Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
2011 jcw
Çöküş
X
-
Aslı SinanDemirbilek tarafından gönderilmiş Mesajı gösterDediğin gibi yağ, su sıcaklığı, turbo basıncı bide afr işimi görür. Hayır kaptan Amerika'nın kalkanı gibi hız göstergesi var su sıcaklığı Yok [emoji23]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir yorum yaz:
-
Dediğin gibi yağ, su sıcaklığı, turbo basıncı bide afr işimi görür. Hayır kaptan Amerika'nın kalkanı gibi hız göstergesi var su sıcaklığı Yok [emoji23]
Bir yorum yaz:
-
Aslı alibasacik tarafından gönderilmiş Mesajı gösterTam da wideband mi narrowband mi olmalı dicektim, n18 lerde wideband alıcaz demek. Aem afr var kafamda biraz tuzlu ama yazılımdan sonra almazsam içim rahat etmicek.
Bir yorum yaz:
-
Aslı Ouz tarafından gönderilmiş Mesajı gösterGünlük kullanım için yağ ve su sıcaklığı önemli. Yazılımdan sonra afr (hava yakıt karışımı) görmek önemli, aracın çok zenginde ya da fakirde kalıyor olması motor kırmaya kadar gidebilir. Turbo basıncı genelde peak ve cont olarak ayarlanıyor, ayarlanan şey doğru mu, kaçak var mı diye görülebilir, veya hortum yırtılmasından dolayı fazla basınç geliyor olabilir, bu da biraz önemli diyebiliriz. Ama genelde arabanın hissiyatından farkediliyor bir sorun olduğu.
Yağ basıncı da devirle bağlantılı olarak önemli, yüksek devirde yeterli yağ gitmezse yine sıkıntı. EGT'yi falan da pist kullanımı için istedim, ne kadar ısınıyoruz acaba diye.
Özetle Wideband AFR olsun, bir de normalde olması gereken su ve yağ sıcaklığı olsa yeter gibi. Ama hepsi önemli bence. İlk defa gösterge yaptırıyorum ben de, önceki aracımı göstergesiz yükledim bir sıkıntı çıkarmadı. Daha tecrübeli arkadaşlar da hatam varsa düzeltir.
Bir yorum yaz:
-
Aslı SinanDemirbilek tarafından gönderilmiş Mesajı gösterAynen dostum ya maliyet baya yüksek
Senink baya kapsamlı olmuş ama hepsine gerek var mı bilmiyorum. Mesela stage2 yazılım yaptırtacak olsak hangi değerleri izlememiz gerekir bir bilgin var mı?
Yağ basıncı da devirle bağlantılı olarak önemli, yüksek devirde yeterli yağ gitmezse yine sıkıntı. EGT'yi falan da pist kullanımı için istedim, ne kadar ısınıyoruz acaba diye.
Özetle Wideband AFR olsun, bir de normalde olması gereken su ve yağ sıcaklığı olsa yeter gibi. Ama hepsi önemli bence. İlk defa gösterge yaptırıyorum ben de, önceki aracımı göstergesiz yükledim bir sıkıntı çıkarmadı. Daha tecrübeli arkadaşlar da hatam varsa düzeltir.
Bir yorum yaz:
-
Aslı Ouz tarafından gönderilmiş Mesajı göster@alibasacik evet benimkinde su sıcaklığı, yağ sıcaklığı, yağ basıncı, turbo basıncı, afr, egt, iat, devir göstergesi ve shift light var. Yağ ve su olmazsa olmazdı zaten stock halde, arabayı sıcaklık görmeden kullananlar beni hayrete düşürüyor gerçektenArabayı yükleyeceğim için de diğerlerini görmek istedim. Ayrı ayrı alsam çok fazla gösterge olacaktı ve fiyat çok uçacaktı, genel olarak hem fiyat hem işlevsellik bakımından böyle bir şey yaptırmak daha mantıklı geldi.
Mini'nin kendi göstergeleri veya direksiyona sağlı sollu takılan diğer göstergeler gerçekten çok şık duruyor, ama yeterli olsaydı keşke
Bir yorum yaz:
-
@alibasacik evet benimkinde su sıcaklığı, yağ sıcaklığı, yağ basıncı, turbo basıncı, afr, egt, iat, devir göstergesi ve shift light var. Yağ ve su olmazsa olmazdı zaten stock halde, arabayı sıcaklık görmeden kullananlar beni hayrete düşürüyor gerçektenArabayı yükleyeceğim için de diğerlerini görmek istedim. Ayrı ayrı alsam çok fazla gösterge olacaktı ve fiyat çok uçacaktı, genel olarak hem fiyat hem işlevsellik bakımından böyle bir şey yaptırmak daha mantıklı geldi.
Mini'nin kendi göstergeleri veya direksiyona sağlı sollu takılan diğer göstergeler gerçekten çok şık duruyor, ama yeterli olsaydı keşke
Bir yorum yaz:
-
Aynen dostum ya maliyet baya yüksek
Senink baya kapsamlı olmuş ama hepsine gerek var mı bilmiyorum. Mesela stage2 yazılım yaptırtacak olsak hangi değerleri izlememiz gerekir bir bilgin var mı?
Bir yorum yaz:
-
Aslı Ouz tarafından gönderilmiş Mesajı gösterGösterge biraz maliyetli oldu. Başlangıç fiyatı 290 dolar içinde sadece yağ ve su sıcaklık sensörü geliyor. Hiçbir değeri OBD'den çekmiyor, hepsinin kendi sensörü var. Ekstra ne sensörü isterseniz ona göre ekleniyor fiyata. Sadece wideband afr sensörü + elektrik devresi 500 lira civarında olduğundan 2500 lira civarında tutuyor malesef. Bir de normalde renkli ekran yok, bana custom renkli, dokunmatik, otomatik parlaklık ayarlı bir şeyler yaptı sağolsun.Normalde yaptığı göstergeler şu şekilde :
[ATTACH=CONFIG]8430[/ATTACH]
Hayırlı olsun arabayla oynadıkça insan zevk alıyo en azından kafa meşgul oluyo
Bir yorum yaz:
-
Aslı SinanDemirbilek tarafından gönderilmiş Mesajı gösterGösterge güzel olmuşSorması ayıp göstergeyi kaça mal ettin ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiNormalde yaptığı göstergeler şu şekilde :
Hepsi_2.jpg
Bir yorum yaz:
-
Gösterge güzel olmuşSorması ayıp göstergeyi kaça mal ettin ?
Bir yorum yaz:
-
H&R yay aldim, gostergem de bitmek uzere. Gostergeden spoiler :
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bir yorum yaz:
Bir yorum yaz: