Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Lastik Önerisi + Direksiyondan Gelen Ses

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Lastik Önerisi + Direksiyondan Gelen Ses

Herkese merhabalar,

Yardımınızı isteyeceğim 2 konu var.Biraz uzun tuttuğum için kusura bakmayın lütfen.

Bugün sınav haftası yoğunluğuna rağmen ertelemedim ve İzmir'e bir ustamızın mekanına gittim.Servisi Mini kullanıcısı bir arkadaşım önerdi kendisi sürekli görüştüğü işlerini yaptırıp memnun kaldığı bir servisti.Zaten 2 nesil aynı dükkanda usta-çırak gibi çalışıyorlar ve bu konuda ilk izlenimlerim fazlasıyla olumlu.

Araçta direksiyonu biraz fazla çevirdiğimde bir ses duyuluyordu sanki birşey zorla sürtüyormuş gibi.Aracı sabahları ilk çalıştırdığımda sorun yoktu.Benim aklıma araç ısındıkça direksiyon pompasının nazlanabileceği gelmişti.Ama aynı dönüşlerde debriyaja basarak dönünce yani boşta dönünce ses gelmiyordu.Bu tezim çürümüş gibiydi kendimce.Bugün gerçek sorunun ihtimallerini 2'ye düşürdük.(Tüm sürüş testlerinde vs. direksiyon ile ilgili bir problem olmadığını farkettik bu arada)

Sorun motor yükteyken dönüşlerde bir yere sürtüyordu.Motor kulak değişimi + şanzıman kulağı değişimi 1.seçeneğimiz.(Ustamız motor kulağında problem olduğunu motorun emniyette durduğunu söyledi söküldüğünde tamamen göreceğiz gerçek sorunu)
    2.seçenek aksta oluşan bir problem ki aracı lifte kaldırdığımızda ustamız aksla ilgili bir işlem yapılıp geri toplandığını farketti.Bugün geç vakit olması sebebiyle Manisa'ya geri döndüm.Cuma gününe sözleştik bakalım iş o zaman netleşecek.

Buna benzer bir sorunla karşılaşan tecrübeli arkadaşlar yorumlarıyla bilgi verebilirse çok sevinirim.

Tüm bunlara tuz biber olacak şekilde aracın üzerindeki lastik ebatlarının orjinal olmadığını farkettik.Araçta 215/55/R17 lastik takılıymış.Lastik değişimi yapacaktım zaten ama önceki sahibinin bu ebatlardan bahsetmemesi canımı sıktı.Sol arka lastikte tel kırığı farkettik.Lastik değişimini hızlandırmam gerekiyor.Üstüne üstlük bu kadar kötü durumdaki lastiklerde tam 40 PSI hava basılıydı.Onları lastikçi arkadaş engin bilgisine güvenip(!) 28 PSI'a çekti.Benim kafamda 32-34 PSI vardı o konuyu bakalım nasıl netleştireceğiz.

Bu durumda en pahalısı değil, en ucuzu hiç değil, en iyi fiyat/performans ürünü diyebileceğiniz bir lastik varsa önerilerinizi bekliyorum.

Konuyu okurken harcadığınız efor için ve şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

Bildiğim kadarıyla 205/45/17 lastik ebadı ve 34 psi hava basıncı olması gerekir. İzmir'de yaşayan ama kışın birkaç haftalığına İst.a gidip gelen biri olarak "kış lastiği sertifikalı yaz lastiği" diye pazarlanan Michelin Crossclimate aldım bir kaç hafta önce, şu anda İstanbul'dayım ve gayet memnunum.

Yorum Yap

Aslı IsItLove? tarafından gönderilmiş Mesajı göster
      Bildiğim kadarıyla 205/45/17 lastik ebadı ve 34 psi hava basıncı olması gerekir. İzmir'de yaşayan ama kışın birkaç haftalığına İst.a gidip gelen biri olarak "kış lastiği sertifikalı yaz lastiği" diye pazarlanan Michelin Crossclimate aldım bir kaç hafta önce, şu anda İstanbul'dayım ve gayet memnunum.
      Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Evet uygun olan ölçüler sizinde dediğiniz gibi 205/45/R17 hava basıncını bende o değerlerde biliyordum.Onu yarın denk geldiğinde bir benzinlikte halledeyim.
      Lastiğe gelecek olursak fiyatı bana biraz yüksek kaçabilir.350-390 TL bandında fiyatı.Değerlendireceğim yinede.

Yorum Yap

Aslı Corydoras tarafından gönderilmiş Mesajı göster
        Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Evet uygun olan ölçüler sizinde dediğiniz gibi 205/45/R17 hava basıncını bende o değerlerde biliyordum.Onu yarın denk geldiğinde bir benzinlikte halledeyim.
        Lastiğe gelecek olursak fiyatı bana biraz yüksek kaçabilir.350-390 TL bandında fiyatı.Değerlendireceğim yinede.
        Rica ederim. Yaz lastigi isinizi görüyorsa Falken Ziex ZE914 almayi düsündügüm diger alternatifti. ülkemizde cok tutulan bir marka olmasa da f/p olarak bence cok uygun, 210-220tl gibi bir fiyati var, tavsiye ederim.

Yorum Yap

Lastik olcusu 215 r56 da kullanan var ama r53 te surtme yada problem yaratirmi bilmiyorum.Lastik hava basinci 28 cok dusuk bu soguklarda ideal olarak 33-34 psi kullanin derim gerci izmirde soguk cok olmaz 😂 32 ideal olur bence. lastik olarak ben bi ara uygun fiyata Kumho ecsta le sport kullanmistim rakami suan ne bilmiyorum ama fiyati muadillerine gore sizin rakamlar arasindaydi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yorum Yap

İki lastik önerisi de çok güzel sağolun cidden.Kumho'nun fiyatı 222 TL Falken 214 TL.Kış lastiği kesinlikle düşünmüyorum gereksiz olur Manisa koşullarında.Havayı 34 basıcam yarın.Buranın soğuğu çok yoktur ama Spil dağına kar düştüğü zaman ayazı baya sıkıntı oluyor.

Bu arada bahsettiğim üzerindeki mevcut ölçüler sürtme vs. yapmıyor.Bilginize.

Tekrardan teşekkür ederim.Saygılar.

Yorum Yap

215/55/17 cok yanlis bir olcu. Tabani 215e cikarttigimizda yanagi 40a dusuruyoruz genelde dengelemek icin. Lastigi degismenizi tavsiye ederim. 205/40/17 orjinal ebatina donmeniz faydali olacaktir.
              Mini marka olmayan onceki aracimda coilover nedeniyle motor kulagiyla ilgili cok problem yasadim. Ancak rolantideki asiri titresimden anlasiliyordu degismesi gerektigi. Viraj donerkenki ses korkuttu biraz beni acikcasi, umarim en kisa surede cozum bulursunuz
              doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
              2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
              3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
              4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
              5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
              6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
              7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
              8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                215/55/17 cok yanlis bir olcu. Tabani 215e cikarttigimizda yanagi 40a dusuruyoruz genelde dengelemek icin. Lastigi degismenizi tavsiye ederim. 205/40/17 orjinal ebatina donmeniz faydali olacaktir.
                Mini marka olmayan onceki aracimda coilover nedeniyle motor kulagiyla ilgili cok problem yasadim. Ancak rolantideki asiri titresimden anlasiliyordu degismesi gerektigi. Viraj donerkenki ses korkuttu biraz beni acikcasi, umarim en kisa surede cozum bulursunuz
                Evet bende bugün en çok ona sinir oldum zaten.Çok saçma bir ölçü takılmış gereksiz yere.Bu arada sesi süratli viraj dönüşlerinde yapmıyor kesinlikle.0-30 ivmelenmelerinin olduğu şehir içi dönüşlerde yapıyor.O yüzden çok şükür yürürken ederken çokta korkmadan devam edebiliyorum.Mümkün olduğunca salyangoz gibi debriyajlı dönüşler yapıyorum.Cuma inşallah çözeceğiz sorunu.

Bu arada konu dışı başka bir forum sitesindeki S2K konunuzu baştan sona okuyordum.Az önce bitirdim.Spoiler ile fotoğrafları bekliyoruz yıl 2016 oldu artık
                Saygılar,sevgiler.

Yorum Yap

Evet bende bugün en çok ona sinir oldum zaten.Çok saçma bir ölçü takılmış gereksiz yere.Bu arada sesi süratli viraj dönüşlerinde yapmıyor kesinlikle.0-30 ivmelenmelerinin olduğu şehir içi dönüşlerde yapıyor.O yüzden çok şükür yürürken ederken çokta korkmadan devam edebiliyorum.Mümkün olduğunca salyangoz gibi debriyajlı dönüşler yapıyorum.Cuma inşallah çözeceğiz sorunu.

Bu arada konu dışı başka bir forum sitesindeki S2K konunuzu baştan sona okuyordum.Az önce bitirdim.Spoiler ile fotoğrafları bekliyoruz yıl 2016 oldu artık
                  Saygılar,sevgiler.
                  cok tesekkur ederim bu cuma cikiyorlar burdan yola,muhtemelen subat ortasinda turkiyede olur kanat, jant ve koltuk 3lusu
                  doayen!

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                    cok tesekkur ederim bu cuma cikiyorlar burdan yola,muhtemelen subat ortasinda turkiyede olur kanat, jant ve koltuk 3lusu
                    Çok sevindim şimdiden kazasız belasız keyifli sürüşler.Maddiyat çoğu kişide olabilir ama sizdeki zevk çok çok az kişide var İşiniz gücünüz rast gitsin.

Yorum Yap

Çok sevindim şimdiden kazasız belasız keyifli sürüşler.Maddiyat çoğu kişide olabilir ama sizdeki zevk çok çok az kişide var İşiniz gücünüz rast gitsin.
                      Cok tesekkurler
                      doayen!

Yorum Yap

Selamlar tekrardan herkese.

Bilgilendirme amacıyla yazıyorum lastiklerimi 1-2 saat içerisinde Bridgestone Potenza Adrenalin 88W XL RE002 desen ile değiştireceğim.Biz Kumho,Dunlop derken baba yine babalığını yaptı Birim fiyatı 440₺ olan lastiğimizi filo indirimimizle 396₺ KDV dahil fiyata aldık.Lastikle ilgili sürüş deneyimlerimi bugünden itibaren kısa kısa notlar halinde aktaracağım.

Direksiyondan gelen sesi araştırırken ön takıma komple bakmış olduk.Akslar güzel,rotillerin değişmesi gerekiyordu değiştirdik.Ön diskler ventilsiz takılmış + bitmiş durumda onlar değişecek.Şanzıman yağını kontrol ederken aşınma emareleri gördük yağın içinde mikron metal parçaları vardı + şanzıman ses yapıyordu.2-3.viteslerden birinde bir sorun var görünüyor bu aralar komple şanzıman indirilip gerekirse tamir edilecek.Direksiyondan gelen ses ise çok alakasız diyebileceğimiz birşeyden kaynaklıydı.Aracın vites teli kopmuş daha önce yenisini almayıp telle bağlamışlar o gevşemiş iyice ve bildiğiniz sağa sola sürtüyormuş bulunduğu yerde.Şansıma yerinden çıktı tekrar takmak için açtık yine geçici çözüm gerçekleştirdik ve ses kesildi Şanzıman açılırken o telide değiştireceğiz.Şimdilik şanzıman sesi hariç bi sıkıntımız yok.Oda çözülmek üzere.

Lastik yorumlarım için daha sonra görüşmek üzere.
                        Saygılar,selamlar.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Yorum Yap

Super, sorunlarin cozulmesine cok sevindim. Lastik hakkindaki goruslerinizi bekliyorum
                          doayen!

Yorum Yap

hocam bende izmirdeyim anlaşılan o ki ustanız işinin ehli acaba hangisine gidiyorsunuz bilgilendirir misiniz?

teşekkürler

Yorum Yap

Kusura bakmayın biraz geç geri dönmüş oldum.Ustamızı bende Mini sahibi bir arkadaş vasıtasıyla tanıdım.2.Oto sanayide işyerleri özelden mesaj atarsanız tüm iletişim bilgilerini vs.ulaştırayım sizlere.

Lastik yorumlarına gelince kuru havada fazlasıyla başarılı.Yağmurda deneme fırsatım henüz olmadı.Tabi ki bizim değerlendirmeler biraz apaçi işi kusura bakmayın o konuda ama ne zaman serserilik yapmak istesem ve lastiklerimin tutması gerekse tutuyor.200'e kadar sıkıştırıp lastikleride biraz ısıtayım dedim daha sonra yakıt almak için istasyona girdiğimde hissedilir bir ısınma göremedim.Lastikler semi-slick sınıfında değil sanırım.(Yanlışım varsa düzeltin lütfen) Geç ısınıyor diyebiliriz.Yola tutuş noktasında dezavantaj düşünebilirsiniz fakat ben lastik ömrü olarak avantaj görüyorum.Çünkü soğuk halde dahi gayet tatmin edici bir yol tutuşu var.

Şu durumda nasıl bu durumda nedir vs tarzında sorularınız olursa daha verimli değerlendirme yapmış oluruz.Bu konudaki tecrübesizliğim için kusura bakmayın.
                              Saygılarımla.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                              X