Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

35 KMN 68 Giovanni

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• WISHMAN
    yanıtladı
    Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Abi bilgisayar basina oturdugumda okuyacagim mutlaka, telefondan secemiyorum harfleri

Kekutidıkör
    Ozellikle AYN'nin hemen yaninda olmasi ve elektrik ve elektronik islerinde baya iyi olan yan dukkan hakkinda bilgi vermek ihtiyaci olan uyelerimizin ilgisini cekecektir diye dusundum. Iscilikleri cok guzel.

Ozellikle eski model MINI'lerimiz icin moduler secimlerin de olabilmesi, hatta bunlara Turkiye'den ulasabilmekte sevindirici bir haber.

Bide gozumuze sorun gorunen islerin esasinda cozumlerinin ne kadar kolay oldugunu gormek, Yusuf ve Ahmet'in hunerli ellerinden hicbirseyin kurtulamamasini bilmek de guzel. :-)

Bir de senden bir istegim var Kekuti, kirmizi kemer icin ozel bir belge isteniyor mu? Bu taktirdiklarimiz birebir ayni siyah kemer gibi midir? Dokusu ayni gozukse de aralarinda 'safety' olarak bir farki bulunmakta midir? Bunlarda ince konular.

Eeee tabiii Giovanni'ye JUBILE yapmakta isin son kismi....

P.S: Amacim MINI'min ovulmesi degil. Istegim yaptiklarimizi paylasmak.

Sana bir gozluk bulmaliyiz. Bir de sparko poposu..... Ben sigamadim.... :-)

Wishazkorgozluman

Aksamustu Giovanni'nin yanina indim. Son bir ayar cekelim diye...

Cam kapatma sistemi; Araba kitlenir, araba acilir, araba kitlenir ---> Camlar kendiliginden kapanir.

Geri vites ayna dusurme sistemi; Geri vitese alindiginda ayna asagi duser, geri vitesten ciktiginda 10 sn sonra eski yerine doner.
    Iste burda bir puf noktasi var. Modulun uzerinde iki tane ayar dugmesi var. Bir tanesi aynanin ne kadar dusup kalkacagini ayarliyor, hatta bir tarafa sonuna kadar dondurulunce system duruyor. Ikinci dugme aynanin geri kalkmasini ayarliyor. bu kisim biraz ince bir calisma gerektiriyor, yoksa assagida veya yukarida kalabiliyor.
    En son düzenleyen WISHMAN; 15-07-14, 23:37.

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Abi bilgisayar basina oturdugumda okuyacagim mutlaka, telefondan secemiyorum harfleri

Kekutidıkör

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    yanıtladı
    Aslı WISHMAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bu gece ustunde bir dusuneyim. Esasinda haklisin cok fazla ilgi cekmedi... Sanirim magazinsel yani eksik....
    Neyse

Wishman
    Neden cekmesin abey bu aksam iftar vs aksamiydi acele etme bekle eksik derkende foto olsa dadından yenmezdi

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    Aslı GOKHAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Aslinda tam degil eksiklik var ama neyse
    Bu gece ustunde bir dusuneyim. Esasinda haklisin cok fazla ilgi cekmedi... Sanirim magazinsel yani eksik....
    Neyse

Wishman

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    yanıtladı
    Hahahaa aklini karistirim senin

Bir yorum yaz:

• GOKHAN
    yanıtladı
    Aslinda tam degil eksiklik var ama neyse

Bir yorum yaz:

• Musty
    yanıtladı
    Kazasiz belasiz Murat abi, muzelik olmus artik

Bir yorum yaz:

• AYN Auto
    yanıtladı
    Senin mutlu olman bizi mutlu etti güle güle kullan sevgili abim

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    Eveeeet yaptiklarimizi sole bir ozetleyelim ki belki iclerinden bazilari ile ilgilenen uyelerimiz olabilir.

Bircogunuzun bildigi uzre Giovanni'yi R50 kasalarda kendimce proje 'hobi' MINI'si olarak dusunmekteyim. Bu sefer ki Istanbul seyahatimde yaklasik 5 yildir yavas yavas, ogrene ogrene gerceklestirdigimiz yenilik/degisiklikler sanirsam bitti. Bu yuzden ben bu ziyaretimi Giovanni icin bir bakima JUBILE olarak dusundum. Ozellikle son rutuslarin Yusuf ve Ahmet'in ellerinden olmasi icin Istanbul'a geldim.

Asagida siraladigimiz yapilacaklar listesinden gidelim ki daha kolay olsun;

1- On sag far yikamalarda (dis yikama, motor acilmadan.) bugu yapiyordu. Gerci hemen geciyordu ama ben uzun vadede farin icinin kireclenip matlasmasindan korkuyordum. Hastalik farin arkasindaki kapaktaymis, guzelce yerine tekrar taktik, buyuk ihtimal bir sonraki yikamada sorun olmayacak.

2- On kaputun ayarsizligi esasinda kaputtan degil, camurlugumuzdan kaynaklaniyormus. Maalesef yillari yedikce benim gibi camurluk bile yercekimine yenik dusuyor. Az yukari aldik, simdi guzel gorunuyor.

3- Cam Modulu; Giovanni 2004 model oldugu halde kumandanizda acma dugmesine uzuuuun basarsaniz camlariniz acilmaktadir. Yani hemen hemen bu ozellik butun MINI'lerimizde olmali. Ama cam kapatma ozelligi MINI'ler de farkli. (Alen'in MINI'si farkli, onu ayri tutuyoruz. :-) ) Eger MINI'nizi kapattiktan sonra camin acik oldugunu group kapatmak isterseniz iki secenek var. Ya binip, kontagi cevirip camlari kapatacaksiniz ya da anahtari 'manuel' kapi koluna sokup uzunca cevireceksiniz. Bu modul ile uzaktan kumanda ile cami kapatabiliyorsunuz.

NOT; Bu ozelligi isteyen MINI sahipleri inle benim gibi modulu yurtdisindan getirtmek zorunda degil. AYN nin yanindaki dukkanda bunun icin uretilmis, hatta benim module gore daha basit uygulama yapilabilecek modul var. Ordaki Volkan arkadasimiz size bu konuda yardimci olacaktir. (MiniKubi, sormustun daha once bunun sonucunu...)

4- Geri vites, dis ayna modulu; Bu ozellik yeni seri bircok MINI'de bulunmaktadir. Serkancan'in bizlere yardimi ile zaten beyinlerinde bu ozellige sahip MINI'lerde bunu aktif hale getirebiliyoruz. (Cok kolay, tek problem Serkancan'i bulmak.) Amma eski model MINI'lerde bu ozellik sanirim yok. Bu is icin bir module gereksiniminiz var. Bunu da bu sekilde hallettik. Yine Volkan Gio uzerinde calisarak bu tecrubeyi edindi, eger modulu temin ederseniz takmasi cok kolay olacaktir. Calisma sekli, geri viteste sag ayna assagi dusuyor, tekerlegi gosteriyor. Kaldirima yanasirken MINI'miz ne uzakta kaliyor, ne de kaldirima kafa atip o guzel jantlarimizi bozuyor.

5- Radyo anteni; Bu olay tamamen kisisel bir mesele. Anlatamicam. Kısaca yaptığım şu, yeterli sinyal alamadigim icin radio dinlemiyordum. Cin'den cam icine takilan, seffaf serit seklinde bir radio anteni bulduk. Ben arka cama istedim, Yusuf beni kirmadi, kablolamayi yaptik, uygun bir vaktimde bir teybciye ugrayip sonucu gorecem. Ilgilenen olursa sonucu solerim.

6- On goguslukten rolantide gelen ses; ben bunun on goguslugumuzun zamana karsi koyamamasindan oldugunu dusunuyordum. Megersem sorun motor ile sase arasindaki sicaklik kalkaninin azicik gevsemesinden oldugunu bulduk. Mutluyuz, ses yok.

7- Kirmizi kemer ince bele... ; Bende kiskandim (ozellikle DOA'yi, saclarini kestirmesi bile kiskancligimi azaltmamisti.) (Zaten tostumu da unuttu. (saka yapiyom ha..)) Bizde gittik yaptirttik. Isciligi cok iyi iki yer biliyoruz forumca. Istanbul'da ki MINI'ciler Gokhan Admin'imden yardim alabilir bu konuda...

8- Motor yagimiz (motul) (5500 km de :-(((( ) degisti. Tabii yag filtresi. ve Polen filtresi (cok kotu olmustu.). Hava filtremiz sansimiza temizdi...

9- Klima gazi; Yaklasik 170 gr kadar kacagimiz olmus iki yilda. (yatan arabalarda kacak daha fazla olur, eeee, isleyen demir isildar.) Yeniledik. 1. kademede bile usuyoruz....

10- Ic dikiz aynasi; buda sahsi bir mesele Gio ile armada. Bunu da Yusuf hunerli dokunuslari ile halletti.

11- Airbag isigi; Arabanin nazarligi gibi oldu, negative elektrigi hissedince yaniyo... Bilmiyom, su an sonuk... Ole kalir umarim...

Extra 12+ ; Ilginc bir sekilde 4,5 ay ellemedikten sonar geldigimde Giovanni'nin kaputunu acamamistik. Istanbul'a kadar 10 gun o guzel motorumun sexi kivrimlarini gormek nasip olmamisti. Herhalde bir yerine bisi sikismis, kolayca hallederiz diye dusunuyordum. Amma megersem kaput acma teli 'habis' bir sekilde kaynamis. Vur kir dok beceremedik. Butun tel komple degisti. Yine yan taraf Volkan cok guzel bir sekilde yapti. OEM cook pahali... Tesekkur Volkan.

Esas gorselimiz kirmizi gergi cibiklarimiz ve MSD atesleme ve kablolarimiz yanina ekledigimiz kirmizi yag kapagimiz oldu. Bunun gorselini en kisa zamanda ekliyecegim. +10 beygir, 4eva artik bana 3 boy degil, 2 boy atabilecek....

Iste bole, bir okuyim, edit gerekirse yapariz.

Iyi eglenceler
    Wishman

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    Yusuf'um & Ahmet'im !!!!

1- On sag far yikandiginda bugu yapiyor, su nerden giriyo bilmiyorum, sanirim bir silicon cekilecek.
    2- On kaput cok ayarsiz duruyor, guzelce tekrar yerine oturtulacak.
    3- Cam modulu takilacak.
    4- Geri vites modulu takilacak.
    5- Icten cam onu radyo anteni takilacak.
    6- On goguslukten rolantide gelen sese bakilacak.
    7- Uygun zaman olur ve parada anlasabilirsek on koltuklara kirmizi kemer takilacak.
    8- Motor Yagi ve degismesi gereken diger standart bakim urunleri degistirilecek.
    9- Sanirim klima gazi artik bitti. (gecen sene degistirmemistiniz.)
    10- Ic dikiz aynasi kablo cekerken vidasi tak-cikar yalama oldu. Sallaniyo, dusuyo. Yerine bir cikma bulunacak.
    11- Airbag isigi dun yine yanmaya basladi, deli oluyorummmmmm. En sonunda sirf bunun icin OBD alacagim.

Extra
    12- Arka cam film (On gibi Solar Guard seffaf ozel film istiyorum.) On ve arka bu durumda seffaf olacak.
    13- Kutu ici filtre bulabilirsek belki takariz.
    14- Arka plakami APP yapmak, yada en azindan tekrar yaptirtmak istiyorum.
    15- Bu sefer Giovanni’nin butun alt takimlarini guzelce yikatmak istiyorum. Meguiars alt yikama gibin...

Wishman

P.S: Bunlari da yaparsak Giovanni biterrrrr.... Bundan sonra 'sit alani' basvurusu yapariz, duvara civi bile cakmayiz. Artik elegi nereye koyariz bilemem.
    P.S 2: A.Y.N Hotmail adresine mail de attim.
    GUNCEL, Baka baka yapalim.... :-)

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    DEV'in AYN'nin emeği sonucu bu akşama kadar işi bitiyor
    Cumartesi AYN size Gionundur
    Bilgi icin cok tesekkur ederim efendim.
    Kismetse Cuma-Cumartesi'ye rezervasyonumuzu yaptirdik.
    Saygilarimla

Wishman

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    GIOVANNI nin ricasi

Malum DEV cok hizli ilerliyor. Ama ben uzun yoldan gelecem, zamanim kisitli, KIL sahibimin cok uzun evinden ayrilamiyo.

O yuzden 12'si Cumartesi DEV'in yaninda bana da ilgi gosterilmesini rica ediyorum. Son anda zaman yetmedigi icin beni lutfen 1-2 eksik ile geri yollamayin....

OsolediWishmanyazdiman
    DEV'in AYN'nin emeği sonucu bu akşama kadar işi bitiyor
    Cumartesi AYN sizin Gionundur
    En son düzenleyen Kekuti; 09-07-14, 16:34.

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    GIOVANNI nin ricasi

Malum DEV cok hizli ilerliyor. Ama ben uzun yoldan gelecem, zamanim kisitli, KIL sahibimin cok uzun evinden ayrilamiyo.

O yuzden 12'si Cumartesi DEV'in yaninda bana da ilgi gosterilmesini rica ediyorum. Son anda zaman yetmedigi icin beni lutfen 1-2 eksik ile geri yollamayin....

OsolediWishmanyazdiman

Bir yorum yaz:

• HAKTAN
    yanıtladı
    Walla timsah isi de guzelmis. olabilir yani..
    bizim kuş, köpek doğurdu abi.. degisik bi ciftlesme olmus.

Bir yorum yaz:

• WISHMAN
    yanıtladı
    Yusuf'um & Ahmet'im !!!!

1- On sag far yikandiginda bugu yapiyor, su nerden giriyo bilmiyorum, sanirim bir silicon cekilecek.
    2- On kaput cok ayarsiz duruyor, guzelce tekrar yerine oturtulacak.
    3- Cam modulu takilacak.
    4- Geri vites modulu takilacak.
    5- Icten cam onu radyo anteni takilacak.
    6- On goguslukten rolantide gelen sese bakilacak.
    7- Uygun zaman olur ve parada anlasabilirsek on koltuklara kirmizi kemer takilacak.
    8- Motor Yagi ve degismesi gereken diger standart bakim urunleri degistirilecek.
    9- Sanirim klima gazi artik bitti. (gecen sene degistirmemistiniz.)
    10- Ic dikiz aynasi kablo cekerken vidasi tak-cikar yalama oldu. Sallaniyo, dusuyo. Yerine bir cikma bulunacak.
    11- Airbag isigi dun yine yanmaya basladi, deli oluyorummmmmm. En sonunda sirf bunun icin OBD alacagim.

Extra
    12- Arka cam film (On gibi Solar Guard seffaf ozel film istiyorum.) On ve arka bu durumda seffaf olacak.
    13- Kutu ici filtre bulabilirsek belki takariz.
    14- Arka plakami APP yapmak, yada en azindan tekrar yaptirtmak istiyorum.
    15- Bu sefer Giovanni’nin butun alt takimlarini guzelce yikatmak istiyorum. Meguiars alt yikama gibin...

Wishman

P.S: Bunlari da yaparsak Giovanni biterrrrr.... Bundan sonra 'sit alani' basvurusu yapariz, duvara civi bile cakmayiz. Artik elegi nereye koyariz bilemem.
    P.S 2: A.Y.N Hotmail adresine mail de attim.
    En son düzenleyen WISHMAN; 08-07-14, 14:13.

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X