Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Sarı Motor Işığı- Performans Düşüklüğü

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

    Sarı Motor Işığı- Performans Düşüklüğü

    Arkadaşlar Merhabalar. Uzun arayışlar sonucunda 45 bin km de otomatik 2012 Cooper s 184 hp bir araç satın aldım. Araç Nisan ayından beri yatıyordu, 16 ağustosta aldığımda ilk defa çalıştırdık.

    Aracı ilk çalıştırdığım an motor ışığı - sarı ve sürekli - yandı, aldığım kişi ustanın aküden dolayı dediğini ve aküyü değiştirmiş olduğunu ışığın bir süre kullanımdan sonra söneceğini söyledi. Gerçekten de belirli bir süre - 300 km - kullandıktan sonra ışık söndü fakat;

    Bir sonraki gün yani bugün uzun yolda tekrar yandı. Işık yandığı zaman araç hiçbir viteste 4000 deviri geçmiyor, hızlanmıyor, atmosferik araba gibi yokuşlarda yığılıyor. Kitapçıktan baktığımda egsoz sistemi ile ilgili bir sorun olabileceğini gördüm, aldığım arkadaş bir süre performanslı kullanmamı , egsoz sisteminin kurum bağlamış olabileceğini söyledi.

    Ancak araç performanslı kullanmaya izin vermiyor, kapatıp belirli bir süre bekleyince 15-20 dk ışık yanmıyor gayet performanslı gidiyor ancak 20 dk sonra ışık yanıyor. Egsoza baktığımda kömür sürülmüş gibi simsiyah durumda. Gerçekten de sanki kurum bağlamış gibi.

    Benim merak ettiğim şey, araç nisan ayından önce böyle sorunlar yaşamamış, ancak uzun süre yatması böyle bir şeye sebep olmuş gibi. Egsoz sisteminde bir yer mi tıkamıştır ya da araç turboyu vs mi kesiyor acaba ? Ya da bujilerden midir?

    #2
    makineye bağlanıp bakılması lazım ne hatası verdiği, buradan kimse bilemez ki bu şekilde. En kısa zamanda şehrinizdeki mini servisine görünün

    Yorum Yap


      #3
      Aracın uzun süre kullanılmamış oluşu etkileyebilir fakat kendi aracım da dahil olmak üzere 8-10 ay hiç marşına basılmadan bekletilmiş MINI'ler oldu çevremde. Çalıştırıldıktan sonra sorunsuz kullanıldılar. Aracınız LIMP mode denilen koruma haline geçiyor anlaşılan. Yetkili ya da özel bir MINI servisinde bilgisayara bağlanıp arıza olarak ne kodu-kodları veriyor ona bir bakmak ve bu şekilde yorumlamak en doğrusu olur.
      En kısa sürede sorunu halledebilmeniz ve MINI'nizin keyfini sürebilmeniz dileğiyle..
      sigpic

      Yorum Yap

      Hazırlanıyor...
      X