Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Şanzuman Yağı değişim aralığı

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Şanzuman Yağı değişim aralığı

Merhabalar, Mini araçlarımızda Şanzuman Yağı kaç yıl/km de değiştirmelidir?

Bildiğim kadarıyla eksilmedigi sürece değişimine gerek yok. Ama AYN Auto daha iyi cevap verir bu konuya
    LOVE IS ALL AROUND, IT IS MINI

sigpic

www.MINIClubTR.com

Instagram

Yorum Yap

Mini tamir katalogunda şanzıman yağı değişimi yazmamaktadır. Nedeni ise, bu yağların uzun ömürlü olmasından kaynaklanır.
      Ancak, trafikte kullanım, pist kullanımı gibi arabayi yorabilecek cinste kullanımlar, bu yağın eskimesinde büyük rol oynar.
      Bu yüzden kullanıma bağlı olarak, yağdan numune alınıp kontrol sağlanabilir. Doğru tespit ancak bu şekilde sağlanır.
      55.000 km de aracını sakin kullanan bir müşterimin aracından örnek aldık. Yağ sıfır gibiydi ama 34.000 kmde başka bir araçta kontrol sonucunda yağda kararmalar gördük. tamamen kullanım ile orantilidir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum Yap

Aslı A.Y.N. Auto Service tarafından gönderilmiş Mesajı göster
        Mini tamir katalogunda şanzıman yağı değişimi yazmamaktadır. Nedeni ise, bu yağların uzun ömürlü olmasından kaynaklanır.
        Ancak, trafikte kullanım, pist kullanımı gibi arabayi yorabilecek cinste kullanımlar, bu yağın eskimesinde büyük rol oynar.
        Bu yüzden kullanıma bağlı olarak, yağdan numune alınıp kontrol sağlanabilir. Doğru tespit ancak bu şekilde sağlanır.
        55.000 km de aracını sakin kullanan bir müşterimin aracından örnek aldık. Yağ sıfır gibiydi ama 34.000 kmde başka bir araçta kontrol sonucunda yağda kararmalar gördük. tamamen kullanım ile orantilidir.
        Yusuf Abiye katılıyorum..
        Ben sıfır aldığım ilk CooperS'imde, 23.000 km'de değiştirmiştim.
        O zamanlar aracımız üzerine fazla düşüyormuşum sanırım
        Tertemiz ve eksiksizdi. Ancak diferansiyel ve sanzıman yağı aynı yere konulduğundan ötürü, diff yağını değiştirirken değişmiş oldu şanzıman.
        Mesela 2006 GP'de değiştirdim. 15.000km'de aldım. 17.000'de değiştirdim, onda da biraz kararmalar vardı.
        Ancak araç yaşından ve GP'nin sert kullanımından ötürü mümkün..

Son aldığım DEV20'de de değiştridim. 60.000 km'de idi.
        Pist organizasyonlarına katılmış bir araç olmasından ötürü değiştirdim alır almaz. Ondan çıkan kömür gibi karaydı mesela

Tavsiyem normal kullananlar için 50.000 km'de değişmeleridir. (Benzin filtresi, sanzıman yağı için bence doğru km)
        Kafa rahat şekilde 50.000-100.000km daha rahatça kullanılabilir..
        1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
        2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
        4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
        5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Cevaplariniz icin cok tesekkurler

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
          X