Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Lastik Tavsiyesi

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

• fuurkan
    yanıtladı
    Aslı erk1n tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Onceden yazsaydin seninkileri alirdim fuurkan

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kısmet
    1250 tl yine.isteyen olursa sıfır sayılır fazla para vermeyin

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Onceden yazsaydin seninkileri alirdim fuurkan

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir yorum yaz:

• fuurkan
    yanıtladı
    Runflat düşünen varsa elimde satılık 4 adet dunlop sp sport01. 205 45 17 5bın km de

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Millet gider Mersin'e ben gider tersine..

215 45 17 normal lastiklerden 205 45 17 Continental Sport Contact 3 SSR Run Flat 'e geçiş yapıyorum.

Lastikler yolda geliyor. İş için şehir dışında olacağımdan haftaya taktıracağım. Sonucu sizlerle paylaşırım.

Bir yorum yaz:

• Kullanıcısının Avatarı
    Misafir cevap verdi
    Ben kis lastigimi normal aldim, baharda yeni lastiklerimi de normal alicam. Ama ben surekli sehir icindeyim, zaten lastigim patlasa 15 dakka mesafede mutlaka bir lastikci bulurum. Sanirim uzun yol yapanlar icin daha ideal run flat lastikler.

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Genel olarak çoğu kişi Run On Flat tercih etmiyor. Yanakları normal lastiklerine oranla 3 kat kalın olduğu için aşırı sert lastikler. Yol tutuşunda da dezavantajı olduğu söyleniyor. Lastik patladığında 100km sürüşe izin vermesi ise büyük avantaj. Benim en çok korktuğum şey yüksek hızlarda lastik patlamasıdır. TEM'de yüksek hızda lastiği patladığı için takla atan otomobile şahit oldum. Run On Flat böyle bir durumda da daha güvenli midir?

Fabrika çıkışı Run On Flat 'ler ile gelen araçlarımızın süspansiyonların bu çok sert lastiklere göre tasarlanarak üretildiği, bundan dolayı normal lastik kullanıldığında yol tutuşta kayıp yaşandığı, normal lastik kullanılacaksa süspansiyonlarında değişmesi gerektiği yurtdışı forumlarda sıklıkla okuduğum bir konu.

Tüm bunlar için ne dersiniz? Tüm bunların ışığında bugün olsa aracınıza 205 45 17 Run On Flat lastik mi? Yoksa 205 45 17 veya 215 45 17 veya 215 40 17 normal lastik mi alırdınız?

Bir yorum yaz:

• Tarik
    yanıtladı
    Kekuti'nin her kalimesin +1

215/40/17 kullanıyorum ben de Hankook ventus evo v12 mı ne bunlardan 1 veya 2'si model adında yer alıyor ama hep karıştırıyorum

Şu anda bitikler ben de yeni alacağım, Kumho KU36 semi-slick alacağım ben. Aracımı sadece kuru havada kullandığım, ıslakta çıkmak zorunda kalırsam da sakin kullandığım için mantıklı bir tercih oluyor.

Siz günlük kullanım için düşünoyrsanız 215/40/17 olarak bildiğiniz bir lastik seçebilirsiniz, anlaşığım kadarıyla yeterince bilgilisiniz, araştırıyorsunuz zaten

P.s.: Run-flate karşı olduğumu özellikle ben de belirteyim. Kasko ne güne var, onu geçtim kredi kartı kullanıyorsanız onun arkasında Asistance Hizmetleri numarası oluyor, ordan da ücretsiz çekici çağırabilirsiniz çok zorda kalırsanız. Bilemedin taksi bile kullansanız yılboyu çekeceğiniz dezavantajları karşılar

Bir yorum yaz:

• ALIENLOVE
    yanıtladı
    Aslı byrioo tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    alen abi aranan cvp alındı saolasın bizim diger işi cöz abi
    diğer iş için bir Yusufu ara anlatsın sana.

Bir yorum yaz:

• byrioo
    yanıtladı
    Aslı ALIENLOVE tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Özgür hiç deneyen olmadı ama traktör spek olur bence
    alen abi aranan cvp alındı saolasın bizim diger işi cöz abi

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Aslı erk1n tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Bunu söyletmeye çalışmıştım size zaten

205/45/17 ler pahalı ama ne yapacağız.. 215/45/17 hiç mi olmaz?
    Yani şöyle diyeyim, ben 215/45/17 taktım 300 km sonra söktüm sattım. Yarı fiyatının bile altına.
    Araba ağırlaştı, ön takımı yordu (hissettim) Denemeye çıktım arabada bildiğiniz ekstra ağırlık vardı

205/45/17 piyasası olan bir lastik, sahibinden'i araştırın bence 2. el uyguna da bulabilirsiniz. Yada sanayide ki kontaktlarımıza soruşturalım arzu ederseniz.
    Sizin bence öncelikle bizim sponsorlarla tanışmanız lazım

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Bunu söyletmeye çalışmıştım size zaten

205/45/17 ler pahalı ama ne yapacağız.. 215/45/17 hiç mi olmaz?

Bir yorum yaz:

• Kekuti
    yanıtladı
    Runflatten bahsetmiorum ki Runflat evladim olsa ekmek vermem o derece

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    215/45 kesinlikle almayın. Tank gibi oluyor. Çok ağır bir lastik.
    205/45 veya 215/40 17 almalısınız. Fabrikasyon ölçüsü budur.
    Ağır demişsiniz ancak 215/45/17 normal lastiğin 205/45/17 runflat lastikten daha hafif olacağını düşünüyorum.

215/40/17 fabrika ölçüsü müdür gerçekten? 205/45/17'ye göre lastik çapında 12mm küçülme oluyor bu ölçüde. Bu da aşağı yukarı %2 ye tekabul ediyor. Lastik çapında maks %2.5 büyüme küçülme kabul edilebilir olarak kabul ediliyor. Ben şahsen %1,5 üzerinde olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Mesela orjinal boyut 205/45/17 iken 215/45/17 taktığımızda lastik çapında 9mm artış oluyor. Bu da yaklaşık %1,5 luk bir çap artışı demek. Kabul edilebilir bir artık yani. 205 e göre yol tutuşu daha fazla olacak ama yakıt sarfiyatıda küçük bir miktar artacaktır.

Hesaplamalar için şu sayfayı kullanabilirsiniz: http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25
    En son düzenleyen erk1n; 12-12-13, 15:22.

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    Aslı byrioo tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    ön lastik ölcüsünü ince tutup arkayı kalın tutsak sorun olurmu? böle kullanan varmı? önlere 205 45 15 arkalara 215 45 15 takmayı dusuyorum belkı sacma olabılır
    O sizin dediğiniz uygulama arkadan çekişli güçlü araçlar için yapılıyor. Bizim araçlar için gereksiz. Dengesini de bozabilir

Bir yorum yaz:

• erk1n
    yanıtladı
    O sizin dediğiniz uygulama arkadan çekişli güçlü araçlar için yapılıyor. Bizim araçlar için gereksiz. Dengesini de bozabilir.

Bir yorum yaz:

Hazırlanıyor...
X