Açık hava filtresi kiti baktım bugün hiç bir yerde benim araca uygun yok. Veya ellerinde yok.
2011 Mini One için Açık hava filtresi nerden bulabilirim bilen var mı acaba ? K&N veya AEM istiyorum.
Teşekkürler.
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
R56 Filtre Sistemleri Hakkında
Çöküş
X
-
Ben minide kullanmadım kullananıda görmedim sadece serhatın typerda başımıza bu geldi..Bence kendisiyle bir görüş
minide nasıl bır performans alırsın inan hiç bilmiyorum
Bir yorum yaz:
-
Typer'la mı kıyaslıyoruz artık Onur BeyAslı NSB44 tarafından gönderilmiş Mesajı gösterGrouppe M kullanan BS type-r serhat arkadaşımızın pek hoş anıları yoktu..İnjeni söküp bunu taktıktan sonra aracına yaklasık bir 12 hpcik kaybı olmuştu ama cokta onemlı bır kayıp degıldı hemen ınjene gerı dondu
))
Fikrim şudur, atar ve görüntü olarak KESİNLİKLE Grouppe M
Fiyat ve Performansa bakıldığında AEM (Performansını bilemiyorum GrouppeM'in, kullanmadığım için)
Siparişini yakın zamanda vereceğim İnşallah Grouppe M'in. Benim tahminlerim şu şekilde;
- Filtrenin içerisinde bulunduğu kutucuğun içinin daha geniş ve karbon olması, soğutma açısından daha iyi olabilirmi ? Göreceğiz
- Haznenin genişliği, içerisinde hava birikmesini sağlıyor. AEM'de filtre hazne kadar, içerisinde hava dolaşıcak yeri yok.

Ancak şunu da unutmamak lazım, bu filtreyi kullanan araçlarımız çok var.
NSB, SEC ve COP çok ciddi güçler verdi. Eskiden dolar düşükken, hep AEM diyordum, ancak şuan için GrouppeM alıp deneyesim var.
Aradaki fiyat farkı Carbon'dan gelicek
Yine kaşınıyorum Onur-Oto durdur beni 
Bir yorum yaz:
-
Grouppe M kullanan BS type-r serhat arkadaşımızın pek hoş anıları yoktu..İnjeni söküp bunu taktıktan sonra aracına yaklasık bir 12 hpcik kaybı olmuştu ama cokta onemlı bır kayıp degıldı hemen ınjene gerı dondu
))
Bir yorum yaz:
-
Cok guzel bır konu olmus.
Yıllardır fıltre kullanıyorum hatta 90-92 yıllarında kadın corabı kullanıyordum
Bmc temızlenebılırlıgı bakımından yıllardır bır cok fıltreden onde.dıyeceksınız hepsı temızlenıyor ancak 1-2 temızlemeden sonra cok deforme oluyorlar. Yıllardır yagsız olmasıda onemlı bır ayrıntı. Ayrıca oem olarak otomobıl uretıcılerın lıstesıne gırmıs ılk fıltre hatta bır cok markadantek fıltre.
Sanırım baska fırmalarda yagsız fıltrelere yenı gectıler gecıyorlar ama tecrube onemlı.
Suan gozume Kekutınınde soyledıgı Aem kıt cok efektıf gorunuyor,ınsallah haftaya bır tane alacagım. Satmak ısteyen varsada talıbım
Umarım bmc de ucuna uyucak fıltre vardır,gercı olmasadabfark etmez,max 2000 km kullanırım.
Ayrıca group M dı sanırım,cok sexy duruyor,cıdden aklım kaldı.
Bir yorum yaz:
-
Tarık bro yeni gördüm mesajınıAslı Tarik tarafından gönderilmiş Mesajı gösterTurbonun agzindaki hidrolik tanki olmasa 207'deki gibi en ideal cozumu oradan asagi boru salip ucuna filtreyi takmak aslinda, minimal maliyete garanti soguk hava
Hatta en ucuzve Alta'dan hallice ilik hava cekecek sistem direk turbonun agzina takmak 
2 sistemi de denemistim 207 GT'm varken. Asagiya saldigim sistem performans olarak cok farketmisti. Aynen bu konuda ALTA - AEM farkinda anlatildigi gibi.
Eline saglik Kerem, cok guzel ozetleyip, anlasilir bir uslup kullanmissin, herkes cok fayda gorecektir
Öncelikle teşekkürler, ancak dediğin filtre için biraz uğraş gerekir bence. Nedeni ;
1) Turbonun 3 cm uzagında olması, mutlaka ısı kalkanı şart.
2) Filtrenin ağzını o kısıma, Nihat abi koymuştu. Verim olası, ancak hava aldığı yer tek yer olarak kalıyor. Onu da bence iyi düşünmek gerek.
3) Orjinal yerine, scoop bağlantılı sistem uygulandığında en fazla soğuk hava alımını buradan alıcağını düşünüyorum. 18 derece havada, IAT 7.5-8 dereceyi gördüm (OBD değeri)
4) 16 Plakalı GT28'li aracı bilirsin, motoru gördün mü ? Yine senin dediğin sistem ancak kaput ve scoopta oynamalar var. Dıştan stok, ancak alüminyumdan scoop ve scoop içerisine filtre yönlendiricisi koymuşlar.. Trafikte gezerken problem bence yüksek ihtimal, ancak gazlarken de bu dediğim sistem hakkaten güzel güç vericektir.. Fakat motorun kalan kısmına scoop hava bağlantısını kesiyorsun
Falan filan uzun işte
Bende custom severim, ama stok turbo varken üzerinde, bence kit almak daha mantıklı.. Hem görüntü olarak, hem performans olarak..
Bir yorum yaz:
-
Stock harici filtreleri kullanan arkadaslar yag degisimi sirasinda eski yaglarini kontrol edip burada paylasabilirler mi? Eski yag icerisinde bulunmamasi gereken parcaciklar vs var mi?
Bir yorum yaz:
-
K&N icin de dust sucker (toz emici) diyorlar ama?
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir yorum yaz:
-
Kesinikle yağlı filtre tavsıye etmıyorum zamanla sensörlerin işlevını azaltıp bozukluğa sebep verıyor.K&N 2013 ten itibaren yağlı filtreyi kaldırdı.Tamamen dry flow üretime geçtiler..Bilginiz olsunAslı erk1n tarafından gönderilmiş Mesajı gösterTarık Bey teşekkürler..
Yabancı forumlarda kutu içi filtrelerde köpük olanı tavsiye ediyorlar. K&N ler çok toz geçiriyoruş. Köpüklerin yağlanmasını iyi yapmak gerekiyormuş. Ne fazla ne az..
Siz ne dersiniz bu konu hakkında?
Köpük filtre (kutu içi) olarak ITG var bildiğim.. Başka var mı?
Bir yorum yaz:
-
şöyle düşün; hiçbir firma geliştirdiği aracı 3-5 hp arttırmak için satış fiyatını 600-800 € yükseltmek istemez.
filtre sistemleri güç kazanmakta bizim için önemli bir parametre olsa da firmalar için çok küçük bir parametre
örnek;
fiat punto t-jet > standart filtre
fiat punto t-jet abarth > standart filtre
fiat punto t-jet abarth essesse > BMC kutu içi
Bir yorum yaz:
-
Iyide benim bahsettigim firmalarida bence arastirmalisiniz. Fikirtepe sanayide cirak degil yani adamlar
bu islere nasil bir arge yatirimi yaptiklari sitelerinde yazio. Ozellikle Grouppe M Aem ve M7 ye bakin yeterli olur
Bir yorum yaz:
-
Modifiye taraftarıyım tabii ki. Neden aracımdan daha fazla güç almak istemeyeyim ki? Ama bunu yaparken fabrikalar nasıl yapıyor buna bakıyorum. Çünkü onlar bu işi bilimsel olarak yapıyorlar. Mühendislik hesapları ve denemeler ile...
O yüzden mümkün olduğunca JCW nin izinden gitme taraftarıyım.
Filtre çok önemli bir ekipman. Kimse motora toz toprak karışarak silindirlere ve yanma odalarına zarar versin istemez. Bu zarar hemen bugün kendisini göstermez ama ileride gösterebilir.
Bir yorum yaz:
-
Köpükten kastedilen ne bunu hiç bilmiyorum.
Açık filtre olarak hem sağlıklı hem performanslı bildiğim filtrelerden en iyisi AEM Dryflow, yagsiz oldugu icin temizligi de kolay, sensorlere zarar verme riski de yok. Gecirgenlik cok oldugu için ses anlaminda da etkisi basarili
Kutuici'nde BMC en performansli diye biliyorum ancak tecrubem yok, ITG de cok iyi marka ancak dedigim gibi hic kutuici filtre alip kullanmadim
Kutuici tercih edecekseniz yagsiz olan varsa bence en iyisi yagsiz filtreler.
Yukaridaki orijinalci tutumlarinizdan yola cikarsak da orijinal filtrenin kuru oldugunu hatirlatayim
Bir yorum yaz:
-
Tarık Bey teşekkürler..
Yabancı forumlarda kutu içi filtrelerde köpük olanı tavsiye ediyorlar. K&N ler çok toz geçiriyoruş. Köpüklerin yağlanmasını iyi yapmak gerekiyormuş. Ne fazla ne az..
Siz ne dersiniz bu konu hakkında?
Köpük filtre (kutu içi) olarak ITG var bildiğim.. Başka var mı?
Bir yorum yaz:
-
En basit problem, su çekebilme "ihtimali"
Craven'le ben yagmurda kullanmiyorum cunku filtre islaniyor, yikamalarda bile yikamadan ciktigimda gaz pedalini oksayarak kullanmak gerekiyor bir süre
Seri uretim araclarda her turlu hava ve yol kosulunda mukemmel calismak zorunda, bu yuzden kapali kutu her daim daha guvenli.
Motorsporlarindaki sistemlerde de sorunsuzluk 1. derecede oneme sahip hak verirsiniz ki, yaris sirasinda yagmur yagmayacagimi veya bir yerden 1 damla olsun su gelmeyecegini kimse garanti edemez
Bir yorum yaz:

Bir yorum yaz: