Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

97 oktan bulmakta zorlanıyorum.

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• erk1n
    yanıtladı
    Aslı ALIENLOVE tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    97 oktan kalkacak diye bir duyum almıstım insallah öyle birsey olmaz yazılımları çöpe atarız avans vura vura.
    Evet, böyle bir durum gündemde ancak 95 oktan benzin araçlarınıza fazlasıyla yeter.

Aşağıdaki linkten Mini Cooper JCW GP kullanma klavuzuna bakabilirsiniz.

http://www.miniusa.com/content/dam/m...plementary.pdf

Burada yazıldığı gibi 91 oktan benzin kullanılması şiddetle tavsiye edilir, 89 oktan da kullanabilirsiniz deniliyor.

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Tavan fiyat uygulaması sözde kalktı, ama pratikte devam ediyor. Akaryakıt bayileri Taşıt Tanıma üzerinden verdikleri akaryakıttan neredeyse zarar eder durumdalar. Tavan fiyat uygulaması seçimler öncesinde siyasi bir karardır. Devlet vergisinden 1 kuruş fedakarlıkta bulunmuyor onun yerine zaten düşük karla çalışan, bir çok maliyeti ve riski olan akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayilerin karını sıfırlıyor.

Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmamızın sebebi akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayilerinin kar marjı değil verginin vergisini alan insafsız vergi sistemidir.

Ayrıca ülkemizdeki 95 oktan benzine güvenebilirsiniz:

http://www.tupras.com.tr/detailpage....rectPageID=145

Bir yorum yaz:

• ALIENLOVE
    yanıtladı
    Aslı yigitb tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Tavan fiyat uygulaması kalktı ancak akaryakıt şirketleri işlerine gelen kısmı kullanmaya devam ediyorlar.

Örneğin tavan fiyat uygulaması öncesinde Taşıt Tanıma sistemlerinden aldığımız akaryakıtta %5 iskonto alıyorduk, tavan fiyat ile kâr marjımız kalmıyor bahanesiyle bu iskontoyu %1'e çektiler. Uygulama kalktı ancak hala daha %1 iskontoyla akaryakıt alıyoruz.

Ayrıca; ülkedeki 95 oktan yakıtın gerçekten 95 oktan olduğuna inansam 95 oktan bana da yeterli gelir. Ancak gerçek ölçümlerde böyle olmadığını düşünüyorum.
    97 oktan kalkacak diye bir duyum almıstım insallah öyle birsey olmaz yazılımları çöpe atarız avans vura vura.

Bir yorum yaz:

• yigitb
    yanıtladı
    Tavan fiyat uygulaması kalktı ancak akaryakıt şirketleri işlerine gelen kısmı kullanmaya devam ediyorlar.

Örneğin tavan fiyat uygulaması öncesinde Taşıt Tanıma sistemlerinden aldığımız akaryakıtta %5 iskonto alıyorduk, tavan fiyat ile kâr marjımız kalmıyor bahanesiyle bu iskontoyu %1'e çektiler. Uygulama kalktı ancak hala daha %1 iskontoyla akaryakıt alıyoruz.

Ayrıca; ülkedeki 95 oktan yakıtın gerçekten 95 oktan olduğuna inansam 95 oktan bana da yeterli gelir. Ancak gerçek ölçümlerde böyle olmadığını düşünüyorum.

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    6 yıldır akaryakıt sektöründe çalışıyorum. Piyasada 97 oktan diye satılan benzinin diğerinden tek farkı içinde katkı olması. Bu katkının ne kadar efektif olduğu tartışılır.

Mini Cooper JCW GP kullanma klavuzunda 91 oktan akaryakıt kullanılması şiddetle tavsiye edilir, 89 oktan da kullanabilirsiniz yazıyor.

ABD'de 660 beygirlik Shelby 'lere 89 oktan yakıt alıyor adamlar
    En son düzenleyen erk1n; 24-06-14, 11:38.

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı erk1n tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Dip not 95 oktan yakıt miniler için gayet iyi, fazlasına gerek yok. ABD'de 95 oktan lüks
    Bu kaniya nerden vardiniz

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    EPDK'nın bir çalışması var bu konuda. Tüm ülkede tek tip Motorin ve Benzin olacak. Katkılı yakıtlar kaldırılacak.

EPDK akaryakıt dağıtım şirketlerinin katkılı yakıtlardan haksız ve yüksek kar ettiğini düşünüyor. EPDK tavan fiyat uygulaması sırasında katkılı yakıtlar ile katkısız yakıtların fiyatını eşit olarak belirlemişti. Bundan dolayı akaryakıt dağıtım firmaları bayilerine katkılı yakıt temin etmeyi bırakmışlardı. Tavan fiyat uygulaması bitti ancak EPDK'nın baskısından dolayı halen bu şekilde devam ediyorlar.

Dip not 95 oktan yakıt miniler için gayet iyi, fazlasına gerek yok. ABD'de 95 oktan lüks

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    bir konu başlattı 97 oktan bulmakta zorlanıyorum.

97 oktan bulmakta zorlanıyorum.

Son 3 benzin almata gittigimde 97 oktan benzin olmadigini soylediler ilk önce shell de sordum shell göndermiyo dediler daha sonra opet e gittim ki yenibosna e5 te olan opet ordada olmadigini soylediler en son da bp ye gittim ama yine aynı sekilde 97 oktan benzinin olmadigini dagıtilmadigini soylediler sasirdim kaldim.Bana kasıtlımı yapiyolar acaba baska karsilasan varmidir .

34NSC46
Hazırlanıyor...
X