Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

2011 r56 bagaj kapağı sorunu

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Kilit mekanizmasi tamamen dagitilip, varsa oksitlenen bolgeler iyice temizlendikten sonra sorun muhtemelen duzelecektir. Oksitlenme nedeniyle bagaj acma switchi kisa devreye neden olursa aracinizin elektronik aksaminda hasara neden olabilir.
    34 NAD 99 '06 JCW
    34 AR 3221 '11 JCW
    34 EK 391 '09 MCS

Yorum Yap

En son geçen hafta gene Antalya'nın güzide yağmurları altında kalınca aynı parça yine kendi kendini açma problemini yaptı. Çözümü bu sefer daha basit şekilde hallettim. Parçayı yerinden soktum. WD 40 ' IN Kontakt Spreyini aldım. Parçayı 1 gece kalorifer peteğinde kuruttum ertesi gün WD 40 Kontakt spreyini sıktım içine ve plaka ledlerinin oldugu yere. 10 Dk sıvının uçmasını bekledim. Sorun çözüldü. Bu kendini açıp durması parçanın içindeki elektrik kısmının oksitlenmesinden kaynaklanıyor. Oksit temizlenince geçiyor problem.

Yorum Yap

Aslı Hendrix tarafından gönderilmiş Mesajı göster
        En son geçen hafta gene Antalya'nın güzide yağmurları altında kalınca aynı parça yine kendi kendini açma problemini yaptı. Çözümü bu sefer daha basit şekilde hallettim. Parçayı yerinden soktum. WD 40 ' IN Kontakt Spreyini aldım. Parçayı 1 gece kalorifer peteğinde kuruttum ertesi gün WD 40 Kontakt spreyini sıktım içine ve plaka ledlerinin oldugu yere. 10 Dk sıvının uçmasını bekledim. Sorun çözüldü. Bu kendini açıp durması parçanın içindeki elektrik kısmının oksitlenmesinden kaynaklanıyor. Oksit temizlenince geçiyor problem.
        O kismi bi sekilde izole edemezmiyiz acaba? Cok sik karsilasiliyor bu problemle
        doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
        2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
        3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
        4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
        5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
        6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
        7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
        8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
          O kismi bi sekilde izole edemezmiyiz acaba? Cok sik karsilasiliyor bu problemle
          Onunla ilgili bir çalışma yapıcam vakit bulunca sökücem tekrar parçayı . Çözümü bulursam resimli anlatımını yapıcam. Çözüm bulmam gerekiyor zaten acilen , bendeki parça jcw karbonlu olan Bi bozulursa nerden baksan en ucuzu 370 dolara geliyor amerikadan. 😳

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum Yap

Normalini alip citalari degistirilir en kotu
            doayen!

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
              Normalini alip citalari degistirilir en kotu
              o da aklıma gelip bakmıştım Ebay de kaplamayı yanlış hatırlamıyorsam 120 dolara satıyorlardı. Hesapladım Tr de 300-400 TL civarı bu parça . Kaplamada 120 dolar sonra dedim 100-200Tl fark verip direk orjinal almak daha mantıklı Peki bu parçaları karbonculara versek parça başına ne kadara yapıyorlar bilginiz var mı bu konuda?

Yorum Yap

Aslı Hendrix tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                o da aklıma gelip bakmıştım Ebay de kaplamayı yanlış hatırlamıyorsam 120 dolara satıyorlardı. Hesapladım Tr de 300-400 TL civarı bu parça . Kaplamada 120 dolar sonra dedim 100-200Tl fark verip direk orjinal almak daha mantıklı Peki bu parçaları karbonculara versek parça başına ne kadara yapıyorlar bilginiz var mı bu konuda?
                fiyat konusunu bilmiyorum ama karboncuyu secerken cok dikkatli olmak gerekiyor. piyasada cok fazla 'cok iyi yaparim' diye atip tutan ama hicbisey yapamayan insan var. bunlardan birinde hem ben hem seckin madur olduk...
                doayen!

Yorum Yap

Bu problem bende de vardı. Burada yazılanların üzerine merak edip parçayı çıkarttım. Oksitlenme vs varsa çözebilmek için.
                  İşin enteresan tarafı şu, presli olan çıtayı en kötüsü çöpe atarım diye düşünerek gözü kararttım ve güzelce açmayı başardım. Birde ne göreyim, buton dağılmış.
                  Aracı aldığımda bozuktu, kimbilir nasıl bir kuvvet uygulandı ve buton dağıldı merak etmiyor değilim
                  İçinde bulunan devrede küçücük bir buton var, tuzla buz olmuş. Sanayide bir kilitçiye gittim ve o devreye yeni buton takıp takamayacağını sordum.
                  Adam yeni buton taktı. Sonuç gayet güzel çalışıyor ve 350 TL yerine 30 TL'ye problemi hallettim
                  Bu durumu bilmeyenler varsa işine yarar diye anlattım. Çıta çok pahalı bence
                  Saygılar
                  34 ZM 4292 - Mini One

Yorum Yap

guzel cozum olmus
                    doayen!

Yorum Yap

evet çözüm güzel olmuş,bende ilk seferinde açıp tamir ettikten sonra öyle yapıştırıp kapattım ki parçayı bir daha açabilmem mümkün olmucak heralde

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                      X