Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

direksıyon ıle ılgılı sorun..

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

direksıyon ıle ılgılı sorun..

hayırlı bayramlar hayırlı aksamlar arkadslar mını konusunda yenıyım 2004 model 2 aracım var arada dıreksıyon sertlesıyor zorla cevırıyorum bazen kendı duzelıyor hemen bazende kontak kapatıp acıyorum nedenı nedır acaba?

Hidrolik yağı olabilir bir ihtimal, akla ilk gelen bu olur.

Fakat size önce "Üyelerimiz bölümünde kendinizi tanıtın" şeklinde uyarı gelir, sonra bayramdan fırsat bulup foruma bakan arkadaşlar olursa yardımcı olacaklardır.

İyi bayramlar..

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum Yap

cok tesekkur ederım yag kabına baktım eksık degıl benımde aklıma o gelmıstı.

Yorum Yap

Aslı mustafaeren tarafından gönderilmiş Mesajı göster
        hayırlı bayramlar hayırlı aksamlar arkadslar mını konusunda yenıyım 2004 model 2 aracım var arada dıreksıyon sertlesıyor zorla cevırıyorum bazen kendı duzelıyor hemen bazende kontak kapatıp acıyorum nedenı nedır acaba?
        bu dıreksyon pompasıydı galıba ondan kaynaklanıyo surucu tarafına denk gelıyo arabanın alttarafında ve bazen cok basıt bı sorunu oluyo benım bıldıgım ve baska bı aracta karsılastıgım bı meseleydı bu sponsorumuz ve teknık modlarımız konuyu gorduklerınde teşhisi koyacaklardır sorununa .
        IS IT LOVE?

www.MINIClubTR.com

sigpic

Yorum Yap

egerki direksiyonu cewirdiginde direksiyondan elektrik sesi geliyorsa direksiyon pompası degil. direksiyon kutundaki kramer mili ve keçelerinde problem ola bilir egerki direksiyon kutun bozuksa kesinlikle tamir yoluna gitme senden tamir parası ve torna parası 600-700 alacaklar yerine aksarayda sıfır kutu satan yer var 800 tl sıfır taktır direksiyon pamuk gibi olsun ..

Yorum Yap

elektrık sesı gelmıyor abı sankı toros dıreksıyonu oluyor bı anda aracın dıreksıyou ve tam sonuna kadarda donmuyor dıreksıyon normaldede sert gercı bılmıyorum aracın ozellıgıdır belkı ama 4 5 gundur mesela hıc yapmadı gecen yağmur yagdıgında 2 defa yaptı acaba temazsızlık mı var dıyorum 800 tl ıse dıreksıyon kutusu yenısını alırım dedıgın gıbı en mantıklısı

Yorum Yap

Mrb bence aracının sorunu direksiyon pomapası R50 ve R53 lerde sıkça görülen kronik bir arıza pompayı ve pompa fanını değiştirsen sıkıntın ortadan kalkacak eminim.Yedek parça konusunda yardımcı olurum OTO HÜRMAK GÖKHAN 0532 705 41 05

Yorum Yap

Benim araçta da aynı sorun var. 2002 - 2005 model R50, R52, R53 'lerde kronik bir problemmiş.

Lütfen şu konuyu da inceleyin:
                http://www.miniclubtr.com/forums/sho...-Fan%FD-Sorunu

[FONT=Impact]BORN FROM JETS[/FONT]

Yorum Yap

Direksiyon pompan arızalı,tamir yoluna gitmeni önermem sıfır orijinal bir pompa alıp takıcaksın sorun ortadan kalkacak.Aracın üzerinde eğer fabrikasyon jant lastiği yoksa daha büyük ebattta jant lastik kullanıyorsan fabrikasyona dönmeni şiddettle öneririm fabrika verileri harici jant lastik ebatını büyüterek kullanmak pompayı yorar.
                  sigpic

Yorum Yap

Maalesef ben de kronik hastalığa kapıldım, direksiyon artık hidrolik değil
                    16CPR31 R53 Electric Blue

Yorum Yap

Aksine, OEM jant cok agir. Hafif jant ile direksiyon pompasinin omrunu uzAtirsiniz bence
                      1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
                      2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
                      4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
                      5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Lastiğin tabanı geniş olduğunda sürtünme direnci daha fazla olduğundan direksiyon pompasını daha çok zorlayabilir.

Her halükarda bu pompanın bu kadar çabuk arızalanmaması gerekiyor.

Yorum Yap

Lütfen şu linkteki konuya bir balın: http://www.miniclubtr.com/forums/sho...2870#post52870

Sizin aracınızında arıza yaptığını bildireceğim Borusan Oto ya izninizle?

Aslı 16CPR31 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                          Maalesef ben de kronik hastalığa kapıldım, direksiyon artık hidrolik değil
                          En son düzenleyen erk1n; 24-12-13, 11:15.

Yorum Yap

bendede aynı sorun var ama tamamen gitmiş değil yarı hidrolik diyebiliriz ayrıyetten sesde var benimkinde

Yorum Yap

Direksiyon pompası olabilir sorun büyük ihtimalle ön amortisör kule takozlari patladigi zaman direksiyon pompası na aşırı yük biniyo bundan dolayı pompa fazla yoruluyo ve bozulabiliyo pompaniz bozuk olmayabilir belkide sadece ön kule takozlarınızda patlamıştır kontrol edilirse daha net bilgi elde edilebilir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                              X