Aslı pmptrmstt tarafından gönderilmiş
Mesajı göster
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Fuji XS-1
Çöküş
X
-
Hayirlisi olsun makina..
Fuji'yi Berna'nin dedigi gibi pek cok kisi bilmez ama ben 31 yasindayim, bildim bileli fotografciligin icinde olan bir markadir.
Ben hep Canon'cu oldum. Compact kameradan SLR kameraya gecmeden hemen önce Canon S5 IS'im vardi. Onda pistim desem yeridir. Daha sonra 3 Compact ve S5'imi sattim ve bir süre cep telefonları ile idare ettim
Bu sektörün icindeki arkadaslarimiz tabiki daha iyi bilir ama en gec 2 seneye kadar sen de Canon veya Nikon'cu olup Full Frame bir cameraya gecis yaparsin diye tahmin ediorm
Yakin zamanda bir photoblog acarsin umarim
Tekrar hayirli olsun, fotografla ilgilenen üyelerin artmasina sewindim
Yorum Yap
-
Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterHayirlisi olsun makina..
Fuji'yi Berna'nin dedigi gibi pek cok kisi bilmez ama ben 31 yasindayim, bildim bileli fotografciligin icinde olan bir markadir.
Ben hep Canon'cu oldum. Compact kameradan SLR kameraya gecmeden hemen önce Canon S5 IS'im vardi. Onda pistim desem yeridir. Daha sonra 3 Compact ve S5'imi sattim ve bir süre cep telefonları ile idare ettim
Bu sektörün icindeki arkadaslarimiz tabiki daha iyi bilir ama en gec 2 seneye kadar sen de Canon veya Nikon'cu olup Full Frame bir cameraya gecis yaparsin diye tahmin ediorm
Yakin zamanda bir photoblog acarsin umarim
Tekrar hayirli olsun, fotografla ilgilenen üyelerin artmasina sewindim
Yorum Yap
-
Ozanbalta
Dun Haktan'a da soyledim, murat abi icin de gecerli, fotograflarinizi raw cekerseniz photoshop'ta isleme imkanlariniz 10 kat artar ve imkanlarin el vermedigi durumlarda ki olumsuzluklari photoshopta cozebilirsiniz. Bunun disinda kompact makinalar zaten asagi yukari hep birbirinin ayni. En dikkat edilmesi gereken manuel netleme nasil yaptigi benim icin. Manuel netleme yapabilen bir makina ile istediginiz herseyi cekersiniz, tabi raw cekip photoshopta isleyeceginizi de varsayiyorum.
Yorum Yap
-
Aslı Ozanbalta tarafından gönderilmiş Mesajı gösterDun Haktan'a da soyledim, murat abi icin de gecerli, fotograflarinizi raw cekerseniz photoshop'ta isleme imkanlariniz 10 kat artar ve imkanlarin el vermedigi durumlarda ki olumsuzluklari photoshopta cozebilirsiniz. Bunun disinda kompact makinalar zaten asagi yukari hep birbirinin ayni. En dikkat edilmesi gereken manuel netleme nasil yaptigi benim icin. Manuel netleme yapabilen bir makina ile istediginiz herseyi cekersiniz, tabi raw cekip photoshopta isleyeceginizi de varsayiyorum.
Yorum Yap
-
Aslı pmptrmstt tarafından gönderilmiş Mesajı gösterPhotoshop icin hangi programi oneriyorsunuz. Yoksa makine uzerinden mi photoshop yapiyim
Tabii bilen arkadaslardan gelcek yorumlari bekliyorum.
Yorum Yap
-
Ozanbalta
Orjinal gercek Adobe Photoshop tabi ki en iyisi, cok kapsamlı ve baya karmasık ama sonsuz imkan sunuyor size. Onun dısında Murat abinin soyledigi photoscape'te bildigim kadarıyla hızlı ve basarılı bir program ama ben manuel olarak Photoshop'ta yapmanızı tavsiye ederim herseyi.
Murat abi senin fotografları zaten cok begendim ben, dedigim gibi raw çekersen bir iki ufak photoshop dokunuşu ile olaganustu kareler haline gelebilirler. Hatta çekersen bu aralar eger raw cek ve bana bir tane yolla, ben bi dokunayım ona (Retouch yapayım yani
Yorum Yap
-
Ozan, sana yolladigim fotolar zaten raw idi. Photoscape Haziran basinda Tailanda gittigimde ogretmenim yuklemisti.
Benim sizlerden yolum biraz farkli. Ben %85 yardimci isiksiz ve flassiz calisiyorum. Fener isiginin anca anca cok cok karanlik durumlarda kullanilmasi gerektigine karar kildim.
Bende asil sorun 'white balance' ki her 2-3 m'de bir kameranizin beyaz bir plaka objektife tutularak ayar yapilmasi gerekiyor cunku isik derinlige bagli renklerini hizla yitiriyor.
Ben sualti auto modda kullanmiyorum, bunun yerine program sekmesinde ve bir tusu kisayol olarak white balance'a yapilandirarak kullaniyorum.
Tabiiki daha coook ekmek yemem gerekiyor bu iste...Hala ISO'lara ve Enstantanelere girismedik, Ozan soz verdi ogretecek azicik.
Yine de iltifat icin tesekkurler Ozan.
P.S: Bu arada ilgisini cekenler icin, G11-12 icin sualti kilifindan bir tanidigima getirdim. Fiyat 450 TL.
WishdivermanEn son düzenleyen WISHMAN; 05-07-13, 18:08.
Yorum Yap
-
Ozanbalta
Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterOzan konusmus
Ozan'cim makinamda 3 tane Custom ayar var. Bir tanesi RAW + JPEG cekiyor ama o gece farkinda olmadan diger ayarda unutmusum.
Birde photoshop kullanmadigim icin RAW'da pek cekmiyorum. Ama kullanmadan da olmuyor
Sana photoshop tutorial class acalim forum altinda?
Ooo ayıp ediyorsun
beauty_retouch_v2.jpg
Yorum Yap
Yorum Yap