Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

I-phone mu yoksa Galaxi SIII mu (Gazeteden alinti)

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

    I-phone mu yoksa Galaxi SIII mu (Gazeteden alinti)

    iPhone mu yoksa Galaxy S III mü?
    Akıllı telefon pazarı Apple ve Android olmak üzere uzun zamandır iki cepheye ayrılmış durumda.



    Geçtiğimiz günlerde Android cephesinin en güçlü markası Samsung'un Galaxy serisinin 3’üncü nesil akıllı telefonu uzun bir bekleme süresinin ardından ve beklenen özelliklerle lanse edildi. Samsung Türkiye tarafından bize gönderilen mermer beyazı versiyonu hemen incelemeye başladık. Bununla birlikte ne kadar beklenen bir model olduğunu daha iyi anladık, çünkü Galaxy S3 bir anda ofiste ilgi odağı haline geldi.

    Yazımızın başlığından anlaşılacağı gibi, bizce diğer Android telefonlardan çok da farklı ve çarpıcı bir görünüme sahip olmayan hatta sıradan gözüken Android cephesinin sancaktarı Samsung Galaxy S3 bakalım hak ettiği ilgiyi karşılayabilecek mi?

    ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ:
    - 4 band GSM ve 4 band 3G desteği,
    - 21 Mbps HSDPA (download) ve 5.76 Mbps HSUPA (upload) desteği,
    - 4.8" 16M Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran,
    - HD ekran çözünürlüğü (720 x 1280 piksel),
    - Dayanıklı ekran camı teknolojisi (Corning Gorilla Glass 2),
    - Android 4.0.4 işletim sistemi ve TouchWiz kullanıcı arabirimi,
    - 1.4 GHz 4 çekirdekli Cortex-A9 işlemci, Mali-400MP grafik çipi, Exynos 4 Quad çipset, 1GB hafıza,
    - Çok hızlı led flaşlı 8 MP geniş açılı otofokus kamera,
    - Saniyede 30 kare, 1080p Full HD video kayıt özelliği,
    - Çift band kablosuz Wi-Fi 802.11 b, g, n,
    - GLONASS destekli GPS ve dijital pusula,
    - 16/32/64GB dahili hafıza seçeneği ve 64GB microSD destekli kart yuvası,
    - 1080p TV-Out destekli microUSB bağlantı ve şarj portu,
    - Stereo Bluetooth 4.0 desteği,
    - RDS destekli FM radio,
    - 8.6mm süper ince kasa tasarımı,
    - 720p video kayıt özellikli 2MP ön kamera,
    - Flash destekli web tarayıcı,
    - NFC desteği,
    - Zengin video ve ses codec destekli medya oynatıcı,
    - Dev (2100 mAh) batarya.
    EKSİ DEĞER KATAN ÖZELLİKLERİ:
    - Kimi durumlarda tek elle kullanımı zorlaştıran büyük boyut,
    - Özel bir vernikle kaplanmış olsa bile ucuz plastik hissinin bertaraf edilememiş olması,
    - Işık dedektörünün zaman zaman yanlış hesaplayıp ekranı karartması,
    - Ana ekranda akıcı bir kullanım sağlarken fotoğraf galerisinde takılarak hareket etmesi gibi performans düşüklükleri,
    - Anasayfa tuşunun ince ve dokunmatik tuşların alt kısma çok yakın olması (istenmeyen basmalara sebep oluyor),
    - iPhone 4S ile aynı kamera sensörünü kullanmasına rağmen düşük kalan kamera performansı (özellikle nesneler arkadan ışık aldığında çok bariz),
    - Tarayıcının yüksek çözünürlük nedeniyle yazı karakterlerinin çoğu sayfada küçük kalması,
    - 4 çekirdekli işlemci ve 1 GB hafızayı randımanlı kullanamayan işletim sistemi nedeniyle bazı yavaşlamalar (özellikle tarayıcıyla gezinti esnasında meydana geliyor).
    PAKET İÇERİĞİ
    Galaxy S3'ün kutusundan, şarj ve senkronize kablosu, şarj adaptörü ve beyaz renkli kanal tipi olarak nitelenen ve telefon özellikleri de kullanılabilen mikrofonlu bir kulaklık, kullanıcı kitapçığı ve her yeni cihazla verilmesi zorunlu çeşitli evraklar çıkıyor. Adaptör çok küçük, hafif ve şarj kablosu da oldukça dayanıklı tasarlanmış. Kulaklığın kalitesinin ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Kulak içi büyüklüğünüze göre iki ekstra lastik yastık da unutulmamış.
    TASARIM VE EKRAN

    Aslına bakarsanız reklam fotoğraflarını ilk gördüğümüzde Samsung I9300 Galaxy S3'ün çok çekici bir tasarımı olacağını düşünmüştük ancak ürün elimize geldiğinde ve kutusundan çıkarttığımızda -her ne kadar özel bir vernik teknolojisinden bahsedilse de- eski modelden veya rakiplerinden onu ayıran özel bir tasarımı olmadığını, ele alındığında kendisini özel hissettirmediğini gördük. Arka kapağın yine çok ince bir plastikten yapılmış olması vesaire Samsung'un klasik tasarım çizgisinden ayrılmadığını bize anlattı.
    Ama iş ekrana gelince durum değişiyor. Hiç şüphe yok ki gelmiş geçmiş en iyi mobil ekrana sahip (tabii ki Apple'ın retina ekranından sonra) bir mobil cihaz ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Özellikle yüksek kontrast gerektiren video oynatma performansı ile öne çıktığını söyleyebiliriz. Her ne kadar 4.8 inçlik (12,1 cm) büyüklük güç tasarrufuyla ilgili şüpheler uyandırsa da üstün güç tasarrufu teknolojisi bunun böyle olmayacağının göstergesi. Zaten test sürecimizde de aşırı bir güç sarfiyatı gözlemlemedik.
    TUŞLAR VE BATARYA SÜRESİ

    Anasayfa, açma/kapama, ses kontrol, menü ve geri olmak üzere ikisi dokunmatik toplam 5 tuşa sahip Galaxy S3 minimalist denebilecek bir tuş tasarımına sahip. Ekranın büyüklüğünden dolayı dokunmatik tuşların ve Anasayfa tuşunun küçülüp iyice aşağıya yaklaştırılmış olması zaman zaman kullanım güçlüğü yaşatsa ve dokunmatik tuşlara kazayla basılması çok kolay olsa da zamanla alışıldığında ciddi bir sorun yaşatmayacağını ve görevlerini başarıyla gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz.
    Ancak burada bir parantez açmak gerek. Özellikle karanlık veya az ışıklı ortamlarda ekranı aşağıya kaydırarak birşeyler okunduğunuda, dokunmatik tuşların ekrana her dokunulduğunda sürekli yanıp sonra sönmesi dikkat dağıtıcı olabiliyor. Gerçi yanıp sönme aralığı (1,5sn - 5sn - hep açık - hep kapalı) şeklinde ayarlanabiliyor ama hep açık olduğunda batarya harcayacak, hep kapalı olduğunda da tuşlar gözükmeyeceğinden kullanım güçlüğü yaşatacaktır.
    KULLANICI ARABİRİMİ

    Samsung Galaxy S3 son versiyon olan Dondurmalı Sandviç (Ice Cream Sandwich) kod adlı 4.0.4 Android işletim sistemine rahip. Kullanıcı arabirimi de Samsung tarafından geliştirilen TouchWiz UI'ın son modeliyle donatılmış. Bu kullanıcı arabirimi Galaxy S3 için özel olarak doğa teması işlenerek tasarlanmış. Ekrana dokunduğunuzda parmağınızı sanki su yüzeyine değdiriyormuşsunuz izlenimi veren eşsiz bir etkiyle ve tatlı bir su sesiyle karşılaşıyorsunuz. TouchWiz UI, cihazın güç düğmesine bastığınızda sizi 4 hızlı kısa yol tuşu ile ve iç açıcı bir duvar kağıdı ile karşılıyor. Toplam 7 ana sayfadan oluşan TouchWiz UI'ı Arama, Hava Durumu, Twitter, Haber Listesi, Eposta ve benzeri özelleştirmelerle zenginleştirebiliyor ve kendi alışkanlıklarınıza hitap eden özel bir ekran tasarımı yapabiliyorsunuz.
    PERFORMANS

    Galaxy S3 tam bir performans canavarı. Yazının başlarında bahsettiğimiz sıradan görünümünün ardında 4 çekirdekli 1.4 GHz hızındaki işlemcisi, hatırı sayılır boyutta bir ram hafızası (1GB) ve Samsung'un özel tasarımı Exynos çipi ile ciddi ve üstün bir performans sunuyor. Güç gereken her noktada elinizin altında yeterinden fazla güç olduğunu bilmek hoş bir duygu.
    Biz, neredeyse tüm testlerde rakiplerine toz yutturan Galaxy S3'ü, nice üst sınıf spor otomobillere kafa tutan elektronik ve motor tasarımı harikası Nissan GT-R'a benzettik. Eğer kasa tasarımı da yeterince etkileyici ve eşsiz olsaydı ona Akıllı Telefonların Bugatti Veyron'u bile diyebilirdik.
    Android ICS 4.0'ın henüz yeni ve henüz tam yaygınlaşmadığını göz önünde bulundurursak (şu an tüm Android pazarının yalnızca %7.1'i) yarışın henüz yeni başladığını ve bu gücün gerektiği seviyelerin henüz gelmemiş olduğunu, ileride bu gücün daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz.
    GENEL DEĞERLENDİRME
    Akıllı telefon devi Samsung, Galaxy S serisinin ilk modeli ile yakaladığı büyük başarıyı Galaxy S2 ile devam ettirdi ve işte 3. nesil Galaxy S3 ile karşımızda. Tabii ki bunun böyle olacağını öngörmek hiç de zor değildi çünkü satış rakamları ortada. S3 için daha ilk dedikodular çıktığında Samsung'un bu başarısını perçinleyecek bir cihaz ile kullanıcıya hitap edeceğini düşünmüştük, özellikler belli olmaya başladığında ve sonrasında ürün lanse edildiğinde bunun gerçeğe dönüştüğünü gördük.
    Her ne kadar patent davalarıyla uğraşsa ve tasarımının taklit olduğu iddiaları ile kafa karıştırsa da belli bir kesimin ilgisine mazhar olmuş Galaxy S serisi büyük bir başarı yakalamış ve kemikleşmiş bir kullanıcı kitlesi edinmiş durumda. Aslında cihazın ne kadar hızlı olduğunun, kamera performansının ne kadar iyi olduğunun, ekranının ne kadar iyi olduğunun çok fazla önemi yok. Bu kitle her yeni Galaxy S modelini bekliyor olacak ve onu satın alacak.

    #2
    Genelde tercih hep iphone dan yana ama bana göre s3
    IS IT LOVE?

    www.MINIClubTR.com

    sigpic

    Yorum Yap


      #3
      Samsung Galaxy S3'u iPhone 4S ile kiyaslamak cok yanlis bence. iPhone eski jenerasyon kaliyor guncel Samsung ve HTC modellerinin yaninda..

      Genel farklarina gelince;
      Samsung 4 cekirdekli islemciye sahip (1.4 Ghz).. hatta bildigim kadariyla ufak tefek isleri yapabilmek icin kucuk ayri bir islemcisi var - pilden tasarruf icin
      720 x 1280 pixel, 4.8 inch (~306 ppi pixel yogunlugu) 921600 pixel

      Apple 2 cekidekli islemciye sahip (1 Ghz)
      640 x 960 pixel, 3.5 inch (~330 ppi pixel yogunlugu) 614400 pixel

      aralarinda %50 civarinda fark varken kiyaslamak cok anlamsiz olur.
      Samsung Galaxy S3 kiyaslanacaksa rakibi HTC One X'tir suan icin.. iPhone 5 cikinca elbette bir adim one gececektir. Apple herzaman rakiplerinden sonra cikardigi icin iPhone'lari (sozde) bir adim onde oluyor..
      www.haktankeskin.com

      Yorum Yap


        #4
        BB kullandıgım halde s3 gecen canlı ınceledım boyut olarak buyuk ama yenı gelen smartphone cıhazların cogu bu sekılde , telı aldıgın zaman bırde yanında duvar aparatı ıstemek lazım led tv lerın yerıne gectı telefonlar ...

        Yorum Yap


          #5
          Haktan yumurta tavuk isi gb senin yazdigin yani iphone cikar digerleri ondan daha iyisini uretir olarakda dusunebiliriz...bugun iphone olmasaydi s3 diye bii telf olurmuydu ipad cikmasaydi ortalikda elli cesit tablet olurmuydu...

          İphoneu mini olarak dusunuyorum sinifinin yaraticisi s3 de audi1 olabilir)))
          Mini cooper s cabrio r57 pepper white 09

          Yorum Yap


            #6
            Aslı MTK tarafından gönderilmiş Mesajı göster
            BB kullandıgım halde s3 gecen canlı ınceledım boyut olarak buyuk ama yenı gelen smartphone cıhazların cogu bu sekılde , telı aldıgın zaman bırde yanında duvar aparatı ıstemek lazım led tv lerın yerıne gectı telefonlar ...
            Ben bb kullandim ama ne hikmetse sadece telf ozellikliklerinden yararlandim push mail bm falan yalandi bn kullanirken
            Mini cooper s cabrio r57 pepper white 09

            Yorum Yap


              #7
              @ozsimav, "sozde" derken onu kastetmistim ztn ayni sey Canon ve Nikon'da da var. her ikiside ara urun sonucta. cikarsalar ya hepsi ayni anda kim daha iyi yeni cihaz uretiyor gorelim

              acikcasi smartphone'larin palm'larla basladigini dusunuorm. cogunun icinde Windows PPC veya Windows CE olmasindan dolayi kullanici dostu olmaktan uzakti. o yuzden iPhone turedi.. ayni sebepten iPad'te oyle. yoksa 2002 yilinda tablet laptop, 2004 yilinda HP iPaq PPC kullaniyordum. Herkes uzayli gormus gibi davranirdi.. Apple'in en iyi yaptigi sey pazarlama/tanitim.. Yoksa sahsimca olaganustu bir tarafi yok (iPad ve iPhone icin..)

              uzun uzun konusurum bunlari

              Sent from Tapatalk for Galaxy Note
              www.haktankeskin.com

              Yorum Yap


                #8
                Aslı ozsimav tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                Ben bb kullandim ama ne hikmetse sadece telf ozellikliklerinden yararlandim push mail bm falan yalandi bn kullanirken
                Walla bende su anda sadece tel olarak kullanıyorum nasıpse s3 e gecmeyı dusunuyorum bb netsız olmuyor sadece bbm ıcın almıstım onuda sms ıle halledıyoruz acıkcası bb ye gerek kalmadı artık ...

                Yorum Yap

                Hazırlanıyor...
                X