Aslı bukotezo tarafından gönderilmiş
Mesajı göster
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Baski balata ve volant
Çöküş
X
-
Aslı WISHMAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterOEM devam, gerisi gereksiz normal kullanicilara....
turkcenin bu elastikligi beni bitiriyorsigpic
IT'S TIME
Yorum Yap
-
Aslı NDG tarafından gönderilmiş Mesajı gösterdemek gerisi gereksiz normal kullanicilara ..
turkcenin bu elastikligi beni bitiriyor
Yorum Yap
-
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Baskı balata bilya değiştirdim Valeo marka. Volant'da yanma var dedi değiştiren usta bunu temizleyip taktılar.
Eski haline göre yumuşama ilk başta ama aradan 2000 km kadar geçti yine sert geliyor debriyaj. Sorunlarımı aşağıda yazıyorum ne yapmalıyım ?
1. Debrijay sert ?
2. Debriyaja basarken sanki 2 kademe gibi. Orta dan sonra sanki çok hafif birşeye takılıyor devmanı onunla birlikte gidiyor gibi.
3. Bu sorun debriyajdanmı bilmiyorum ama performasnlı kullanımda bir yanık kokusu geliyor? (yukarda belirttiğim volant yanması bundan olabilir mi? )
Teşekkürler.
Yorum Yap
-
Aslı bukotezo tarafından gönderilmiş Mesajı gösterArkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Baskı balata bilya değiştirdim Valeo marka. Volant'da yanma var dedi değiştiren usta bunu temizleyip taktılar.
Eski haline göre yumuşama ilk başta ama aradan 2000 km kadar geçti yine sert geliyor debriyaj. Sorunlarımı aşağıda yazıyorum ne yapmalıyım ?
1. Debrijay sert ?
2. Debriyaja basarken sanki 2 kademe gibi. Orta dan sonra sanki çok hafif birşeye takılıyor devmanı onunla birlikte gidiyor gibi.
3. Bu sorun debriyajdanmı bilmiyorum ama performasnlı kullanımda bir yanık kokusu geliyor? (yukarda belirttiğim volant yanması bundan olabilir mi? )
Teşekkürler.
Araç R56 S sanırım ,
R56 larda volan kronik bir problem ve birazda kullanıma bağlı ,
debriyaj bitirdiğinizde R56 larda volan yandığı zaman değişmektense tamir ile çok daha iyi verim elde ediliyor çünkü sıkıntı sıfır volnadada kronik olarak geliyor
nasıl kullandığınızı bilmiyorum debriyajın bir km garantisi yada bir ömrü yok tamamen size bağlı debriyajdan ne sürede kopuyorusunuz veya yarım debriyaj mı kullanıyorsunuz bilmiyorum sorun alt merkezdede olabilir daha önce tecrübe ettim 2 kademe basıyorusunuz bir süre sonra pedal gidicek gelmeyecek , volandan tekrar bir sorun yaşıyor olabilirsiniz bir çok opsyon var size tavsiyem servise gitmeniz hangi servise gidiyorsunuz bilmiyorum ama forum sponsorumuz AYN auto Yusuf ve Ahmet usta ile irtibata geçerseniz size en kalıcı çözümü sunacaklardır tabi bu yine sizin kullanımınızla bağlantılı
Yorum Yap
-
Öncelikle şunu belirmek gerekir aracı görmeden ve test etmeden yapılacak tüm yorumlar tahminidir görmek ve test etmek en gerçekçisi olacaktır .
Sorunlara gelince, debriyajın sertliği ve 2 kademe gibi olması debriyaj baskısının diyaframlarından (halk dilinden şemsiyede denir) kaynaklanmaktadır, bu sorunun giderilmesi için debriyaj setinin değişmesi gerekmektedir. Yanık kokusunun gelmesi ise yeni değişen debriyajı rodaj yapmadan düzgün bir şekilde kullanım gerçekleştirilmediğinde baskının ve volanın yüzeyinde yanıkların oluşmasına sebebiyet vermektedir bu nedenle performanslı kullanımda debriyaj balatası yanan yüzeyde tutunamayarak kaçırır ve siz farkında olmadan yine yanma işlemi gerçekleşir bu da her defasında yanık kokusunun olmasına sebebiyet verir. Değiştirme işlemi yapılırken volanın yüzeyi kontrol edilmeli ve değişim yapılıp yapılmayacağına karar verilmelidir.
Yorum Yap
-
benim aracımdada aynı debriyaj problemi var henüz 13.000de olmasına ragmen.. garanti kapsamında olduğundan kosifler otoya sordum, kullanıcı hatası dediler. nasıl bir kullanıcı debriyajını 13binde bitirebilir anlayabilmiş değilim...doayen!
1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14
Yorum Yap
-
Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı gösterbenim aracımdada aynı debriyaj problemi var henüz 13.000de olmasına ragmen.. garanti kapsamında olduğundan kosifler otoya sordum, kullanıcı hatası dediler. nasıl bir kullanıcı debriyajını 13binde bitirebilir anlayabilmiş değilim...
Yorum Yap
-
Aslı GOKHAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterOpel astra 7000 km bitti ve kullanıcı hatası denildi sasırmıslar bence servistekiler
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildidoayen!
1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14
Yorum Yap
-
Forumda bir yerde Volantin degistirilmek yerine tamir edilmesi daha iyi yazıyordu. Çünkü yeni takilan volaninda kronik hataya sahip oldugu ve kisa sure sonra bozulabilecegi yaziyordu. Bunun icin me dersiniz?
Baski balata seti markasi neyse volantinda o marka mi olmasi gerekir?
1nci jenerasyon S ile 2nci jenerasyon S aynı volanti mi kullaniyor yoksa farkli mi? Kronik hata 2 jenerasyonda da var mi?
[FONT=Impact]BORN FROM JETS[/FONT]
Yorum Yap
Yorum Yap