Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

51 DZ 626 Niğde ' den Selamlar

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

51 DZ 626 Niğde ' den Selamlar

Tüm Mini ailesine selamlar

üyelerimiz bölümünde aracı kısa bir şekilde özetlemiştim.şimdi sizlerden sıkıntılarım konusunda buradan yardımcı olmanızı bekleyeceğim arkadaşlar

malum Niğdede ikamet etmem sebebiyle usta ve servis parça sıkıntısı çekmekteyim.aldığım r56 da 2011 model n18 motor baya bakımsızdı.

WP_20170618_13_53_53_Pro.jpgWP_20170618_13_54_03_Pro.jpgWP_20170618_13_54_10_Pro.jpg

1-2 sıkıntı dışında tüm sorunlarını şükür hallettim.
    -Soğutucudan yağ ve su kaçırmasını hallettim.
    -Tekerlek bilyasından gelen sesleri giderdik.
    -Şıkırtı şekilndeki ses vardı buda gergidenmiş onu hallettim.

kalan bir kaç sıkıntım var onlarıda sizde danışacağım

-Araç soğukken-genelde sabahları yola çıktığımda ilk 5 metrede falan kayıştan ses geliyor

- Aynı şekilde araç soğukken 2. vitesten 3. vitese geçerken titreşimli bir ses geliyor.zincir sürtme sesi gibi.ayağımı gazdan çekersem veya vites bir üste geçer ses kesiliyor.(bu sorun canımı sıkmaya başladı)

bu iki sorunda araç özel servisten çıktıktan sonra baş gösterdi.bu gergi ve yağ soğutucusu tamir edildikten sonra sıkıntı gösterdi

diğer iki sorunum ise daha farklı

-düşük devirlerde ayağımı gazdan çektiğimde yada gaza bastığımda aracın vuruntu yapması veya 1-2 saniyelğine gaz yememesi.düşük devirde gaza basıyorum 0,5 rpm devir artıyor araç hızlanmıyor ve o an bi anda vuruntu yapıp hızlanıyor.ayağımı gazdan çekersemde hafif sarsıntı yağıyor.bunlarda süreklilik arz etmeyen şeyler.her zaman yapmıyor bunları

-bir diğeride turbo basınç sensörü arızası.araç turboya geçerken arıza lambası yakıyor.istop edip geri çalıştırınca siliyor.arıza kodu basınç sensörü arızası diyor.arıza sensördende olabilir , wesgate den de olabilir.sanırsam westgate den olduğunu düşünüyorum.ama niğde de bir turbo ustası da olmadığından bu sorunuda şuan halletiremedim.tabi gene bu sorunu da her zaman yapmıyor. buda westgate nin resmi araç servisteyken çektim.bu hep böyle açıkmı durmalı ?
    20170708_133627_HDR_resized.jpg20170708_133633_HDR_resized.jpg

fren soğutma kanalının soldaki mikelajı eksikti onuda buldum ekledim .)

herkese iyi forumlar

merhaba

araç soğukken gelen kayış sesisin sebebi kayışın kendisi olabilir. eğer kalitesiz / yan sanayi kayış kullanıldıysa yapabilir. yada kayış gergisinin gerilmesi ile alakalı olabilir yani kayışta bolluk olabilir. aracı ilk çalıştırdığınız zaman ses başladığı anda kayışın üzerine çok az bir silikon spreyi sıkınca yada bir iki damla su damlatınca kesiliyorsa kayışı ve gergiyi yeniden kontrol ettirmenizi öneririm.

turbonun basınca geçtiği anda aracın arızaya geçmesinin sebeni turbo kontrol valfinin diyaframının yırtılması çok büyük ihtimalle. vuruntu yaşamanızında sebebi bu olabilir.
    34 NAD 99 '06 JCW
    34 AR 3221 '11 JCW
    34 EK 391 '09 MCS

Yorum Yap

hocam nekadara mal olabilir bu turbo valfinin diyafram tamiri?. tüm turbocular yapabilirmi?. evrensel bir parçamıdır yoksa araca özelmidir? detay verebilirmsiniz?

Yorum Yap

Bahsettiğim parça bu. Ortadaki sarı yuvarlak parçanın çevresinde bulunan diyafram zamanla basınç gördüğü için yıpranıyor ve yırtılabiliyor. Şuan yenisinin fiyatından emin değilim ama ben 3 yıl önce 350 tl fiyat almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Daha fazla basınç açmak istediğim için dayanıklı olması açısından onun yerine forge marka olanını aldım. (2.resimdeki). Aliminyum alışımdan üretildiği için yırtılma vs gibi sorunlar yaşatmıyor. ömürlük desek yeridir Tabi aracı stok kullanacaksanız orjinal işinizi görecektir.

Fakat yinede öncelikle bu parçayı söktürüp gerçekten sorun bundanmı kaynaklı diye emin olun.

34 NAD 99 '06 JCW
        34 AR 3221 '11 JCW
        34 EK 391 '09 MCS

Yorum Yap

fotolar açılmıyor bende hep "Eklenti 8528" gözüküyor tıklayınca da

Geçersiz Komut: Eklenti
          Eğer normal ve geçerli bir Linke tıkladığınızdan eminseniz, Lütfen, Yönetici ile irtibata geçin.

diyor.. Ayrıcana merak ettim yaptırabildiniz mi aracı neymiş sorun ?

Yorum Yap

iyibir usta bulup henüz aracı yaptıramadım.binmiyorum yatıyor araç anlayacağınız.
            -Kayışta ötme sesi var.
            -gergide titreme var (araç sokğuukken bir yere sürtüyor ve sonra geçiyor)
            -turbo açmada sıkıntı var.arıza kodu basınç sensörü hatası
            -ayağımı gazdan çektiğimde düşük devirlerde vuruntu yaşıyor olmam
            - bu sorunları halledebilmek için iyi bir ustaya ihtiyacım var
            aslında yıllık izin alabilirsem aracı istanbula götürüp orada 1 hafta bırakıp a.y.n auto da a dan z ye aracı bir toparlatmak istiyorum.

örneğin gaz kelebeğinin temizlenmesini istiyorum.acaba normal bir usta temizlese daha sonra bilgisayardan ayar yapılması gerekir mi?yoksa kendisi tanıyormu direk araç sistemden? çok aklımda soru var ama bir tane yarımcı olabilicek kimse yok.ör neğin kayseri bana 45 dk ankara 3 buçuk saat . yada adana mersin 2 saat. buralarda bana yardımcı olabilecek birileri varmı? bu konular hakkında yardımcı olursanızda sevinirim.Gerçekten THP motordan anlayan birisine ihtiyacım var .) sevgiler saygılar

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
            X