Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Motor ariza

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

    Motor ariza

    3 hafta kadar once aracim iskenderde dp yaptirttim.4 gundur ariza isigi yaniyor sari renkte bundan dolayi olabilirmi. Zamanimda yok servise gidicekkullanmayauimmi arabayi bu ara

    GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

    #2
    iskenderde DP yaptırdıktan sonra yazılımını düzelttirmediysen yanar, Ecu Fast a gidip söndürtebilirsin.
    LOVE IS ALL AROUND, IT IS MINI

    sigpic

    www.MINIClubTR.com

    Instagram

    Yorum Yap


      #3
      Katiliyorum
      1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
      2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

      [FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
      4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
      5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

      Yorum Yap


        #4
        Hemen yanmadi baya bir gittim em az 250 km ne biliyim dashcomman diye bir programla arixayi okuorum aam oara vermedigim icin programa soylemior ipadde bluetooth tan baglanmiyor neyse yazilim yapmadansondurtebilirmiyim peki


        Sent from my iPad using Tapatalk HD

        Yorum Yap


          #5
          hemen yanmayabiliyor zaten abi doğrudur.. kullanabilirsin sıkıntı olmaz ama çok yakabilir araba ve gitmesi gerektiği gibi gitmez, aracı korumak için zengin karışıma çekecek ve kısacaktır.. yazılım olmadan yanıltıcı vs ile düzelmiyor diye biliyorum ben ama tecrübem yok valla kesin konuşmayayım

          Yorum Yap


            #6
            Diyagnoz isigi orta gostergede (hiz kadrani) cikti ise mutlak suretle downpipe yakiyor sari isigi benim tam 2000 veya 2500 km sonra yanmisti arabanin gidisine bir etki edecek mi diye baktigimda ayni gidiyordu benim degismemisti .Ecufast(ozgun) yazilim olmadan da sondurebilirim demisti sensoru iptal edip .bende yaptirmadim ama daha sonra 2 kere daha yandi sondurdum kat iptali ile alakalidir yani en temizi ecufastde yazilim .
            sigpic

            Yorum Yap


              #7
              Sorun şu: 2. Lambda sensörü bu ışığı yakıyor. 2. lambda sensörünün görevi Katalizörün verimliliğini kontrol etmek. katalizör iptal olunca dolayısı ile 2. lambda sensörü direk olarak 1. lambda sensörü ile aynı değeri okuyor ve katalizörün doğru çalışmadığına, katalizörde bir sorun olabileceğine dair ışık yakıyor.

              niye hemen yakmıyor da belli km gittiken sonra yakıyor? o da diagnostic kontrollerin bir kaç defa yapılması gerektiğinden dolayı. yani araç 1 kere hatayı algılayınca hemen ışığı yakmıyor, belki ön görülemeyen sebeplerden dolayı olmuştur diyerek bu hatanın bir kaç kere daha tekrarlanmasını bekliyor. o belli sayı da olunca arıza ışığını yakıyor. Ölümcül bir hata olmadığı için bir kaç defa tekrarlamasını bekliyor. Mesela valf zamanmalası ve krank zamanlamasını senkronize eden sensörler hata verirse 1 kerede araç kendini korumaya alır zira bu sensörleden alınan hata demek valflerin pistona çarpmasına, yanlış zamanda ateşleme yapılmasına ve motorun komple dağılmasına kadar gidebilir.

              Hava yakıt karışımını 1. sensör ayarladığı için 2. lambda sensörünün arıza ışığı yakması nedeni ile aracın gidişinde bir sorun olmayacağını düşünüyorum. bu ışığı yukarda yazıldığı gibi yazılımla ECU'yu yanıltacak şekilde engelleyebileceğin gibi lambda sensörü ile egzoz borusuna takacağın küçük katalizör bağlantı elemanı ile de engelleyebilirsin. eğer ilerde ben de cat iptali yapacak olursam şu aşağıdaki parçadan getirteceğim:

              http://bigdaddiesgarage.com/mini-cat-cel-fix.html

              eğer buna benzer bir şeyi sanayide yaptırabilirseniz en temizi kanaatimce böyle olur. aracın orjinal yazılımına da elletmemiş olursunuz.
              2009 JCW Dark Silver / Black
              BC1182 Stock to the bone...

              Yorum Yap


                #8
                Ecufastte cozduler sukur dp denmis


                Sent from my iPad using Tapatalk HD

                Yorum Yap

                Hazırlanıyor...
                X