Belirtmeliyim ki bu benim ilk kazam ve sigorta şirketim ile ilk defa bir konuda çalışma yaptım. Fazla tecrübeli olduğum konular değil ancak kısaca açıklayayım..
Sigorta şirketim Anadolu Sigorta. Bu kadar zaman geçmesine rağmen az da olsa istediğim rakama yaklaştım. Ücretimi de Salı günü alacağım.
Sigortacım Serkan abiyi hakkaten zorladım, parçalarımın bedelini alamasam bile kimsenin alamayacağı bir ücret alacağım. Adam hakkaten 5 yaş falan gitti ömründen
tükettim.. Detaylarını yüz yüze konuşuruz, hikaye buraya sığmaz

Valla alan 15-20 aralığında birşeye alır ise toplanır. Bana ödedikleri ücrete bakacak olursam 20+ gibi bir ücrete anlaştılar sanırım..
Şahsi düşüncem alan bu arabayı Hurda'ya ayırıp, parçalarını tek tek satacaktır.. Zaten ölü olan GP piyasasında, istedikleri rakama satamaz, anca parçalardan ekmek yerler..
Bana kimse demedi gel arabayı sana verelim diye. ilk başta 45.000 diye başladılar, istersen arabayıda veririz dediler. Tamam dedim, 45.000 verin arabayıda verin dedim.. Naptın abi dediler ?
Çok öldürmüşüm.. Ulan 45.000 verip beni öldürürseniz bende 5.000'e sayarım arabayı napıcam dedim
Bedel hesabı karışık.. Çok uğraş verdik.. Çünkü emsal alabilecekleri araba yoktu. 1 tane kazalı vardı 42.000 TL isteyen..
Sağolsun kırmayanlar oldu beni ve ilanı girdiler.
Sahibinden'e baktıklarını ve emsal aldıklarını bizzat gördüm. Kupon araç diye adlandırıyorlar zaten topu topu 10 tane var diye, fiyat piyasasını galeri değil alıcılar belirler gibi bir mantık vardı enteresan şekilde.. Ancak kasko değerleri vs bakınca tabi süreç uzun sürdü. 2-3 kere farklı toplantı yapıldı Anadolu Sigorta'da, 3 exper inceledi vs..
Kıssadan hisse, araba ücretinde anlaştığımda başka bir aracı firmaya vekalet verdim. Yedek anahtar, ruhsat, plakalar vs teslim edildi.
Sonrası mechul, Salı günü parayı vericeklerine söz aldım Sigorta şirketinden, ancak araç ihaleye çıkmadı. Daha ben satışı vermeden müşterisi hazırmış
Aldığı rakamı bilmem ama, 20'nin üzerini verdiğini sanmıyorum. Zaten alan kolay kolay satamaz.. Anca parçaları satar. Boyasız araba 45-47 ye giderken bu arabayı kaça satabilir ? GP piyasası çok enteresan, şahsi düşüncem hurdaya ayırıp, ciğerini sökecekler
(motoru ayrı, viraj demirleri ayrı, iç aksam, tavan, bagaj, intercooler vs..) hepsini ayrı ayrı satıcaklar diye düşünüyorum
Durum bu.. Pek yardımcı olamamış olabilirim, hiç anladığım bir iş değildi bu sigorta işleri (malum ilk kazam, umarım son olur).. Hala da anlamıyorum
yüz yüze denk gelirsek detaylı anlatırım uzunca, buraya kitap yazmayayım şimdi 
edit : duruma açıklık getireyim.. İlan girmek zorunda kaldık, yalan yok. Pert kayıtlı araba ile boyasız arabayı kıyaslamak elma ile armut kıyası gibi..

Bir yorum yaz: