Sıkı bir mini ci olduktan sonra (yıllardır mini hastasıyım) ister istemez internette olsun, sokakta olsun heryerde bi mini gördüğünde insan inceleyiveriyor. 2005 ve 2006 model R50 ve R53 'lerde Km/Hız sayacı devir saatinin yanına direksiyon üzerine alınmış ve konsolun ortasındaki o yuvarlak boşluğa benzin, hararet vs. gibi ibreler yerleştirilmiş. Benim tercihim hep 2001 - 2004 arası R50 'lerden yana oldu sırf bu olaydan ötürü. Mini yi mini yapan detaylardan belkide en büyüğü bu benim için.
Nedenini merak ettim. 2005 ve 2006 'larda neden böylesine bir değişikliğe gidilmiş acaba? Sebebi tahmin ediyorum güvenlikti. Hızıma bakayım derken gözün yoldan ayrılarak kafanın sağa doğru çevrilmesi ve dikkat dağınıklığına sebebiyet vermesi olabilir belkide. Ama sonraki modellerde yine eskisi gibi hız sayacı konsolun ortasına konulmaya devam etti. Hayır yani bidaha olmasın böyle şeyler, dinimiz amin :P
Varmı sebebini bilen? aydınlanmaya ihtiyacım var
Nedenini merak ettim. 2005 ve 2006 'larda neden böylesine bir değişikliğe gidilmiş acaba? Sebebi tahmin ediyorum güvenlikti. Hızıma bakayım derken gözün yoldan ayrılarak kafanın sağa doğru çevrilmesi ve dikkat dağınıklığına sebebiyet vermesi olabilir belkide. Ama sonraki modellerde yine eskisi gibi hız sayacı konsolun ortasına konulmaya devam etti. Hayır yani bidaha olmasın böyle şeyler, dinimiz amin :P
Varmı sebebini bilen? aydınlanmaya ihtiyacım var

Yorum Yap