Merhaba, MINI Club TR 'ye Hoş Geldiniz. Yeni konu açabilmek yada var olan konulara yanıt yazabilmek için üyeliğiniz varsa Giriş yapmalı, üyeliğiniz yoksa Kayıt olmalısınız.
245 hp lik 1.6 turbo bir araç şehir içi 7.5l ise bir sorun vardır çok ciddiyim Sorun derken muhtemelen yanlış okuyordu bozuktu yani sensor.Benim 1.6 hdi citroen dizelim şehir içi 6-7 arası yakıyor 18" jantla.. Yani sizin dediğiniz mümkün değil.Jcw nin fabrika verisi bile şehir içi 9.4 litre
211 hp haldeyken 7.5 litreydi. Modifiyeden sonra 8.5'a çıktı. Sorun olsaydi benzin istasyonuna daha sık giderdim ancak gayet rutininde gittim. Izmir'de yasiyorum ben. Istanbul gibi trafik yok(tu) buralarda
Benimde merak ettiğim bir konuydu Cooper S lerin yakıt tüketimleri,
ama 14 litreleri duyunca ürperdim biraz.
10-12 arası İstanbul için kabul edilebilir olarak düşünüyordum ama bahsettiğiniz gibiyse yüksek.
önceki aracım 2012 model C250 coupe idi (1.8 Turbo 204 hp otomatik).
şehir içi 12,5 litre, şehir dışı 8 (klima ile) yakıyordu. bu sebepten dolayı arabayı sattım
Benimde merak ettiğim bir konuydu Cooper S lerin yakıt tüketimleri,
ama 14 litreleri duyunca ürperdim biraz.
10-12 arası İstanbul için kabul edilebilir olarak düşünüyordum ama bahsettiğiniz gibiyse yüksek.
önceki aracım 2012 model C250 coupe idi (1.8 Turbo 204 hp otomatik).
şehir içi 12,5 litre, şehir dışı 8 (klima ile) yakıyordu. bu sebepten dolayı arabayı sattım
Normal kullanımda 10-11 litre. 14 lt'ler çok fazla sıkıştırdığında görülüyor. Benim Cooper S ile ortalamam 9.5 idi. Çok da sakin kullanmadım yani o ortalamayı gördüğüm zamanlarda.
Normal kullanımda 10-11 litre. 14 lt'ler çok fazla sıkıştırdığında görülüyor. Benim Cooper S ile ortalamam 9.5 idi. Çok da sakin kullanmadım yani o ortalamayı gördüğüm zamanlarda.
çok yakın bir zaman olmasa da ikinci araç olarak bir cooper S alma düşüncemiz var, sizin dediğiniz kabul edilebilir bir ortalama.
diğer türlü olur ise hemen düşüncemden vazgeçerim yani
211 hp haldeyken 7.5 litreydi. Modifiyeden sonra 8.5'a çıktı. Sorun olsaydi benzin istasyonuna daha sık giderdim ancak gayet rutininde gittim. Izmir'de yasiyorum ben. Istanbul gibi trafik yok(tu) buralarda
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Hocam sen söylerken şehir dışı yakıtım diceksin o zaman tamam.Şehir içi direk trafik demek.Yani düşün ben maltepeden çıkıyorum 500 mt sahile iniyorum direk trafik.. adım adım 45 dakka da caddeye gidiyorum , yemek yiyip dönüyorum gece.Veya öğlen 2-3 gibi cıkıyorum trafikte adım adım spora gidiyorum tekrar adım adım dönüyorum bütün yaptıgım bu mini ile hızım 20-30 un üstüne çıkmıyor , bu şekilde 14 çıkıyor.Ama tuzlaya gittim bi kez bomboş yol 80-90 la sabit gidiyorum baktım 5-6 civarı yakıyor.Uzun yolum olsa ağır trafiğim olmasa karışık tahminimce 9-10 yakarım.
Hocam sen söylerken şehir dışı yakıtım diceksin o zaman tamam.Şehir içi direk trafik demek.Yani düşün ben maltepeden çıkıyorum 500 mt sahile iniyorum direk trafik.. adım adım 45 dakka da caddeye gidiyorum , yemek yiyip dönüyorum gece.Veya öğlen 2-3 gibi cıkıyorum trafikte adım adım spora gidiyorum tekrar adım adım dönüyorum bütün yaptıgım bu mini ile hızım 20-30 un üstüne çıkmıyor , bu şekilde 14 çıkıyor.Ama tuzlaya gittim bi kez bomboş yol 80-90 la sabit gidiyorum baktım 5-6 civarı yakıyor.Uzun yolum olsa ağır trafiğim olmasa karışık tahminimce 9-10 yakarım.
Baska bi ulke diycem ben eskiden bazi arkadaslarim 3 debriyaj degistirirken ben daha ilkini degistirmemis oluyordum. Izmir'e de trafik var artik. Ben de otomatiğe döndüm
Baska bi ulke diycem ben eskiden bazi arkadaslarim 3 debriyaj degistirirken ben daha ilkini degistirmemis oluyordum. Izmir'e de trafik var artik. Ben de otomatiğe döndüm
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
varda yine bizim kadar değildir hocam.Avrupa yakasından anadolu yakasına 4.5 saatte geldiğim var. 4.5 saatte sen izmirden istanbula gelirsin
abi cooper s'e 14 yaktirmak icin durmadan gazlamak lazim ortalamasi 10larda gezer normalde
doayen!
1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12 2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13 3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13 4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06 5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13 6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06 7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05 8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14
Ben de TEM de 70 km hızla giderken anlık tüketimin 3.3 lt olduğuna şahit olmuştum. Düşük devir + sabit hız = cep dostu ) ama şehir içinde atak sürüş ve dur kalklarla birlikte ortalama 11-12 lt falan tabi. Canı sağolsun MINImin
Yorum Yap