jant fena gozukmuyor, uzerine takili halini bekliyoruz
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
R56 vs R53 Mini :)
Çöküş
X
-
doayen!
1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14
-
Bu kış başında arabayı satıp jcw alayım falan derken, havaların ısınması ile benimde havam değişti "lan ben arabamı seviyorum neden satayım ki" diye gaza gelip,OZ Jant almam ile birlikte, Jcw Bodykit siparişi de verdim Aklımda bazı fikirler var onlarıda size danışmak isterim, Mesela;
- Sadece arka lastikleri 215 tabana çevirme fikrim var ne dersiniz? arkadan daha geniş durması için,H&r yay var arabada, elinde ikinci el kw1 coil olan varsa mesaj atsın
- Bodykit, her ayrıntısı ile komple siyaha boyancak; Kapı kolları ve depoyu da karbon veya siyah yapayım mı? şu an arabada tek krom parçalar onlar
- Fren için öneriler bekliyorum,henüz bir şey yapmadım. Oem devam mı yoksa EBC disk/balata fln mı? (araba stg2 olacak)
- Replika Defi saatleri iptal edeceğim, yerine Aem X-series saatleri düşünüyorum, daha önce kullanan var mı? Aslında komple podlardan da kurtulup bir tane defi advance zd alasım var, o da TR de yok. Olanlarda replika.
misal şöyle bir sadelik? http://www.hizliresimyukle.com/image/aHXGF
- Dışı simsiyah bir araba hayal ettim, aynı şekilde jantlarıda o yüzden siyah aldım ve ön farlarda orjinal blackline, arka farlar Ledli veya Blackline? ben ledli istiyorum ama hele bi sor niye araba simsiyah oldu bari arkadan kırmızı kırımızı parlasın diyorum,siz ne dersiniz?
Araçta güncelleme oldukça bende konuyu güncel tutacağım, şu an bodykit ve jantları bekliyorum, onlar gelince henüz taktırmadığım parçalarıda taktırıp işlemler bitince, yazılım ile son noktayı koyacağım. Detaylı listeyi araç bitince paylaşırım.
Yorum Yap
-
bodykit almak cok guzel hareket olmus. bodykitte her her siyah olcak demissiniz dodikler boyanmayacak umarim ebc disk balata guzel oluyor stg2ye de yetecegini dusunuyorum. gosterge konusunda fikrim multi gostergeleri tercih etmemek yonunde. hic verimli calisanini gormedim. bi afr bi boost gostergesi almaniz yeterli. altanin podlariyla gosterge yanina koyabilirsiniz. (afr tercihen dashte goz onunde olmali bence gerci) kapi kolu depo kapagi en basit folyo veya plastidiple siyaha kaplanabilir. stopta bence siyaha donmeyin, blackline stop ile biraz karanlik biraz kirmizi bir goruntu elde edersinizdoayen!
Yorum Yap
-
Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı gösterbodykit almak cok guzel hareket olmus. bodykitte her her siyah olcak demissiniz dodikler boyanmayacak umarim ebc disk balata guzel oluyor stg2ye de yetecegini dusunuyorum. gosterge konusunda fikrim multi gostergeleri tercih etmemek yonunde. hic verimli calisanini gormedim. bi afr bi boost gostergesi almaniz yeterli. altanin podlariyla gosterge yanina koyabilirsiniz. (afr tercihen dashte goz onunde olmali bence gerci) kapi kolu depo kapagi en basit folyo veya plastidiple siyaha kaplanabilir. stopta bence siyaha donmeyin, blackline stop ile biraz karanlik biraz kirmizi bir goruntu elde edersiniz
- Gösterge konusunda ise; ben daha çok işlevi olsun istiyorum yani bu setupda boost ve afr yeterli ise onları alayım, veya ne bileyim boost boşver yağ sıcaklığı ile su sıcaklığı al gibi bir tavsiyen olur mu? görüntü için zaten alta podlarımın içerisinde defi replika kullanıyorum. onları çıkartıp gerçekten bu setupta gözümün önünde ne olması lazım onları ise takayım istiyorum.
- Kapı kolu ve depo kaplama değil de carbon olarak satılan hazır parçalardan düşünüyorum, bunların siyahlarıda var aslında. aradığım sadelik bunun gibi bir şey https://www.youtube.com/watch?v=vZpk0MUvoKI bu videodaki aracın siyahını düşün işte
- Stop konusunda ilk defa blackline alma diyene denk geldim, hem fikiriz ama ledli de bulamadım, var mı şuraya bak diyeceğiniz bir yer?
Bu arada setup demişken parçalar şunlar,hepsi hazır bazıları arabanın üstünde bazıları bodykit ile beraber takılacak:
Motor
-Forge DumpValve (sessiz)
-Forge Blowoff Valve (bunu biraz sesli kullanıp hevesimi almak için aldım)
-Forge Intercooler
-Aem CAI
-İskender Dp
-Greddy Oil Catch Tank
Yürüyen
-H&R Yay
-Aem Kule Gergisi
-OZ 17" SuperTourismo LM Siyah
-Pirelli Pzero 205/45/17
Dış Aksam
-Jcw Aero Package II BodyKit
-Blackline BiXenon
-Ledli Siyah yan siyaller
-Siyah Süs pedleri
-Carbon Scoop
-JCW Tuning Kit Egzos Uçları
Yorum Yap
-
setup cok iyi bundan fazlasina hic gerek yok bu setupa boost ve afr disinda bir saat gerekmiyor aslinda. aracta hararet gostergesi olmadigi icin belki bir de hararet gostergesi alabilirsin (water temp) yag basinci ve yag sicakligi gostergeleri dev'de kullanmistik ama o cok degisik bir projeydi tabidoayen!
Yorum Yap
-
Evet Sonunda Bodykitimiz geldi, boyandı ve takıldı. Bu süreçte neler yaptık, nereye vardık paylaşayım istedim.
Öncelikle Bodykit ulaşınca hemen boya işini hallettik. Bende o arada kapı kolları,scoop ve benzin depo kapağını siyaha kaplattım. yan süs pedlerini siyah aero lar ile değiştirdim. alcantara el freni, jcw direksiyon çıtası aldım. Ayn ye sabah 10 gibi uğradım, sağolsunlar bütün incik boncuk işleri halledip, parçaları birleştirip, body kiti takılmaya hazır hale getirmişlerdi.
İşlemler Ön tamponun sökülmesi ile başladı:
Arka tampon ve yan çıtalar :
Daha sonra işin zevkli kısmı başladı. Montaj Bu arada aracın 70 bin bakımını da yapıp bütün perf. parçalarını söküp orjinale döndük. Güzellikler ortaya çıkmaya başladı
Yaklaşık 5 saat kadar uğraşıldı. Plaka eski tampondan söküldü,arkadaki mini cooper s yazısı söküldü, daha sonra kaportacımız gelip tampon kaput ve farların ayarını yaptı. Son olarak boyacıya son rutüşlar için yeniden uğradık.
arabaya bodykit takıcam diye 2 aydır ellemiyordum. Her şey bitince, yıkamaya geçtik,Yıkama işi de tamamlanınca bir kaç resim almak farz oldu
Sonraki Bölümde;
Bugün öğleden sonra jantlarında geldiği haberini aldım. Sağolsun arkadaş hemen resimlerini attı. Tahminen cumartesi takarız. Yeniden resimlerim burayı. Gp Difüzör,makyajlı stop gibi sesleri duyuyor gibiyim bu seslere de ilerleyen zamanda kulak vereceğim, Şimdilik biraz böyle binelim.
Yorum Yap
-
Aslı Murat tarafından gönderilmiş Mesajı gösterMaşallah kaderi değişmiş adeta aracın Jantlar da güzel tercih olmuş takıldıktan sonraki halini de mutlaka bekliyoruz. Önceliği blackline stoplara vermenizi öneririm araç siyah olduğu için bodykitten sonra difüzörden ziyade stop istemiş bence
Aslı drcapaburro tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSüper değişim olmuş,güle güle kullan.Jantlarda çok iyi.Bencede blackline stop öncelik ve sonra dif.☺
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslı MUSTANG tarafından gönderilmiş Mesajı gösterKaancım maşallah, enfes olmuş....en güzel günlerde bin kardeşim, kazasız belasız...
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Şöyle bir Seri hazırladım
Yorum Yap
-
Aslı kaganaydin tarafından gönderilmiş Mesajı gösterHarika olmuş, beklenen hareket! Kaskoya işletmeyi aman unutma
Yorum Yap
-
Aslı Lucky Jackal tarafından gönderilmiş Mesajı göstersağolasın Kağan kasko için faturaları verdim. Salı günü kaskom bitiyormuş zaten. yeni dönemde jantlar ve bodykit işlenmiş olacak. daylight alsam mı ne dersin?
Yorum Yap
-
Aslı kaganaydin tarafından gönderilmiş Mesajı gösterBen de daylight konusunda gidip geliyorum. Yurtdışında IjdmJoy diye bir markanın sürekli halka şeklinde olan drl'sini buldum. Onu deneyebiliriz aslında. Buarada blackline stop takında lci stoplarım boşa çıktı, dilersen ödünç verebilirim, yeterki ledli birşeyler alma
Yorum Yap
Yorum Yap