Merhaba, MINI Club TR 'ye Hoş Geldiniz. Yeni konu açabilmek yada var olan konulara yanıt yazabilmek için üyeliğiniz varsa Giriş yapmalı, üyeliğiniz yoksa Kayıt olmalısınız.
Direk enjeksiyon olayi o yalniz cikan ses asiri vurma sesi yapiyorsa zincirde gevseme olabiliyor diye biliyorum.. ingilizcesi "timing chain" parcanin, zamanlama zinciri diye geciyor ama turkiyede kav mi diyorlar birsey diyorlar bilmiyorum Ben gecen klima kompresoru kasnagi icin goturdugumde borusana kontrol ettiler. Bu arada benim arabada da o geri cagirmada gecen turbo yag pompasini degistirdiler Cemo haberin olsun.. Kontrol ettir istersen..
Cem Cold Start problemi ne yazikki kronik r56 hastaligi
Ben 6 ay ugrastim. Sorunu gostersemde cozemediler. En sonunda PUMA kodunu buldum ve "hmmmm pardon" oldular.. Garantisi bitmis olmasina ragmen (hava filtresi, blow off vs uzerindeyken) ucretsiz parca degisimleri yapildi. Ege'nin dedigi gibi timing chain degisiyor. Vakit bulursam PUMA kodunu bulur paylasirim. Direk soruna odaklanirlar..
Ege: Suan Serhan'in kullandigi R56'nin eski sahibiyim. Turbo'ya yag basan hortum bir keresinde kendiliginden tikanmisti ve araba resmen 50 hp'ye falan dusmustu Servise goturdum ertesi gun. Ucretsiz degisimler yapilmisti.
Belli Basli 2007-08 lerin sorunu.. Hatta borusan çıkışlı araçların sahiplerine kontrol için yazı da gönderildi. Benim r56 mda yoktu ama yine de recall listesindeydi ve mektup evime geldi ama gitmedim o ayrı
Aslı Cooperscem tarafından gönderilmiş
Mesajı göster
Puma Kodu Derken
Cem PUMA, MINI'nin sorunlarinin ve cozumlerinin bulundugu servis yazilimi. Ilk sorunun teshisinden cozum bulununcaya kadarki tek tek tum islemleri iceriyor. Ornegin:
Sorun: Cold Start
Sikayet: sesli calisma, traktor sesi vs.
Islemler: Yag degisti, olmadi
Egzantrik degisti, olmadi
Triger zinciri degisti, oldu...
Gibisinden.. ama bunun daha detaylisi ve profesyoneli
Cem PUMA, MINI'nin sorunlarinin ve cozumlerinin bulundugu servis yazilimi. Ilk sorunun teshisinden cozum bulununcaya kadarki tek tek tum islemleri iceriyor. Ornegin:
Sorun: Cold Start
Sikayet: sesli calisma, traktor sesi vs.
Islemler: Yag degisti, olmadi
Egzantrik degisti, olmadi
Triger zinciri degisti, oldu...
Gibisinden.. ama bunun daha detaylisi ve profesyoneli
Cold Start lie sorunu Ozgorkey'e ilk ben goturdum ve cok uzun sure yapamadilar. Daha sonra kodu goturdugumde 2008 yilindan 2009 sonuna kadar MINI'nin sorunu cozebilmek adina yaptiklari islemlerin bir ciktisini gosterdiler ki evlere senlik (sorunun ne oldugunu bulabilmele girisimlerinin tamamini 3 sayfada kalem kalem aciklamislar)..
Her sorunun bir kodu oluyor. O kodu girdiginde tum cozumler karsisina cikiyor servisin..
Yorum Yap