Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

En Son Cam Filmi Cezasi Iptal Edilmesine Iliskin Haber

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

En Son Cam Filmi Cezasi Iptal Edilmesine Iliskin Haber

--INTERNETTEN ALINTIDIR--
    Belki acik renkli film kullanan arkadaslarimiz icin emsal bir karar olur, kurunun yaninda yasta yanmaktan kurtulur.
    WISHMAN

DENİZLİ’de otomobilinin camına film kaplatan ------------, trafik polislerinin kendisine üç kez ceza yazması üzerine dava açarak sonuncusunu iptal ettirdi. Oto alım satım işi yapan ------------, 2 Aralık 2012’de Çamlık Caddesi’nde --------- plakalı otomobiliyle giderken trafik polislerinin yaptığı kontrolde, aracının camında film olduğu için 154 lira para cezası kesildi. Aydın, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesi kapsamında kesilen cezası, 15 günlük sürede yüzde 25 indirimle 115 lira olarak ödedi, aracının camlarındaki filmleri de söktü.

AÇIK RENK FİLM GÖRÜŞÜ ENGELLEMİYOR

Daha önce de otomobilinin camında film olduğu için iki kez para cezası ödeyen ------, üçüncü ceza üzerine araştırma yaptı. Araç kullanımına engel olmayan açık renk filmlerin ceza kapsamı dışında olduğunu öğrendiğini kaydeden -----, "Arabamın camına güneş ışınlarından koruması ve olası kazalarda yaşanan cam patlamalarında cam kırıklarından korunmak için açık renkte film kaplatmıştım. Araç kullanırken görüşüme engel olmayan bu filmin cezasının da olmadığını internetten yaptığım araştırmalarda öğrendim. Ancak açık renk filme ceza kesildi ve filmleri bir hafta içinde sökmezsem otomobilin trafikten men edileceği söylendi. Ben de hakkımı aramak için dava açtım" dedi.

HUKUK ZAFERİ

Avukat --------------’in takip ettiği dava Denizli 6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde 7 ay sürdü. Mahkeme, ------’ı haklı bularak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen trafik cezasını iptal etti, ödenen cezanın geri verilmesine karar verdi. Mahkemenin iptal gerekçesinde, "Anılan madde kapsamında ceza uygulaması yapılabilmesi için araçta görüşü engelleyecek veya bir kaza anında içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar eşya ve çıkıntıların bulunması gerekmektedir. Para cezası uygulayan tanığın, araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığının anlaşıldığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 154 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir" denildi.

600 TL MASRAF YAPTI

Mahkeme kararı ile haklılığının kanıtlandığını bildiren ------------, "Mahkemede haklılığımı tescilledi. 600 lira masraf yaptım, inat ettim, ısrarla mahkeme sonucunu bekledim. Sonunda adalet yerini buldu. Mahkeme kesilen cezayı iptal etti, ödediğim 115 lira cezanın geri verilmesine karar verdi. Harcadığım para hiç önemli değil. Haklılığım ortaya çıktı" diye konuştu.

"YANLIŞ YORUMLANIYOR"

Mahkemenin verdiği kararın örnek oluşturacağını belirten Avukat -----------, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün uygulaması maalesef yürürlükteki yasaya uymuyor. İlgili yasa sürücünün araç kullanımını ve görüşünü engelleyecek çıkıntı veya benzeri eklentileri kapsıyor. Yasada, "Dışarıdan görüşü engelleyecek filmlerin araca yapıştırılması yasaktır’ demiyor. Mahkeme filmlerin görüşü engellemediğine karar verdi. Araçlarında film olan kişilerin bu filmleri, görüşlerini engellemediği sürece sökmeleri gerekmez. Ceza kesilenler mahkeme yoluyla ödedikleri paralarını da geri alabilirler. Cezaları da iptal edilir" dedi.

(isimleride sildim)

Acıkcası herkes kafasona göre film yaptırıyor Trafik memurları da ellerinde herhangi bir gecirgenlik ölçme cihazı olmadan kafalarına veya keyiflerine göre karar veriyorlar, bilindiği üzere MINI lerimizde de mesela arka camlarda güneşe duyarlı koyu renk camla sipariş etme imkanımız var ki iki MINImizde bu sekildeydi ama bazı memur arkadaslar film olmayan aracımda film oldugunu iddia ettiler. Zifiri karanlık bir cam filmi de acıkcası gece yagmurda geri geri gitmeye görüşü engeller, yani illa ki cam filminin bir sınırı var ama bu sınırın da belirlenmesi ve her araca aynı muamele yapılması gerekir. Standardı tam olarak belirlenmedikçce mahkeme kararının da bir anlamı olduğunu sanmıyorum. Simdi bu cam filmleri yasak mı değil mi?
    LOVE IS ALL AROUND, IT IS MINI

sigpic

www.MINIClubTR.com

Instagram

Yorum Yap

Ahh Admin'im;
      Umarim bu konu birgun dedigin gibi bir standarta baglanir. Duzgun secilmis cam filmi klima ve akabinde yakit tasarrufu vs vs....
      Her araca ayni muamele yapilmamali
      Ama dun Tuncay'in yazdigina gore yasak, bu habere gore de yasak degil gibi oldu. :-(

Wishsevmiyoraciktezatlariman

Yorum Yap

Sadece camlar degil, hayatimizda film bizim :P

Yorum Yap

Etrafta trafikle alakalı çözülecek çoookk sorun varken özellikle filmli camlara takılmalarına anlam veremiyorum zifiri karanlık olan araçları ayrı tutuyorum bundan .Bugün azdaha film den dolayı benide yakacaklardı ama ön tarafta ananemi görünce hastaneye dedim yol verdi giderkende filmleri sök dedi kurtuldum mesela benim yada başkasının filmlerine takılacaklarına 50 metre geride taş atsanız çarpar mesafede trafik ışıklarında tinerci hapçı ne arasan var milleti taciz ediyolar söyledikleriyle onlara bi el atacaklarına onlar filmlere takılıyolar 155 i aramaktan bıktım daha bi sonuç alamadık bu konuda
          IS IT LOVE?

www.MINIClubTR.com

sigpic

Yorum Yap

Aslı GOKHAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
            Etrafta trafikle alakalı çözülecek çoookk sorun varken özellikle filmli camlara takılmalarına anlam veremiyorum zifiri karanlık olan araçları ayrı tutuyorum bundan .Bugün azdaha film den dolayı benide yakacaklardı ama ön tarafta ananemi görünce hastaneye dedim yol verdi giderkende filmleri sök dedi kurtuldum mesela benim yada başkasının filmlerine takılacaklarına 50 metre geride taş atsanız çarpar mesafede trafik ışıklarında tinerci hapçı ne arasan var milleti taciz ediyolar söyledikleriyle onlara bi el atacaklarına onlar filmlere takılıyolar 155 i aramaktan bıktım daha bi sonuç alamadık bu konuda
            Aynen öyle sabah da köprü girişinde filmli arabaları çeviriyorlardı.
            LOVE IS ALL AROUND, IT IS MINI

sigpic

www.MINIClubTR.com

Instagram

Yorum Yap

Neden oyle diyorsun ki sayin Admin zindan film foreva
              1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
              2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
              4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
              5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                Neden oyle diyorsun ki sayin Admin zindan film foreva
                Cirkin adam degilsin ki sen Tech.Mod'um, goster o gul yuzunu... Yapma zindan hayati kendine...

Yorum Yap

Aslı WISHMAN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                  Cirkin adam degilsin ki sen Tech.Mod'um, goster o gul yuzunu... Yapma zindan hayati kendine...
                  kizlar pesinden ayrilmioo sonra gittigi yere kadar takip ederler falan iyi boyle :P
                  sigpic

IT'S TIME

Yorum Yap

Aslı NDG tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                    kizlar pesinden ayrilmioo sonra gittigi yere kadar takip ederler falan iyi boyle :P
                    Severek izliyoruz.... :-)

Yorum Yap

Arkadaşlar bu konuda biraz bilgim var yazıldı mı bilmiyorum ama ben gene de bir bildiklerimi anlatayım...

Mahkemenin iptal gerekçesinde, "Anılan madde kapsamında ceza uygulaması yapılabilmesi için araçta görüşü engelleyecek veya bir kaza anında içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar eşya ve çıkıntıların bulunması gerekmektedir. Para cezası uygulayan tanığın, araç içerisine girerek filmli camların sürücünün görüşünü engelleyip engellemediğini kontrol etmediği, itiraz edenin aracının camına takılı filmlerin sürücünün görüşünü engellediği yönünde bir tespitin yapılmadığının anlaşıldığı, itiraz eden hakkında verilen idari para cezasının bu nedenle usul ve yasaya aykırı olduğu anlaşılmıştır. Uygulanan 154 lira para cezasının kaldırılmasına, ödenen cezanın geri verilmesine karar verilmiştir"

Burda mahkemenin iptal gerekçesi bu tespitin yapılmamış olması sanırım...
                      Ama polis arkadaşlar ceza tutanağına bunu yazabilirler görüşe engel teşkil etmektedir diye...
                      Bu durumda itiraz hakkınız olmamaktadır...
                      Ama bu cezadan kurtulmanın bir yöntemi mevcuttur... İlgili maddenin ''süs, aksesuar eşya ve çıkıntıların'' kısmını geçersiz kılabilirsiniz...Bunun içinde renkli cam dan başka seçenek kalmamaktadır. Ki bu durumda polis arkadaşlar ceza yazamamaktadır... Kesin bilgi yayalım...
                      Umarım anlatabilmişimdir
                      İyi forumlar...

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                      X