EDİT: AŞAĞIDA SONAX MOTORPLAST PARLATICI KULLANDIGIM GÖRÜLÜYOR , BU PARLATICIYI KULLANMAYIN ARKADAŞLAR BELKİ ÜRÜNDEN BELKİDE BİZİM PLASTİĞİMİZDEN KAYNAKLI İNILMAZ LEKE YAPIYOR PLASTİKTE BİR MÜDDET SONRA , TEMİZLİCEM DİYE O LEKELERİ KOL KASI YAPTIM AMAN DİYİM...
Bunlar hep sıkıntıdan Geçen haftasonu hem hava filitremi temizledim hemde motor temizledim koruma yaptım.Belki birilerine fikir verir.
Motorumun kirli hali ve hava filitrem
Önce hava filitresini söküyoruz
Sonra hava filitresi temizleme kitinin "temizleme" solusyonunu kullanıyoruz.
Bolca sıkıyoruz çok sıkmanın bir zararı yok iyice yediricez solusyonu
Burda dikkat edilmesi gereken nokta solusyonun üstünde kurumaması... 5 dakika bekliyoruz sonra yıkamaya geçicez.Yalnız çok önemli içten dışa yıkıyoruz.Çok fazla basınçlı olmadan ılık suyla duruluyoruz
Sonra kendi haline kurumaya bırakıyoruz.Yalnız iyice sallamanız lazım içinde baya baya su çıkıyor.. Ve kolay kurumuyor böyle büyük filitre yaz günü bile 10 saat sürer kuruması...
Filitreyi kurumaya bırakıp araca dönüyorum.Kiri çıkarmak için sonax motor temizliyici kullanıyorum.
Motorun heryerine sıkıp 1 dakka bekliyoruz.(soketlere vs yakından sıkmayın)
Bunlar hep sıkıntıdan Geçen haftasonu hem hava filitremi temizledim hemde motor temizledim koruma yaptım.Belki birilerine fikir verir.
Motorumun kirli hali ve hava filitrem
Önce hava filitresini söküyoruz
Sonra hava filitresi temizleme kitinin "temizleme" solusyonunu kullanıyoruz.
Bolca sıkıyoruz çok sıkmanın bir zararı yok iyice yediricez solusyonu
Burda dikkat edilmesi gereken nokta solusyonun üstünde kurumaması... 5 dakika bekliyoruz sonra yıkamaya geçicez.Yalnız çok önemli içten dışa yıkıyoruz.Çok fazla basınçlı olmadan ılık suyla duruluyoruz
Sonra kendi haline kurumaya bırakıyoruz.Yalnız iyice sallamanız lazım içinde baya baya su çıkıyor.. Ve kolay kurumuyor böyle büyük filitre yaz günü bile 10 saat sürer kuruması...
Filitreyi kurumaya bırakıp araca dönüyorum.Kiri çıkarmak için sonax motor temizliyici kullanıyorum.
Motorun heryerine sıkıp 1 dakka bekliyoruz.(soketlere vs yakından sıkmayın)
Yorum Yap