Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Countryman hakkinda bir kaç soru

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

    Countryman hakkinda bir kaç soru

    Merhaba konuyu daha önce açmıştım fakat önce kendimi tanıtmam yönünde geri bildirimler aldığımdan dolayı gerekeni yaptım ve konuyu tekrar açıyorum.
    Araçla ilgili bir kaç isteklerim var bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır acaba
    1-iç aydınlatmayı led yapabilirmiyim?(İstanbul)
    2-istanbulda ses sistemi kurdurabileceğim önerebileceğiniz bir usta varmıdır.
    3-Arka krom plaka cerceveliğini ve yan krom sinyal kapaklarını nerde bulabilirim (veya mevcut sinyal kapaklarını krom kaplatabilirmiyim)
    4-Çıkma kol dayama nerden bulabilirim (istanbul)
    5-Sunroof u maximum kaç km hıza geldiğimde kapatmalıyım veya böyle bir sınırlama varmıdır kullanıcı el kitabınında bu konuyla ilgili birşey yazmıyor.
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
    Saygıalrımla

    #2
    Tekrardan selam
    Ic aydinlatma icin kesinlikle fartuning erdinc abiyi tavsiye ederim. Aydinlatma konusunda bir numaradir. Benim ismimi de verebilirsiniz.
    Ses sistemi cok tecrubem olmayan bir konu, ancak maslakta ve atasehirde bildigim bir iki yer var, daha tecrubeli arkadaslar yazsa daha saglikli olur...
    Kaplamalara gelince, biz genelde kromu siyaha ceviriyoruz ama kromda kararliysaniz, kaplamacilar bildigim kadariyla krom arac kapliyorlar. Kucuk parcalari kroma kaplayip kaplamadiklarindan emin degilim, ancak o isi de en duzgun yapabilecek maslakta 2 yer var, protac ve carbon dizayn. Onlara danisabilirsiniz.
    Cikma kol dayama isi biraz karmasik. Parcacilara sorup ikinci el icin sansinizi deneyebilirsiniz. Zamaninda bir arkadasima bulmustuk...
    Sunroof konusuda bir hiz sinirlandrmasi yoktur ancak cok yuksek hizlarda acik olmamasi hem sunroof mekanizmasi hem de konfor acisindan daha saglikli olacaktir gorusundeyim
    doayen!

    1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
    2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
    3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
    4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
    5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
    6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
    7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
    8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

    Yorum Yap


      #3
      @doa29 hocam cok tesekkur ederim baska fikri olan varmi acaba

      Yorum Yap


        #4
        80-100KM'den sonra sunroof çok ses yapmaya başlıyor. Bunun başlıca sebebi de rüzgarın sunroof'un bitiminden içeriye dolmaya başlaması. Eğer sunroof açıkken açılan küçük transparan bez kaplı parçayı aşağı bastırırsanız daha düşük hızlarda da rüzgar rezonansı sebebiyle ses yaptığını farkedeceksiniz.

        Bu yüzden gürültü olmasın istiyorsanız 80-100 KM'lerden sonra kapatmanızı öneririm. Açık durmasının da bir sakıncası olacağı kanaatinde değilim ancak ben eğer daha hızlı bir yola giriyorsam genellikle motor veya müzik sesini bastırmasın diye kapatıyorum.

        Bu arada ilginç gelebilir ama ben genellikle düşük hızlardayken Sunroof + Klima ikilisini açık kullanıyorum. Böylece hem sunroof keyfi yapıyorum hem de klimanın soğukluğu fazla dışarıya kaçmadığından kendimi terletmemiş oluyorum. Bu da ufak bir dipnot olsun
        @erhantezakar

        Yorum Yap


          #5
          @erhan tesekkurler

          Yorum Yap

          Hazırlanıyor...
          X