Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Launch Control R53
Çöküş
X
-
asıl kullanım alanı turbo araçlar olsa da birçok araçta uygulanabilir, ki artık bazı markalar orjinalden bunu bir özellik olarak sunabiliyor (bmw M serileri, vw bazı dsg şanzımanlı modelleri, skyline gtr vs.)
çalışma mantığı çok basit, devir kesiciyi daha düşük bir devire çekip ilk kalkıştaki patinaja kalma durumunu ortadan kaldırmak, tam tersi durumda ise düşük gaz pozisyonu ile kalkış yapılıp arabanın kabaca bayılmasını engellemek.. ayrıca turbo araçlarda motor yüke binmediği için basınç üretemez boşta ne kadar gaza basarsanız basın, fakat bu sistem aracı bir nevi yüke bindirerek turbonun da ilk kalkışta basınç, dolayısıyla güç üretip daha verimli bir kalkış sağlar.. supercharger larda da benzer mantik vardır
ben ayağımla aynı devire sabitlerim diye düşünüyorsanız yanlış sabitleseniz de araç o devirde tam gazda değil yarım veya daha düşük konumda olacağından tam performanslı bir kalkış olmaz.. oysa bu sistem ile kesici normalden daha düşük, istenilen bir devire alındığından dolayı wot (tam gaz) pozisyonunda dahi o motor deviri geçemez ama yinede araç tam gaz pozisyonunda kalmaya devam eder..
ayrıca orjinal ekipman olarak gelen launch control, traction control ile de kombine çalışıp araçta kilitli diff yoksa bile elektronik kilitli diff olarak çalışarak boşa çıkan lastikten gücü alabilir ve daha çok tutunan lastiğe iletebilir.. sonradan uygulanan sistemlerin çoğunda böyle birşey yapılmasına imkan yoktur..
Yorum Yap
-
Aslı Yekta tarafından gönderilmiş Mesajı gösterasıl kullanım alanı turbo araçlar olsa da birçok araçta uygulanabilir, ki artık bazı markalar orjinalden bunu bir özellik olarak sunabiliyor (bmw M serileri, vw bazı dsg şanzımanlı modelleri, skyline gtr vs.)
çalışma mantığı çok basit, devir kesiciyi daha düşük bir devire çekip ilk kalkıştaki patinaja kalma durumunu ortadan kaldırmak, tam tersi durumda ise düşük gaz pozisyonu ile kalkış yapılıp arabanın kabaca bayılmasını engellemek.. ayrıca turbo araçlarda motor yüke binmediği için basınç üretemez boşta ne kadar gaza basarsanız basın, fakat bu sistem aracı bir nevi yüke bindirerek turbonun da ilk kalkışta basınç, dolayısıyla güç üretip daha verimli bir kalkış sağlar.. supercharger larda da benzer mantik vardır
ben ayağımla aynı devire sabitlerim diye düşünüyorsanız yanlış sabitleseniz de araç o devirde tam gazda değil yarım veya daha düşük konumda olacağından tam performanslı bir kalkış olmaz.. oysa bu sistem ile kesici normalden daha düşük, istenilen bir devire alındığından dolayı wot (tam gaz) pozisyonunda dahi o motor deviri geçemez ama yinede araç tam gaz pozisyonunda kalmaya devam eder..
ayrıca orjinal ekipman olarak gelen launch control, traction control ile de kombine çalışıp araçta kilitli diff yoksa bile elektronik kilitli diff olarak çalışarak boşa çıkan lastikten gücü alabilir ve daha çok tutunan lastiğe iletebilir.. sonradan uygulanan sistemlerin çoğunda böyle birşey yapılmasına imkan yoktur..RMW tuned.... is yours?
Yorum Yap
-
Aslı Yekta tarafından gönderilmiş Mesajı gösterhahah sen iste whatsapptan yazıp yazıp yollayayım kanka
rica ederm ne demek görevimizsigpic
IT'S TIME
Yorum Yap
-
Aslı ALIENLOVE tarafından gönderilmiş Mesajı gösterYektacim harikasin ) bu arada benim runflat ve notmal lastik aradinda lastik hava basincinda fark olmali mi yazima bir yorum alsak
Sent from Cobanogullari mobile system )
Yorum Yap
-
Evet arasında yazacaktım Ben NAMda da sordum sorusturdum hazır konu vardı hatta benim gibi ne yapacagını bilemeyen rft den normal lastiklere dönmüs adamlar ama onlar da deneme yanılma şeklinde basınc yukseltip azaltıyorlar. Su anda yol tutus ve konfordan yana bir sıkıntım yok bakalım ama limitleri de zorlamadım henüz.
Yorum Yap
-
http://www.youtube.com/watch?v=bJEZUu1kXbU
Eski Clio RS imde yazılımla bu işi yapmıştık ve çok da keyifli olmuştu Mini ye yapılıyorsa yaparım affetmem
Yorum Yap
Yorum Yap