Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Egzoz Cezası

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Egzoz Cezası

İlk cezamızı bu gece yedik, şöyle ki;
    2 araba arkamdan gelen trafik ekibini farketmeden biraz sıkıştırdım Mini yi; 6k devir filan.
    İskender Dp sağolsun memurların kulağının pasını almış, ilk kırmızı ışıkta indi koşturarak evrakları istedi, sağa çek dedi.
    Rutin alkol kontrolü vs, çağırdı beni ekip aracına doğru.
    Egzozun çok bağırıyo onu söktürmen lazım dedi. (Zaten bekliyodum böyle bişey diyeceğini )
    Dedim aracın orjinal hali bu 300 beygir araç (geçenlerde forumdan birisi öyle demiş ve kurtulmuştu o geldi aklıma, halbuki 300 değil )

Böyle orjinal olmaz filan dedi (içimden dedim; İskender usta çok orjinal bi ustadır ANLAYAMAZSIN ))) )
    Yok dedi sen gizli bi mekanizma yaptırmışsındır bağırtıyosundur filan, yok dedim şahincimiyiz buyrun gelin inceleyin aracı.
    Biz dedi uğraşmıyoruz öyle inceleme filan.
    Ben sizi zaten aynadan görüyorum, bu egzoz orjinal olmasa, öyle bi sistem yaptırmış olsam, bağırtırmıyım dedim filan.

Bak dedi sen öyle çakal bi tipe benzemiyosun, yüksek sesle müzik dinlemekten yazıyorum, bi tane de beyaz mercedesci var, birazdan yakalayıp ona da yazıcam dedi,
    yazdı 88 TL, helalleştik
    06DE1756 R53 Cooper S 2004 (Sold)
    16GB426 R56 Cooper S 50th Camden Edition 2010

Gecmis olsun bu aralar hadiseler bariz belli ama bu isin ince bir noktasi olmali.

Polis ya gorevi neyse onu yapicak yada tamamiyle davasindan vazgecicek. Iyi kotu insan konusmasini bilen efendi insan ayrimi yapmalari tabiki de cok hos ama egzoz ses yapiyorsa herkese yonelik bir gurultu yasatiyor. Siz yapmiyorsunuz belki ama bu izin verilen iyi kisiler illa ki bir yol icerisinde gurultu kirliligine sebep oluyor.

Simdi yillarca modifiyeli arac kullandim, keza motorumda da aftermarket egzoz var ses ile insanlari ne yazik ki rahatsiz ettigim de oluyor ama gunun sonunda polisin cevirme durumunda gercekten bisey demeye vicdanim el vermiyor.

Yorum Yap

Evet insanları rahatsız etme konusunda haklısınız, zaten bana dedi ki, bak Ferrari de olsa insanları rahatsız etmeye hakkı yok, o olsa ona da yazarım dedi.
      Polis haklıydı çünkü;
      Ferrari aldım KDV - ÖTV sini ödedim bağırtırım istediğim gibi diyemezsiniz; çünkü evinize aldığınız Hi-Fi müzik sisteminin de vergisini ödediniz.
      O müzik sistemiyle nasıl gürültü yapamazsanız, arabayla da gürültü yapmamanız lazım.

Kanunlar tam anlamıyla işletilen bir ülke olsa idik, zaten böyle diyaloglar yaşanmazdı güzel ülkemizde..
      En son düzenleyen FIA; 26-08-15, 03:29.

Yorum Yap

Tamamen polisin insiyatifine kalmissiniz.Dediginiz gibi ülkemizde kanunlar bazılarına işliyor,bazılarına işlemiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk
        sigpic

Yorum Yap

Dp li mini sesi insan rahatsiz edicek bir ses degil bence, bu polisler kesinlikle sasirmis, ceza yazicak yer ariyorlar.
          Yuksek egzozlu araclara ceza yazilmasina ben de katiliyorum, ama dpli miniye de ceza yazilmasi mantiksiz gercekten
          doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
          2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
          3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
          4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
          5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
          6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
          7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
          8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Arkadaşlar ben bir şeyi merak ediyorum, malum heran polis çevirecek korkusu ile geziniyoruz

Polis çevirdiğinde araba bağlanıyor mu?
            Yoksa cezayı yazıp git söktür mü diyor ?
            Volkan USER
            34 BCS 55

[FONT=Comic Sans MS]34 FU 4885 - R53 Pepper White CooperS "SOLD"[/FONT]
            [FONT=Comic Sans MS]34 BCS 55 - R56 Pepper White CooperS "Continues"[/FONT]

Yorum Yap

O an bağlanmıyor cezayı yazıp trafikten men ediyor,söktürüp emniyetten meni kaldırtman gerekiyor.Tanıdığın varsa söktürmedende trafikteki meni kaldırabiliyorsun,o zaman bir kez daha çevrilme hakkın oluyor.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
              2012 R56 Mini Cooper S

instagram \ drcapaburro

http://i.hizliresim.com/01rvlW.png

Yorum Yap

Belli olmuyo ama, benim s2000i direk bagladi mesela. Tamamen polisin keyfine kalmis
                doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
                2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
                3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
                4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
                5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
                6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
                7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
                8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Men kaldırmak için yardımcı olurum eğer öyle bir durumla karşı karşıya gelirseniz.
                  sigpic

Yorum Yap

Ben Stock JCW'm ile baglaniyordum az kalsin. Bu nasil egzoz dedi polis. Orjinal dedim. Ben MINI'leri bilmiyor muyum yani?! diye ustelerken "bu JCW bilmemeniz normal" dedim.. o zamanlar izmirde 3 JCW vardi yoktu tabi )
                    sonra cam filminden arabayi bagladi

neyse,
                    gecmis olsun tabi. egzoz sesi (DP icin konusmuyorum) gercekten beni de artik rahatsiz ediyor. Ben de GRKM gibi motorumda aftermarket egzoz kullaniyorum ve cok rahatsiz ediyor. Ancak farkedilebilmek adina buna mecburum. Arabanizda da gunluk olarak kullaniyorsaniz sokulmesi taraftariyim.

dikkatli olun
                    www.haktankeskin.com

Yorum Yap

Egsozlu aracla adam gibi gezenlerin ceza yemesi bana koyuyo o kadar.. bende karsiyim ama bos yol otobanda affetmiyorum

Genelde annem ariyo eve gel kulagim cinliyo diye ��
                      1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
                      2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
                      4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
                      5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Aslında mantık basit arkadaşlar.
                        Egzoz ne kadar orjinal olursa olsun, ben bunun vergisini ödedim arkadaş diyip, gürültü kirliliği yapılmaması lazım. Şöyle ki;
                        Evimize satın aldığımız ses sistemlerinin de vergisini ödüyoruz, vergisini ödedim diye istediğimiz gürültüyü nasıl yapamıyorsak, arabalar için de aynı şey geçerli olmalı bence. (Belki de geçerlidir bilmiyorum "kabahatlar kanununa" bakmak lazım)
                        Benim ceza yediğim cadde eğlence mekanlarının yoğun olduğu geniş bir caddeydi. Ve önünde durduğumuz mekanda yaklaşık 100-150 kişi vardı ve herkes bizi izliyodu, belki de o meraklı bakışlar arasında ceza yazmadan göndermeyelim düşüncesi vardı bilemiyorum

Yorum Yap

Bence insanlari rahatsiz eden seylerin en basinda gelen egzoz degil. Bu nedenle bunu one surerek ceza yazma islemini de dogru bulmuyorum. Polisleri de iyi kotu ayirt etmeden sevmiyorum. Aslinda devlet memurlarini sevmiyorum diyebilirim. Bos keseden konusurlar genelde. 4-5 kez ayni dialogu yasamama ragmen her hangi bir islem yaptirmadim yaptirtmam da.
                          1- 34 S 8665 - R56 Dark Silver S '09
                          2- 34 VN 7962 - R53 Thunder Blue JCW GP '06
                          3- 34 HK 9847 - R56 Pepper White JCW '13
                          4- 34 BIG 87 - R56 Midnight Black JCW '11
                          5- 34 VB 4432 - R53 Dark Silver JCW '05

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                          X