Merhaba, MINI Club TR 'ye Hoş Geldiniz. Yeni konu açabilmek yada var olan konulara yanıt yazabilmek için üyeliğiniz varsa Giriş yapmalı, üyeliğiniz yoksa Kayıt olmalısınız.
Yeni bir Mini Kullanıcısıyım ama sağ ve sol camları sonuna kadar kaldırmam için basılı tutmam gerekiyor yokmu bunun bi kısayolu komple kaldır komutu gibi mininin acemisiyim idare edin
1-) Opel Corsa 2004 1.3CDTI
2-) Mını Cooper S 2003 210hp
malesef oyle bir gariplik var minide, sag cam otomatik iner ama kalkmaz belki IT Modumuz serkan bu isi cozuyordur emin degilim, konuyu gorunce yazar kendisi de zaten
doayen!
1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12 2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13 3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13 4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06 5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13 6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06 7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05 8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14
Yeni bir Mini Kullanıcısıyım ama sağ ve sol camları sonuna kadar kaldırmam için basılı tutmam gerekiyor yokmu bunun bi kısayolu komple kaldır komutu gibi mininin acemisiyim idare edin
hem sağ hem solda aynı durum var ise, akü değişimi vb bir durum oldu ise camları yeniden programlamak gerekebilir.
cam düğmelerine basılı tutup kapandıktan sonra elinizi bırakmayın düğmeden ve bir 10 saniye kadar bekleyin.
her iki cam için de bunu yapın,
sonra tekrar deneyin derim ben
Merhaba Buna çözüm bulabildiniz mi acaba?
Aynı sorunu bende yaşıyorum maalesef
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2nd gen minilerde genellikle cam motorları sıkışabiliyor. yada cam kapatılırken birkaç kez sıkışma yada engelleme yaşanırsa cam motoru kendisini korumaya alıyor. bu durumlarda cam pozisyonunu resetlemek gerekiyor.
otomatik kapanmayan cam için;
1) öncelikle kapanmayan camın kapısının kapalı olması ve araç kontağının açık olması gerekiyor.
2) camı tamamen indirin. cam kapatma düğmesine cam tamamen kapanana kadar basılı tutun ve bırakmadan 10sn boyunca basılı tutmaya devam edin.
3) camı indirme düğmesine cam inene kadar basılı tutun ve 10sn boyunca basılı tutmaya devam edin.
bu şekilde cam motorunu resetlemiş oluyorsunuz. eğer bu yöntem işe yaramaz ise akü kutup başını sökün ve bir kaç dakika sonra tekrar takın. bu şekilde aracın modül hafızasını resetlemiş olursunuz.
not: bazı 2nd gen minilerde, nadirde olsa 1st gende olduğu gibi sağ cam otomatik kapanmayı desteklemiyor. bu durumda yapacak bir şey yok ne yazıkki
R50/52/53 lerde her iki cam otomatik aşağıya iniyor ama sadece sol cam otomatik olarak yukarı kalkıyor
buna uyuz olmuştum abi. cam düğmesinin kaldırma tarafından kablo çıkartıp araya bir modül koyarak çözülebiliyor. kendim için ufak bi modül yapmıştım ama montaj yapamadan sattım arabayı
buna uyuz olmuştum abi. cam düğmesinin kaldırma tarafından kablo çıkartıp araya bir modül koyarak çözülebiliyor. kendim için ufak bi modül yapmıştım ama montaj yapamadan sattım arabayı
Kardesim modul bosta kalmasın istersen
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum Yap