Değerli forum ahalisi, aracım 13' R56 S otomatik aracımın sorunu tahmini 50 80 km hızları sakin seyrederken ani hızlanma sırasında önce dsc ışığı yakıyor sonra gaz kesiyor saniyelik bunu tahmini 5 altı kere tekrarlıyor arac sanki debrajı hızlı bırakmış gibi ileri kaykılıyor ancak dsc ve dtc yi kapattığımda bir sorun kalmıyor lineer şekilde hızlanıyor yada 100 km üzeri çekiş dsc açıkken de bir sıkıntı yok biraz can sıkmaya başladı bu sorun. İlk ne zaman oldu derseniz Konya'ya bu sene çok kar yağdı araçta karda kalmıştı o sırada abs fren arızası verdi araç hareket edince 50 m arıza kesildi. Ben aracı o sırada kapalı garaja çektim. Araca son baharda alta ic, downpipe, dump valve takmıştım, ecuyu kışın araç yatarken powershop postaladım stg 2 yazılım yapıldı. Yani sorun yazılımdan mı abs sensörlerinden mi çözemiyorum Çin malı dandik obd hata kodu vermiyor ancak kaliteli bir cihazla bakmadım. Düşündüğüm olasılıklar şunlar;
1. ABS sensörleri
2. Buji ( Bujilerim stok yanlız yüksek hızda missfire yok)
3 . Bu intakede kurum muhabbeti olabilir bilemiyorum.
4. Yazılım fazla güçten dolayı yada haritada bir eksiklik vb
Kısacası önerileriniz bekliyorum aynı sorunu yaşayıp çözen varsa paylaşırsa çok mutlu olurum.
1. ABS sensörleri
2. Buji ( Bujilerim stok yanlız yüksek hızda missfire yok)
3 . Bu intakede kurum muhabbeti olabilir bilemiyorum.
4. Yazılım fazla güçten dolayı yada haritada bir eksiklik vb
Kısacası önerileriniz bekliyorum aynı sorunu yaşayıp çözen varsa paylaşırsa çok mutlu olurum.
Yorum Yap