Merhaba, MINI Club TR 'ye Hoş Geldiniz. Yeni konu açabilmek yada var olan konulara yanıt yazabilmek için üyeliğiniz varsa Giriş yapmalı, üyeliğiniz yoksa Kayıt olmalısınız.
bmw 335i bobini kullanmanız mecburi bir durum değil. Fakat her ne kadar bobinler yeni değişmiş olsa bile 1 tanesi arızalı çıkabiliyor. Hatta orjinal diye satılan delphi marka bobinlerin yan sanayi olduğunu da görmüştüm. Aynı hata kodunu bende R56 aracımda alıyordum. Fakat benimki sadece 4. silindir için super knocking hatası veriyordu. Sorun yeni aldığım bobinlerden bir tanesinin arızalı çıkmasından kaynaklandığını fark ettim. Bunu anlamak içinde 4. silindir bobininin yerini sırasıyla değiştirdim. Daha sonrasında bobinleri iade edip yerine orjinal 335i bobini aldım. Fakat dediğim gibi 335 bobin kullanmanız şart değil. Eğer imkanınız varsa sizin bobinleri başka bir araç ile geçici olarak değiştirerek deneyebilirsiniz. Bu sayede sorun bobindenmi değilmi anlamış olursunuz.
dediğiniz hesaba göre 4 bobin de arızalı biraz daha bekleyip tam görüntü alana kadar denemek gerek o zaman. teşekkür ederim...
Yorum Yap