Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

JET

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• Kekuti
    yanıtladı
    Tunç bey, öncelikle teşekkürler..

Belirtmeliyim ki bu benim ilk kazam ve sigorta şirketim ile ilk defa bir konuda çalışma yaptım. Fazla tecrübeli olduğum konular değil ancak kısaca açıklayayım..
    Sigorta şirketim Anadolu Sigorta. Bu kadar zaman geçmesine rağmen az da olsa istediğim rakama yaklaştım. Ücretimi de Salı günü alacağım.

Sigortacım Serkan abiyi hakkaten zorladım, parçalarımın bedelini alamasam bile kimsenin alamayacağı bir ücret alacağım. Adam hakkaten 5 yaş falan gitti ömründen tükettim..
    Detaylarını yüz yüze konuşuruz, hikaye buraya sığmaz

Valla alan 15-20 aralığında birşeye alır ise toplanır. Bana ödedikleri ücrete bakacak olursam 20+ gibi bir ücrete anlaştılar sanırım..
    Şahsi düşüncem alan bu arabayı Hurda'ya ayırıp, parçalarını tek tek satacaktır.. Zaten ölü olan GP piyasasında, istedikleri rakama satamaz, anca parçalardan ekmek yerler..
    Bana kimse demedi gel arabayı sana verelim diye. ilk başta 45.000 diye başladılar, istersen arabayıda veririz dediler. Tamam dedim, 45.000 verin arabayıda verin dedim.. Naptın abi dediler ? Çok öldürmüşüm.. Ulan 45.000 verip beni öldürürseniz bende 5.000'e sayarım arabayı napıcam dedim

Bedel hesabı karışık.. Çok uğraş verdik.. Çünkü emsal alabilecekleri araba yoktu. 1 tane kazalı vardı 42.000 TL isteyen..
    Sağolsun kırmayanlar oldu beni ve ilanı girdiler.
    Sahibinden'e baktıklarını ve emsal aldıklarını bizzat gördüm. Kupon araç diye adlandırıyorlar zaten topu topu 10 tane var diye, fiyat piyasasını galeri değil alıcılar belirler gibi bir mantık vardı enteresan şekilde.. Ancak kasko değerleri vs bakınca tabi süreç uzun sürdü. 2-3 kere farklı toplantı yapıldı Anadolu Sigorta'da, 3 exper inceledi vs..
    Kıssadan hisse, araba ücretinde anlaştığımda başka bir aracı firmaya vekalet verdim. Yedek anahtar, ruhsat, plakalar vs teslim edildi.
    Sonrası mechul, Salı günü parayı vericeklerine söz aldım Sigorta şirketinden, ancak araç ihaleye çıkmadı. Daha ben satışı vermeden müşterisi hazırmış

Aldığı rakamı bilmem ama, 20'nin üzerini verdiğini sanmıyorum. Zaten alan kolay kolay satamaz.. Anca parçaları satar. Boyasız araba 45-47 ye giderken bu arabayı kaça satabilir ? GP piyasası çok enteresan, şahsi düşüncem hurdaya ayırıp, ciğerini sökecekler (motoru ayrı, viraj demirleri ayrı, iç aksam, tavan, bagaj, intercooler vs..) hepsini ayrı ayrı satıcaklar diye düşünüyorum

Durum bu.. Pek yardımcı olamamış olabilirim, hiç anladığım bir iş değildi bu sigorta işleri (malum ilk kazam, umarım son olur).. Hala da anlamıyorum yüz yüze denk gelirsek detaylı anlatırım uzunca, buraya kitap yazmayayım şimdi

edit : duruma açıklık getireyim.. İlan girmek zorunda kaldık, yalan yok. Pert kayıtlı araba ile boyasız arabayı kıyaslamak elma ile armut kıyası gibi..
    En son düzenleyen Kekuti; 30-01-14, 16:56.

Bir yorum yaz:

• tunc.aytunc
    yanıtladı
    Kerem bey merhabalar
    Öncelikle en içten geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Size birşey olmamış olması en büyük teselli. En kısa zamanda daha güzel bir araç ile aramızda olacağınıza eminim.
    Müsaadenizle benim gibi bu işleri bilmeyen üyelerin bilgi sahibi olabilmesi için bir iki sorum olacak.
    Aracınız perte çıktığında ödenen bedel nasıl hesaplanıyor. Kesintiler oluyor mu?
    İhaleye çıkmadan biri aldı demişsiniz. Sizce ne kadara aldı? Aynı rakama size satın alma seçeneği verildi mi?
    60000 masraf var ise, kac paraya yaptırmayı ve satmayı düşünüyor?
    Cevaplarınıza ve değerli vaktinize önceden teşekkür ederim.
    Yeniden geçmiş olsun

Bir yorum yaz:

• h2s2n
    yanıtladı
    O zaman disine gore bulman dilegiyle... Bombani merakla bekliyoruz

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı daywax tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Haklisin aslinda Kerem sinirlenmekte. Ama milleti de cok kafana takma yine sozumuz meclisten disari onlar konusur konusur hep bos konusur. Icraata geldimi cit yok. Bu isler boyle. Sen onlari kafana takmayi birak guzel temiz bir gp bakmaya basla
    GP'ler azalmaya başladıkça piyasası arttı
    Bitane tanıdığımda var. 8000km'de 80.000TL'ye vermiyor. Gerçi bende vermezdim heralde.

R53 yok bundan sonra abi.. Süprizi açıklayacağım Ayvalık sonrasında İnşallah...

Bir yorum yaz:

• h2s2n
    yanıtladı
    Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Eyvallah Hasancım.. Teşekkür ederim..

O kadar çok laf döndü ki, yok önden kazası var. Yok sağı komple boyalı. Yok KM'si düşürüldü, yok efendim motorunda arıza varmış..

Bende sinirlendim, önce kafadan sonra sağdan sonra bide arkadan çaktım

Bi rahat bırakmadı kimse, yakınım dışında (sözüm meclisten dışarı, sakın yanlış anlaşılmasın) Maşallah diyeni bile olmadı.. Sanırsın Koenigsegg
    Haklisin aslinda Kerem sinirlenmekte. Ama milleti de cok kafana takma yine sozumuz meclisten disari onlar konusur konusur hep bos konusur. Icraata geldimi cit yok. Bu isler boyle. Sen onlari kafana takmayi birak guzel temiz bir gp bakmaya basla

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı daywax tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bosver Kerem sikma canini her iste bir hayir var dyerek yolumaza daha dikkatli bir sekilde devam etmeliyiz. Onemli olan bu
    Eyvallah Hasancım.. Teşekkür ederim..

O kadar çok laf döndü ki, yok önden kazası var. Yok sağı komple boyalı. Yok KM'si düşürüldü, yok efendim motorunda arıza varmış..

Bende sinirlendim, önce kafadan sonra sağdan sonra bide arkadan çaktım

Bi rahat bırakmadı kimse, yakınım dışında (sözüm meclisten dışarı, sakın yanlış anlaşılmasın) Maşallah diyeni bile olmadı.. Sanırsın Koenigsegg

Bir yorum yaz:

• h2s2n
    yanıtladı
    Bosver Kerem sikma canini her iste bir hayir var dyerek yolumaza daha dikkatli bir sekilde devam etmeliyiz. Onemli olan bu

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Bu resimleri paylaşmakta kararsızdım. Her baktığımda canım sıkılıyor. Ancak bugün olanlardan sonra, ciddi anlamda sinirliyim..

Ne bana ne de önceki sahibi Can'a yarar getirmişti.. Hiç değilse canımızı almadı ve gitti
    Yaşadığım bunca sorundan sonra, arabamı kaybetmek hakkaten koydu ancak çok şükür hala hayattayım.
    Arabam bugün sigortaya teslim edildi. Artık 34 JET 01 mefta oldu. İhaleye bile girmeden almış birisi. Çok büyük ahım var, hem parçalarda, hem arabada..
    Beddua ile asla işim olmaz.. Ancak bu arabanın kimse sefasını süremez.
    Yarın öbür gün ilana 25.000'de bir GP girerse 2 parça boyalı falan, AMAN DİKKAT!!

Tavan numarası GP0483. Plaka yüksek ihtimal değişir (50.000TL Tramer var)

Merak edenler içinde arabanın durumu.. Konuyu kitliyeceğim.

Yanımda olan tüm dostlarıma, arkadaşlarıma ve siz değerli üyelerimize teşekkür ederim..

Bir yorum yaz:

• DOA29
    yanıtladı
    emniyetten tanıdık bulduğun sürece plaka hallolabiliyor kerem, ama normal bağıştan biraz daha fazla para isteyebilirler.

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı ersin_srndg tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    2013 talihsizliklerle dolu bir yıldı.
    Tekrar geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsın.
    Yakın zamanda bende typerla talihsiz bir kaza geçirdim.Servisten bir eleman ayarlayıp experden sonra önemli parçaları söktüm.Bence kasko poliçesinde yer almıyorsa affetme sök .
    Plakaları alıyorlar diye hatırlıyorum.
    Haberim var dostum.
    Kosiflere cektim, anlik sinirle. Kendi bunyemde bir yere cekseydim sokucektim ama sonra inan elim hitmedi. Bide filo vs muhabbetim oldugundan oturu nazim geciyor ancak biraz zaman aliyor.. Bakalim Allah yolumuzu acik etsin

Bir yorum yaz:

• ersin_srndg
    yanıtladı
    2013 talihsizliklerle dolu bir yıldı.
    Tekrar geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsın.
    Yakın zamanda bende typerla talihsiz bir kaza geçirdim.Servisten bir eleman ayarlayıp experden sonra önemli parçaları söktüm.Bence kasko poliçesinde yer almıyorsa affetme sök .
    Plakaları alıyorlar diye hatırlıyorum.

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    yanıtladı
    Kerem daha öncede söylediğimiz gibi önemli olan sana bişey olmaması arabadan sökülecekler konusundada boşver hepsi kalsın bence sadece plakanı al parada harcasan plaka sende kalsın

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Herkese teşekkürler tekrar.. 2,5 ayı devirdik.
    Bugün anca sigorta işlerinde yol katetmiş oldu.

Kosiflerde araca çıkarılan tamir bedeli 15.000 € + İşçilik + KDV 65-70.000 tl civarı..

Plakayı almaya çalışacağım, ancak belli bir süre üzerinde kalması gerekiyor sanırım. Ağır hasarlı araçlarda bu şekildeymiş.

Aslında toplanmicak birşey yok, iç aksam sıkıntısız, motor sağlam. Şanzıman sürtünmeden dolayı hasar almış. Komple boya vs.. büyük ihtimal bu işi yapan biri alıp toplayacak ve satıcak.. Lanet olsun ki hiç bir aksesuarı sökmedim, ama biraz gurur yapıp sökücem dersem maddi olarak büyük sıkıntıya giriyorum..
    O yüzden kimseye yaramayan araba, banada yaramadı ve muhtemelen alana da yaramayacak.. Ah mı aldık, nazar mı deydi bilmiyorum

İnşallah bugün sonuca bağlayacağız ve yakın zamanda başka bir MINI'yle aranızda olacağım..
    Dilekleriniz için tekrar teşekkürler, resimleride bir ara paylaşırım..

Bu arada eğer ilan falan düşerse, tavan kodu GP 0483 Dikkat etsin GP araştıranlar..

Bir yorum yaz:

• phdserkan
    yanıtladı
    Gecikmeyle bile olsa çok geçmiş olsun...

Bir yorum yaz:

• BerkayKaracan
    yanıtladı
    Cok geçmiş olsun...
    Edit: biraz gec yazmis olabilirim

35 CUB 94
    BerkayKaracan~

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X