Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Lastik tavsiyesi

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

    #16
    Lastik tavsiyesi

    Aslı SRKNZCN tarafından gönderilmiş Mesajı göster
    Ölçü olarak fabrikanın da önerdiği gibi 205/45/17 kullanmanızı tavsiye ederim. Görüntü olarak ise 205/40/17 çok güzel duruyor fakat yanak ince olduğu için çukurlarda vs jantın yamulmasına sebep olabiliyor ve konfordan da biraz feragat etmeniz gerekiyor. Marka olarak ise ben uzun bir süre hankook kullandım ve fiyat performans olarak çok memnundum. Şuanki fiyat aralığını bilmiyorum ancak araştırmanızı tavsiye ederim.


    Mevcut jantlar bu şekilde duruyor.
    Jantlar Lastikten dışarı çıkık.
    Ben de mevcut olan lastiğin yerine 225/50/R17 olarak değiştirsem diyorum.
    Kapı içinde lastik bilgilerinde ; 225/45/R18 yazıyor. Bu ölçüleri kendime referans alarak sanki 225/50/R17 kullanabilirim sanıyorum.
    Ne dersiniz ?


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    En son düzenleyen tyalcin; 28-04-18, 15:52.

    Yorum Yap


      #17
      Lastik tavsiyesi







      R17 jantlara 225/50/17 lastik taktırdım. Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Lastik almak isteyen arkadaşlar bu ölçüleri kullanabilirler diye düşünüyorum.
      Eski lastikler janta göre dar kalıyordu.
      Yeni lastikler daha iyi doldurdu sanki.


      Tolga Yalçın
      R60 all4
      En son düzenleyen tyalcin; 13-05-18, 18:45.

      Yorum Yap


        #18
        Konu acilali uzun sure olmus, lastiklerinizi de almissiniz ama arayan baskalarina da yardimci olsun diye yaziyorum.

        Orjinal lastik ebadi ne ise onu almalisiniz. Kullanim klavuzunda bulabilirsiniz. Aracinizi tasarlayan muhendisler belli hesaplar yaparak bu ebadlari belirliyor.

        Runflat olayina gelirsek, Mini'lerde stepne lastik bulunmadigi icin Runflat lastiklerle geliyor. Lastik patlasa bile aracinizi surerek en yakin lastikciye gidebiliyorsunuz. Yani yolda kalma derdi yok.

        Lastik ebatlari ile ilgili soyledigim gibi bu konuda da aracinizi tasarlayan muhendisler aracin suspansiyonlari, direksiyonu, yol tutus dinamikleri sert yanaklari olan RunFlat lastiklere gore tasarlamislar.

        Hem Mini Cooper S'imde hemde BMW 320d (F30)'imde her iki cesit lastigide kullandim. Evet normal lastige gecince yol sesi azaliyor, konfor artiyor ama hem BMW hem de Mini surus karakterini yitiriyor. Mini'nin Go-Kart hissi ciddi derecede azaliyor, BMW'nin "sheer driving pleasure" dedikleri surus keyfi kalmiyor.

        Ben tavsiye RunFlat almaniz. Yeni nesil RunFlat'ler artik cok gelistirildi. Eskisi kadar konforsuz degiller.

        Yok konfor cekilecek gibi degil, ben ciddi bir konfor farkli ariyorum derseniz o zaman Bridgestone'un Driveguard lastikleri var. Hem RunFlat ozelligi var hemde normal lastiklerin sundugu kadar konfor sunuyor. Kullanici yorumlarina gore tek dezavantaji ise lastigin omrunun kisa olmasi, yani dislerinin cabuk eridigi soyleniyor.

        Yok ben onu da istemiyorum illa normal lastik alacagim derseniz o zaman kesinlikle spor karakterli olan ve yanaklari sert olan bir lastik alin ki Mini karakterini mumkun olabildigince koruyun. Bu karakterlde bildigim kullandigim bir lastik var tavsiye edebilecegim. Kumho Ecsta PS91. Sizin aracinizin lastik olculerinde var midir bilmiyorum. Performansi Michelin Pilot Sport 4s e cok yakin, fiyati ise ondan cok daha az.

        Ama dedigim gibi ben olsam RunFlat alirdim.

        [FONT=Impact]BORN FROM JETS[/FONT]

        Yorum Yap

        Hazırlanıyor...
        X