Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

R56 Yazılım Tavsiyesi

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• Alpr.clk
    yanıtladı
    Ben manic yazdırdım araçta Aem cooler valf ve DP var fakat ara borulardan dolayı sıkışıyor araç ben yakın Zaman'da değiştircem egzozları

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bir yorum yaz:

• MiniVolks
    yanıtladı
    Konuyu hortlatıyım

Aracım Jcw Dp Dv PowerShop Custom yazılım var Intercooler ve aem filtre kiti takılcak bundan sonra yazılım güncellencek .
    Egzos borularım değişmeli mi ? Değişirse çapı ne olmalı ? Yazılım ne olmalı ? Motor kırmamak için en ideal turbo basıncı bu speclere göre ne olmalı ( günlük olarak aracı kullanıyorum )

Bir yorum yaz:

• Yiğit G.
    yanıtladı
    Valla benim araç stage 2 özgünde yapıldı 1 kere atıldı yazılım ne arıza ışıgı yandı nede başka birşey araçda güzel gidiyor 5 aydır köpek gibi maşallah 5 bin km yapmışımdır aşagı yukarı ve hep sert kullandım.. Daha önceki sahibide özgünde yaptırmıştı sorun yaşamadık.Gittiğimde orda başka mini vardı oda çok memnundu dyno yapıyorlardı ben dyno ya cesaret edemedim.Draga arkadaşımızda sanırım orda yaptırmış sorun yok herlade... Bence biraz şans işi bu birde yazılım işi deneyerek tecrübe ederek oluyor araç üstünde , neden özgün japonlarda tecrübeli adam kumsaldaki kum tanesi kadar japon araca yazılım yaptı kaç senedir , belkide 1-2 sene önce özgün avrupa araçlarda bu kadar iyi değildi.. Yani sizdeki hatalar bize doğru olarak yansıdı.Tahmin ediyorum yani ben sorun yaşamadım çünkü fazlasıyla memnunum.. Ha manic yazılımı merak ediyorum cidden ama şu an arabam bu kadar sorunsuzken başıma iş almak istemiyorum.
    En son düzenleyen Yiğit G.; 14-08-16, 04:07.

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı DrAGA tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bende dün itibariyle Özgünde yazılımı yaptırdım yani acık konusmak gerekirse Özgün hakkında gerek forumda gereksede dısarda cok kişiden olumsuz yorum aldım hatta dün kendisiylede bizzat bu konuyu konustum ve aldıgım ilk cevap o beni elestirenlere sor bakalım arabalarını kim yazmıs diye esnaflıgı konusuna gelince de söle söliyim dükkanına giden bilir oldukca yogun ve yorucu bir iş herkesle aynı samimiyeti kurması kimseden beklenemez ha belki soguk bir mizacı vardır ki bence öyle değil buda kişinin yaptığı işi etkilemez diye düşünüyorum...Uzun lafın kısası cok yakın zamanda baycu tarafından aynı setupta olan bir aracı kullanma fırsatıda bulmamla beraber DrEcu hakkında yapılan gereksiz abartı derecede olan yorumların yersiz oldugu gördüm ki ve iyiki Özgünde yaptırmısım dedim.
    Heralde 7-8 senedir tanırım Ozgunu, kişiliğine, yaptığı işe saygım sonsuzdur. Disiplini pek olmasa da melek gibi insandır.
    Amma velakin ; aracı yüklemekten beklentiniz nedir bilmem ancak, ciddi proje olan MINI araçlarında veya manuel olan araçlarda genelde problem yaşadım.

5. Mini'mi kullanıyorum, bir fiil kendi harcamam olarak bakarsanız harcadığım bütçe 3 arabada +100.000 TL! (Sadece DEV'in motoruna harcanan para 55.000 TLidi)
    1. ve 2. aracımda "Ozgun benim canım ciğerim, başkasına yaptırmam" dedim. Sadece DP ve yazılım ile yürüdüğü halini çok başarılı yaptılar, sonrasında parçalar eklemeye başlayınca (Dumpvalve, intercooler filtre gibi) araba zırt pırt arıza yakmaya başladı. O zamanda başka firma yoktu, haftada 2 gün kapıya gider birşey güncellerdik.

Neyse ne, en son dayanamadım ilk arabamı sattım.
    2. arabamı aldım R53 GP (jet plaka olan). Başka bir firmanın yazılımı vardı üzerinde, sadece yazılım değişikliği ile 30 hp aldım. Lakin ona da ne zaman kasnaktır, ateşlemedir parçaları eklemeye başladım araba overboost olup arıza yakıyordu. He arıza yakmadığında ise harika gidiyordu. R53'de o kadar problem yaşamadım.

Ama sonrasında SEC plaka olsun, LAM olsun, DOA'nın ilk JCW'si olsun, çok fazla araç denedik. (yıl 2014 olmalı) Beceremedik.. Olmadı, yürümedi. Sadece COP01 plaka olan otomatik JCW'mizi başarılı yaptılar. O da zırt pırt bobin patlatıyordu, kroniktir dedik devam ettik Hatta DOA'nın jcw'yi R57 cooper S geçmişti şaka gibi.

Dyno'ya çıkarttık 211 hp standardı olan araba o kadar yazılıma yüklemeye 200 hp çıktı...

Sonrasında dedik yapacak birşey yok MANIC diye birşey çıktı bunu yapacağız. Tamam dedik. Yaptık. Sonuçlar ortada, neler aldık neler yaptık herkes gördü.
    Sadece ben DEV20'nin yazılım ücretine (2 yazılım) 7.000 TL para ödedim.
    Bunu bir övünme olarak anlamasın kimse ancak aracınıza ne takarsanız takın, yazılım düzgün olmadıkça bu harcanan para ÇÖPTÜR.

Neyse ne, esnaflıktır, arkadaşlıktır bunlar fasa fiso. Siz bir para vereceksiniz ve doğru ürünü/servisi almanız önemli. Tipik Türk insanı gibi düşünmemelisiniz.

Ben Özgün'ü asla kötülemem, MINI dışında bir araç yaptırırsam ki özellikle Japonlardan bahsediyorum.. Ozgun'den başka birine gitmem. Çünkü adamın asıl işi bu tip araçlar, MINI değil.
    Basic setup yapmışsınızdır, başarmıştır. Olabilir, ama ileride abzürt birşeyden arıza vs yakarsanız, gelebilecek bobin patlak, valf yırtık, arabanın pistonu kötü, egsoz cırt gibi yorumlara kendinizi hazırlayın

Not : DEV'in projesine 7 ay uğraştım(k). O projede bile sadece 1 kere yazılım attırdım desem inanır mısınız ? Ben 9.000km kullandım, sattığım kişi de 3.000 km yaptı. İlk günkü gibi sağlıklı devam ediyor ve 1 kere bile arıza yakmadım esnaflığı bırakın, kendi malınıza/amacınıza odaklanın. Önerim sadece bu olur.

Bu arada benim arabamla aynı setup sayılabilecek başka firma araçları da var. Halen yürütmeye uğraşıyorlar

Bir yorum yaz:

• GB246
    yanıtladı
    Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    ben genelde esnaflik vs degil yaptigi ise bakarak tercih ediyorum yazilimciyi. iki firmayi da (powershop baycu ve ozgun) seviyorum. ancak minimi kesinlikle powershopta yazdiririm. ama soyle de birsey var ki subaru ve s2000imi de ozgunden baskasinda yazdirmam asla. herkesin farkli arabalarda daha cok mesaisi var ve oralarda daha guzel isler cikariyorlar.
    [emoji1317]Tam olarak dusuncemin karsiligi +1

Bir yorum yaz:

• DOA29
    yanıtladı
    ben genelde esnaflik vs degil yaptigi ise bakarak tercih ediyorum yazilimciyi. iki firmayi da (powershop baycu ve ozgun) seviyorum. ancak minimi kesinlikle powershopta yazdiririm. ama soyle de birsey var ki subaru ve s2000imi de ozgunden baskasinda yazdirmam asla. herkesin farkli arabalarda daha cok mesaisi var ve oralarda daha guzel isler cikariyorlar.

Bir yorum yaz:

• Alpr.clk
    yanıtladı
    R56 Yazılım Tavsiyesi

Aslı GB246 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Sahsi dusuncem, Ben paramla rezil olacagim yere gitmem. Esnaflik sifir hadi onu gectim yapilan ise bakalim adamin yaptigi yazilimdan sonra genelde ariza isigi yaniyor (mini icin soyluyorum). Hadi onu da gectim ben daha cok iyi yuruyen drecu yazilimli mini gormedim. Zaten stage 2+ araclar genelde manic tercih ediyor yada powershop custom(baycu). Bende 2 kere (manuel ve otomatik) baycuya yaptirdim ve sonuclar inanilmazdi. Hatta otomatigin videosu FIA murat abide var

Bende powershop A uğradm sadece yazılım Hakkı'nda konuşmaya selamın Aleyküme bile cevap alamadm bana cok esnaf gelmediler belki iyi iişler çıkartmış olabilirler ama ayrıca daha iyi olcağını idda edip aracımdaki parçaya çöp deme Hakkı'na sahip değiller düşüncem kim nerede içi rahat edicekse ona gitmesidir kim hangi parçayla Mutlu oluyorsa arabasında o parçayı takmasıdır

Bir yorum yaz:

• GB246
    yanıtladı
    R56 Yazılım Tavsiyesi

Sahsi dusuncem, Ben paramla rezil olacagim yere gitmem. Esnaflik sifir hadi onu gectim yapilan ise bakalim adamin yaptigi yazilimdan sonra genelde ariza isigi yaniyor (mini icin soyluyorum). Hadi onu da gectim ben daha cok iyi yuruyen drecu yazilimli mini gormedim. Zaten stage 2+ araclar genelde manic tercih ediyor yada powershop custom(baycu). Bende 2 kere (manuel ve otomatik) baycuya yaptirdim ve sonuclar inanilmazdi. Hatta otomatigin videosu FIA murat abide var

En son düzenleyen GB246; 09-08-16, 23:08.

Bir yorum yaz:

• DrAGA
    yanıtladı
    Aslı MeOnYa tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Hayırlı olsun
    Eyvallah abi cok saolasın ��

Bir yorum yaz:

• MeOnYa
    yanıtladı
    Aslı DrAGA tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bende dün itibariyle Özgünde yazılımı yaptırdım yani acık konusmak gerekirse Özgün hakkında gerek forumda gereksede dısarda cok kişiden olumsuz yorum aldım hatta dün kendisiylede bizzat bu konuyu konustum ve aldıgım ilk cevap o beni elestirenlere sor bakalım arabalarını kim yazmıs diye esnaflıgı konusuna gelince de söle söliyim dükkanına giden bilir oldukca yogun ve yorucu bir iş herkesle aynı samimiyeti kurması kimseden beklenemez ha belki soguk bir mizacı vardır ki bence öyle değil buda kişinin yaptığı işi etkilemez diye düşünüyorum...Uzun lafın kısası cok yakın zamanda baycu tarafından aynı setupta olan bir aracı kullanma fırsatıda bulmamla beraber DrEcu hakkında yapılan gereksiz abartı derecede olan yorumların yersiz oldugu gördüm ki ve iyiki Özgünde yaptırmısım dedim.
    Hayırlı olsun

Bir yorum yaz:

• DrAGA
    yanıtladı

Bir yorum yaz:

• Yiğit G.
    yanıtladı
    Yakıt değerleri ile motorda nasıl sorun yaşıyorlarmış ? Yani sadece yakıt değerimi yüksek oluyor demek istedin ? Valla aracın eski sahibi 10-11 civarında kullanıyordu , ben biraz sert kullanıyorum 12-13 görüyorum.Stage 2 yazılım yapıldı ben aldıktan sonra.Ben pek sorun yaşayan duymadım drecu ile ilgili yakıt konusunu ilk defa duyuyorum belki dogrudur bilemicem.Ama Özgün sorun yaşayanı öylecene bırakmaz çok ilgililer beğenmessen yeniden yazar.Ben valla ne aracım olursa olsun Dr.Ecudan baskasına gitmem.

Bir yorum yaz:

• Efes
    yanıtladı
    Selamlar tekrar , dr. Ecu yu tavsiye etmeyen arkadaşlarım var , yakit degerleri nedeniyle motorda sorun yaşayan cok oluyormuş diyorlar. Nedeni nedir bileniniz var mı?

Bir yorum yaz:

• hhakankaya
    yanıtladı
    yazılımın performans arttırdığı konusunda hepimiz hemfikiriz. fakat yakıt tüketimini düşürdüğü bana pek inandırıcı gelmiyor aracın tork değeri yükseldiği için bazı durumlarda yakıt sarfiyatı cüzi de olsa azalabilir. Ama genele baktığımız zaman yakıt tüketiminin artacağını düşünenlerdenim

Bir yorum yaz:

• Yiğit G.
    yanıtladı
    Ben dr ecu da custom yaptırdım , daha önceki sahibide dr ecu da yaptırmış.Çok memnunum.

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X