Muhtemelen basit bir şeydir ama sinir bozucu... Önce tenteden sandım ama baktım ki klimayı kapatınca duruyor... Bir klima bakımı, filtre temizliği filan yaptırınca geçer inşallah...
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Klima çalışınca ıslık çalmaya başlıyor.
Çöküş
X
-
Klima ünitesi içerisinde gaz ile birlikte bir de yağ dolaşmakta. Uzun süre bekleyen AC kompressörü ilk çalıştırmada yağ dolaşımını gerçekeştirmiyor bu nedenle kasnak çekip kompressör devreye girince bir ses yapar. Klima çalışırken ıslık sesi exp.valve'den gelir, ses aşırı ise valf değişimi ile sorun çözülür. Yüksek maliyeti de olmaz tahminimce.
Eğer valf arızası yoksa ve kompressör devredeyken aşırı ses yapıyorsa klima gazı fazla gelmiş olabilir. Çekilip yeniden basılmasıyla sorun ortadan kalkacaktır.sigpic
IT'S TIME
-
Aslı NDG tarafından gönderilmiş Mesajı gösterKlima ünitesi içerisinde gaz ile birlikte bir de yağ dolaşmakta. Uzun süre bekleyen AC kompressörü ilk çalıştırmada yağ dolaşımını gerçekeştirmiyor bu nedenle kasnak çekip kompressör devreye girince bir ses yapar. Klima çalışırken ıslık sesi exp.valve'den gelir, ses aşırı ise valf değişimi ile sorun çözülür. Yüksek maliyeti de olmaz tahminimce.
Eğer valf arızası yoksa ve kompressör devredeyken aşırı ses yapıyorsa klima gazı fazla gelmiş olabilir. Çekilip yeniden basılmasıyla sorun ortadan kalkacaktır.35 PH 047
2006 R52 COOPER S CABRIO
sigpic
Yorum Yap
-
Sorun belli oldu... Tentenin sol kolunun içinde bir parça yerine tam oturmadığından tente sol önde bir kıl daha az kapanabiliyor. Islık sesi o mikro aralıktan geliyor... Kapattıktan sonra elle biraz öne ittirirsek ses kesiliyor. Uğraşamam elle ittirmekle dersek, tembellik edersek, sol tente kolu komple değişiyor, araya 2000-3000 gibi bir şey sıkışıyor...35 PH 047
2006 R52 COOPER S CABRIO
sigpic
Yorum Yap
-
Aslı muratisik tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSorun belli oldu... Tentenin sol kolunun içinde bir parça yerine tam oturmadığından tente sol önde bir kıl daha az kapanabiliyor. Islık sesi o mikro aralıktan geliyor... Kapattıktan sonra elle biraz öne ittirirsek ses kesiliyor. Uğraşamam elle ittirmekle dersek, tembellik edersek, sol tente kolu komple değişiyor, araya 2000-3000 gibi bir şey sıkışıyor...
Yorum Yap
-
Aslı SRKNZCN tarafından gönderilmiş Mesajı göstersorunun ne olduğunun bulunmasına sevindim abi. bugün ahmet ustayı testte gördüm senin arabayla35 PH 047
2006 R52 COOPER S CABRIO
sigpic
Yorum Yap
-
Aslı muratisik tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSağol... Oralarda mıydın? Ben de ilk testte yanındaydım Ahmet ustanın sonra AYN'de oturup bekledim...
Yorum Yap
-
Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterŞu üstsüzlerin de boyle ufak tefek sorunlari mide bulandirmasa
gecmis olsun.
ittirince yerine oturuyor mu yoksa surekli itip orda mi tutmak lazim?35 PH 047
2006 R52 COOPER S CABRIO
sigpic
Yorum Yap
-
Aslı muratisik tarafından gönderilmiş Mesajı gösterZaten hep olan bir sorun da değil... Bazen tam oturuyor hiç bir müdahale olmadan, bazen de ıslık çalmaya başlıyor... o zaman biraz elle ittirince halloluyor.
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum Yap
Yorum Yap