama yürütebildiği sorunsuz MINI 1-2 yi geçmiyor Turbo motorlu olanlarda (r53 hariç yani) Herkesin donanımı farklı, bilgisi farklı, yeteneği farklı... Ben misal Powershop yazılım hiç kullanmadım araçlarımda. Sattıkları MANIC'i aldım hep. Bende custom birşeyler katalım istedim ama malesef MANIC'deki çocuk karıştırmıyor ayarına
Bir de Pejo ve Mini tamam aynı motor ama hiç hesap etmediğiniz bir nokta var. Bütün sensörler farklıBunu son projemde bizzat gördüm. Pejo'yu yapan, MİNİ'yi yapar diye birşey yok. Olsa Antalya'da bunca Peugeot yapıldı, Turbo'lu MINI'yi yürütebilirlerdi, ama basınç bile açamadılar
1 yılı geçti Özgünden yazdıralı hiçbir sorunum yok.Ne bir arıza ne başka birşey.Sadece gördüğüm 1-2 litre civarı fazla yakıyor diğerlerine göre.
Bir yorum yaz:
-
Aslı onur_s tarafından gönderilmiş Mesajı gösterçünkü her yazılımcı her arabada iyi değil.
MANIC'in işi Mini, başka işi yok bende bunu belirtmek istedim. Ayrıca fiyatlarının çok pahalı olduğunu çok iyi biliyorum yaklaşık o zamanın parası 2 farklı setup için 8.000 TL para ödedim yazılımaRSA'ya nedense hiç bir zaman güvenmedim. Doğrusunuz çok şakşakcısı var ve ciddi komediler yaşadık zamanında
O yüzden bir antipatim yok değil..
Ozgun'de mesela TR'deki en iyi yazılımcıdır. Ama yürütebildiği sorunsuz MINI 1-2 yi geçmiyor Turbo motorlu olanlarda (r53 hariç yani) Herkesin donanımı farklı, bilgisi farklı, yeteneği farklı... Ben misal Powershop yazılım hiç kullanmadım araçlarımda. Sattıkları MANIC'i aldım hep. Bende custom birşeyler katalım istedim ama malesef MANIC'deki çocuk karıştırmıyor ayarına
Bir de Pejo ve Mini tamam aynı motor ama hiç hesap etmediğiniz bir nokta var. Bütün sensörler farklıBunu son projemde bizzat gördüm. Pejo'yu yapan, MİNİ'yi yapar diye birşey yok. Olsa Antalya'da bunca Peugeot yapıldı, Turbo'lu MINI'yi yürütebilirlerdi, ama basınç bile açamadılar
Bir yorum yaz:
-
Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı gösterVar öyle bir setup evet.
3 farklı firma da denedim, gerçekten verdiği parayı sonuna kadar hakediyor Manic.
Powershop custom yazılımda atıyor. Yine sport modu devrede çift map gibi biliyorum. Hiç denemedim ama memnun kalanlar var. Manic'le de 1/3 kadar fark var
Ama toluen çok eski moda.. Artık VP'nin oktan arttırıcısı kullanılıyor 30 litreye 1 litre şeklindeKimyager veya tinerci olmadan kullanabiliyorsun.
Manic deme sebebim şu. 2011'den beri sanayiden çıkamaz hale gelmiştim yazılım yüzünden. Manic'i 2014 yılında kullandım. O günden beri yazılımsal bir nedenden ötürü hiç bir arıza yaşamadım.. Yazılımsal problem mini'de arabadan soğutur, tekmeler hale gelirsiniz. O nedenle söylüyorumTCO'ya baktığında Manic bazen ucuza bile gelebiiyor. Sadece tüm setup tam olduktan sonra yaptırılması doğru...
çünkü her yazılımcı her arabada iyi değil.
Bir yorum yaz:
-
Var öyle bir setup evet.
Powershop custom yazılımda atıyor. Yine sport modu devrede çift map gibi biliyorum. Hiç denemedim ama memnun kalanlar var. Manic'le de 1/3 kadar fark var
Bir yorum yaz:
Bir yorum yaz: