Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Hafta sonu çeşme notları

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Hafta sonu çeşme notları

Herkese selam sevgili miniaclar
    2 hafta önce ilk kez kontagını çevirdigim R60s le(umarım dogru yazmışımdır-namı diger countryman s) hem tatil hem de valideyi istanbula getirmek için eşimle cuma gecesi yola çıktık. Gece yolculuklarını oldum olası sevmişimdir. Ne sıcak derdin vardır ne de trafige takılırsın. Bütün yollar senindir.
    Velhasıl topçularda inip yalovadan bursa yoluna çıktıktan sonra bu canavarı ininden çıkarmak için zor duruyordum. gerçi otobana çıkana kadar gerçek anlamda bir performans gösteremesem de vites geçişleri ve ani hızlanmalar beni nelerin bekledigini az da olsa gösterdi
    Otoban bölümünde çok ciddi bir deneme yapamadım çünkü eşim "gece gece ne yapmaya çalışıyorsun" diye beni durdurunca bende çok ısrarcı olmadım
    Bu bölümü çok uzatmayayım, çeşmeye indik sabah. Şehir içinde de deneme yapamadım ve delirmeye başladım. Ama dönüş yolu benim için tam anlamıyla bir test drive oldu.
    İzmirden çıkıp sabuncubeli başlangıcında arkamda bir C180 belirdi. Bende eski bir mercedes kullanıcısı oldugumdan şansımı zorlamak istemiyordum. Zaten hepimiz aynı hızla gidiyoruz ama amcam selektöre başladı. ya sabır çektim. önüm açılır açılmaz gaza yüklendim. aman allahım o nasıl bir çekiş!! o nasıl bir pençe! o nasıl bir ses! resmen all4 neymiş bagıra bagıra bana bunu göstermeye çalışıyordu sanki benim biggy. vitesleri arka arkaya yükseltirken gittikçe hızlandım hızlandım ve en son arkamda mersonun ledlerini görmedigimde ayagımı gazdan çektim. içimden bir "vay be" çekip orta şeride geçtim. yaklaşık 3 dk sora merso arkadan gelip yanımdan sakince geçip yoluna devam etti. bi daha arkasında S gördügü bir miniye bulaşmayacagını ögrenmiştir heralde
    Bu ilk gösterisinden sonra biggye daha da aşık oldum. Daha sonraki km lerde çok basmadım. zaten trafik de vardı. sakin sakin geldim bursa otobanına.
    yine sakince giderken bu sefer arkamdan bir 3 serisi başladı beni tacize. yahu önüm dolu, çekilsin basıcaz. yok girdi dibime bi sag aynamda bi sol aynamda. ooof of dedim kendi kendime. merso killer unvanından sonra bi de bmw killer etiketi yapıştırırmıyım dedim kendi kendime. açtım sportu(ilk kez deniyorum bu arada onu) önüm açıldıgı gibi asıldım gaza. 130 140 150 160 170 180 den sonra bmw yok oldu :O sag aynama baktım acaba sagdan mı kaçtı diye. orda da yok. aa adam baya yok oldu yav utancından orta şeride geçti heralde. neyse bu ünvanı da aldıktan sonra baktım iki diş kalmış depoda. aman dedim geçtim orta şeride. sakin sakin yolumda ilerledim. hayırlısıyla döndük evimize.

Beni şaşırtan olayları sıralarsak,
    1-yokuş performansı inanılmaz
    2-araba doluyken bile bu sprint muhteşem
    3-viraja tam randımanlı bir giriş yapamadım henüz. hala yemiyo nedense. hep frene gidiyo ayagım. onu da atlatıcaz inşallah

bir de sorum olacak: Sport düğmesi tam olarak nasıl bir katkı saglıyor motora bunu anlayamadım. bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

hepinize selamlar, kazasız belasız sürüşler.

Önder

Öncelikle blog tadında ve arabasına aşık olmuş birinin yorumlarını okumak hoşuma gitti Aracınız hayırlı olsun..

Spor tuşu, direksiyonu sport moda alır. Yani hassasiyetini sertleştirir.
    Ayrıca gaz pedalı hassasiyeti artar, adeta sprint booster görevi görür giyebilirim.
    Öte yandan Sport kullanım olmasından ötürü, kendini ''Eco'' moddan çıkartıp daha çok devir dönmenizi sağlar..

Normal kullanımı ile ayrı iki dünyadır yani

Düşünün birde downpipe, yazılım, kutu içi filtre ile ne kadar gidebileceğini
    1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
    2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
    4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
    5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Cok keyifle okudum cok guzel paylasim olmus ben de uzun yola gece cikmayi tercih edenlerdenim
      4 cekerin avantajlari cok buyuk be hissiyati fazlasiyla arttiriyor dediginiz gibi. Aracin gaz tepkisi farkedilir sekilde degisiyor.
      Ufak dokunuslarla bu hissiyati countryman jcw tadina cikartabilirsiniz, alen abinin araci referans olabilir hatta... Biyerden sonra performans yetmemeye basliyor, o zaman isin en zevkli kismi basliyor zaten minide
      doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
      2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
      3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
      4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
      5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
      6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
      7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
      8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Valla okurken yaşadım daha dogrusu eski anılarım aklıma geldi Mini candır her aracta bu hazi yasayamazsiniz.Siz de değerini anlamissiniz zaten sıkıntı yok

Sent from my iPhone using Tapatalk
        sigpic

Yorum Yap

Valla benim de benzer duygularim var R60 icin...hic merak etmeyin ayni zamanda Audi killer da...sirf bu sebeple Audime yazilim yaptirdim. Attan inip esege binmis oluyorum diye...
          Keyifle gule gule kullanin...malesef benimki stock geldi stock kalacak sanirim...yanarim yanarim jcw almadigima yanarim...
          1) R59 Cooper S '13
          2) R60 LCI Cooper S '14
          3) R50 Cooper '04

Yorum Yap

Bende keyifle okuyanlardanım,çok güzel özetlemişsiniz.Kazasız belasız uzun sürüşler.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
            2012 R56 Mini Cooper S

instagram \ drcapaburro

http://i.hizliresim.com/01rvlW.png

Yorum Yap

Günaydın hepinize.
              Upgrade işine girersem çıkamam bi daha, ondan korkuyorum
              sonra hanım "paramızı bunlara mı harcıyosun allahın cezası" gibi cümleler kurabilir
              ama grup buluşmalarına katılmayı istiyorum. bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmam gerek.
              siteyi takip edecegim.
              görüşmek üzere.

Yorum Yap

Keyifli bi anlatım olmuş, sanırım her Mini alan benzer şeyleri yaşıyor.
                Ben de bi önceki aracım R53 S le Antalya dönüşü şunu yaşamıştım;
                150-160 filan gidiyorum taaa uzaklardan orta dikiz aynasında bi 911 belirdi, sağa geçip yol vermek üzere sinyal vermiştim ki, sanırım 300 le filan sağımdan uzadı gitti
                06DE1756 R53 Cooper S 2004 (Sold)
                16GB426 R56 Cooper S 50th Camden Edition 2010

Yorum Yap

Haahahhahaha sizinki daha guzelmis. En azindan 911 gecmis )

Yorum Yap

Aslı erturko tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                    Haahahhahaha sizinki daha guzelmis. En azindan 911 gecmis )

Forumdaki Rolling başlığında LAM KING le 911 i izlemeni tavsiye ediyorum

http://www.miniclubtr.com/forums/sho...-va-CARRERA-4S

Yorum Yap

Oha baya iyiymis. Grupta yeni oldugum icin yeni yeni taniyorum herkesin aracini.
                      Seninki baya iyiymis hocam

Yorum Yap

hahaha lam eski proje araci su an bu halde degil
                        doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
                        2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
                        3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
                        4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
                        5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
                        6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
                        7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
                        8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Valla bunlari izledikten sonra bizimki sahin gibi kaliyo 😃

Yorum Yap

Aslı erturko tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                            Valla bunlari izledikten sonra bizimki sahin gibi kaliyo ��

İşte tam da bu hissedildiğinde macera başlıyor..

Yorum Yap

Hahahahah kesinlikle daha iyi anliyorum

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                              X