Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

VANOS ve Katalizör Hataları - Motor Arıza Lambası

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

VANOS ve Katalizör Hataları - Motor Arıza Lambası

Arkadaşlar Merhaba;

2008 R56 - 1.4 Otomatik Mini var bende.

Aracımda yaşadığım MIL (Motor arıza lambası)ndan bahsetmek istiyorum.

Aracımda MIL lambası yandıktan sonra arıza kodlarına baktık, ilk başta aşağıdaki hatalar vardı;

0276A - Katalitik konvertör çevrimi hatası

0287D - VANOS emme eksantrik mili, sıkışmış veya sarmış

02845 - VANOS egzoz eksantrik mili, sıkışmış veya sarmış

Ardından araca bakım yapıldı, yağı değişti ve VANOS hataları gitti. Ancak serviste bağlanan cihazda çıkan 0276A ve benim kendi cihazımda çıkan P0420 hataları belirli bir süre sonra tekrar çıktı ve arıza lambası (MIL) yakıyor.

Bunun için ne yapmam gerekli? Bir sensörün mü değişmesi lazım? Körleyici sensör takabilir miyim?

Araçta kat iptali var mi ?

Yorum Yap

Aracınızda katalizör iptali varsa motor arıza ışığı yakar.Mini Cooperlarda yanıltıcı işe yaramıyor.Bizzat kendim de denedim.Katalizör yoksa katalizörü takarak ışığı kesebilirsiniz yada kat iptali için yazılım yaptırabilirsiniz.Ya da bırakın ışık yansın siz de keyfinize bakın
      sigpic

Yorum Yap

Araçta tekleme, vites değişimlerinde vurma, gaz almama vs. gibi sorunlar var mı ?

Tabi birde kat iptali var mı ?
        1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
        2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
        4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
        5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

aracınız da kat iptali yok ve bu arızaları veriyor ise diagnos üzerinden arıza detayına denetleme planı üzerinden bakılarak arızanın kalıcı mi yoksa geçici mi olduğuna Bakmak gerekir parçanın değişip değişmeyeceğine bu şekilde karar verebilirsiniz.

Yorum Yap

En sagliklisi aynnin bakmasi olcaktir... Motor ikazi denince herkesin aklina ilk gelen sey kat iptali
            doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
            2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
            3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
            4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
            5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
            6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
            7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
            8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Arkadaşlar,

Cevaplar için çok çok teşekkür ederim.

Ben de Ford-Otosan'da kalibrasyon mühendisiyim. Bu nedenle diagnostik ve kalibrasyon açısından inceledim, araçta tork kesintisi yok. Injection quantity ve fuel pres/temp set pointler tutuyor (en azından CAN'an aldığım verilere göre - daha detaya inemiyorum), ancak hata önce not confirmed/immature, sonra active olarak çıkıyor, sildikten sonra ilk çalıştırmada.

Aktif olduğu anda da MIL yakıyor

Katalizör iptali olup olmadığından emin olamıyorum çünkü alttan tık tık vurduğumda çok tok bir ses çıkıyor (içi dolu gibi) ancak aracın sesi, araçta modifiye egzoz varmış gibi çıkıyor. Egzoz patlak olmadığına göre, büyük olasılıkla var kat iptali Çok pahalı bir parça mıdır? Çıkması bulunur mu mesela? Daha da önemlisi tavsiye eder misiniz 2.el parçayı?

Yorum Yap

Oem kat max 500 600 tldir.
                2. El olucaksa tabi. Zaten muayene zamani takmanizda gerekecegi icin almanizda fayda var.
                sponsorumuz aynnin elinde olabilir fazla. Bir gorusun derim
                1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
                2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
                4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
                5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                X