Bikaç günden beri dikkatimi çeken bi durum var arabanın suyu vs si tam oldugu halde normalden fazla bi ısınma oluyo ve park ettikten sonrada fan açılıp 2. kademede soğutuyo arabayı sebebini çok merak ediyorum.Yağı var suyu var fan çalışıyo ? Ne olabilir acaba bu şekilde bi durumla karşılaşmış olan varmıdır acaba.
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Aşiri isinma nedendir acaba?
Çöküş
X
-
Aslı GOKHAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterBikaç günden beri dikkatimi çeken bi durum var arabanın suyu vs si tam oldugu halde normalden fazla bi ısınma oluyo ve park ettikten sonrada fan açılıp 2. kademede soğutuyo arabayı sebebini çok merak ediyorum.Yağı var suyu var fan çalışıyo ? Ne olabilir acaba bu şekilde bi durumla karşılaşmış olan varmıdır acaba.
-
gokhan hoca aynı sorun bende de var ama benim kinin sebebi belli alta v1 intercooler var ondan yapıyor özellikle üst devirlerde zorladığımda yapıyor,, ama küçük bir fikir veriyim araba r53 ise belki intercooler içi yağ kalıntıları dolmuş olabilir eğer arabanda oil catch can yoksa bundan yapabilir,, yada alt kartel kapağı veya yağ soğutucu üzeri çamur yağ kaplamış olabilir,, yada radiatorun içi kireç yada yüksek ısıdan dolayı oluşan tam ismini hatırlamadğım bi madde yapıyor ve radiatorun içindeki borulara yapışarak devirdaim pompasının bastığı suyun sıkışarak geçmesine neden oluyor bu da hemen yetersiz soğutma hemen sıkışarak geçtiği için ısınımaya neden oluyor,, yada superchargerin kayışı kendini salmış olabilir yani kayış dönerken gerekli dönmeyi kasnak üzerinde sağlamıyordur,, (bu arada supercharger ile devir daim pompası aynı kasnak üzerinden tahrik alıyor),,, son olarak benim başıma gelmişti erken fark ettim ama su azaltıyordu günlük 0,5-1 lt arasında devir daimin motor bloğu üzrine oturan conta patlamış ufak ufak damla halinde kaçırıyordu,,,, benim sorunu çözmeye kafa yorarken ki dönemden aklımda kalanlar bunlar,,, umarım önemli birşey değildir,,yağını da bir kontrol et istersen eğer elinin üzerinde siyah bir leke(kurum şeklinde) bırakıyorsa değiştir yağını ve yağ filtreni,, umarım sorunu çözersin,,, şimdilik arabayı fazla üst devirlerde kullanma,, yüksek vites küçük devir yormazsın miniği
Yorum Yap
-
Aslı shemsy tarafından gönderilmiş Mesajı göstergokhan hoca aynı sorun bende de var ama benim kinin sebebi belli alta v1 intercooler var ondan yapıyor özellikle üst devirlerde zorladığımda yapıyor,, ama küçük bir fikir veriyim araba r53 ise belki intercooler içi yağ kalıntıları dolmuş olabilir eğer arabanda oil catch can yoksa bundan yapabilir,, yada alt kartel kapağı veya yağ soğutucu üzeri çamur yağ kaplamış olabilir,, yada radiatorun içi kireç yada yüksek ısıdan dolayı oluşan tam ismini hatırlamadğım bi madde yapıyor ve radiatorun içindeki borulara yapışarak devirdaim pompasının bastığı suyun sıkışarak geçmesine neden oluyor bu da hemen yetersiz soğutma hemen sıkışarak geçtiği için ısınımaya neden oluyor,, yada superchargerin kayışı kendini salmış olabilir yani kayış dönerken gerekli dönmeyi kasnak üzerinde sağlamıyordur,, (bu arada supercharger ile devir daim pompası aynı kasnak üzerinden tahrik alıyor),,, son olarak benim başıma gelmişti erken fark ettim ama su azaltıyordu günlük 0,5-1 lt arasında devir daimin motor bloğu üzrine oturan conta patlamış ufak ufak damla halinde kaçırıyordu,,,, benim sorunu çözmeye kafa yorarken ki dönemden aklımda kalanlar bunlar,,, umarım önemli birşey değildir,,yağını da bir kontrol et istersen eğer elinin üzerinde siyah bir leke(kurum şeklinde) bırakıyorsa değiştir yağını ve yağ filtreni,, umarım sorunu çözersin,,, şimdilik arabayı fazla üst devirlerde kullanma,, yüksek vites küçük devir yormazsın miniği
arabayı cok yoran bı adam degılım sadece nadır zamanlarda en ust ne varsa oraya zorlarım oda bır anlık
Yorum Yap
-
Aslı GRKM tarafından gönderilmiş Mesajı gösterSu sogutma sistemine intercooler in bir etkisi yok arkadaslar. Cemin bahsettigi sey ilk seri r53lerde ki durum , daha dogru bir dusunce diyebiliriz aslinda.1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD
Yorum Yap
-
Aslı katakunti tarafından gönderilmiş Mesajı göstergökhan hocam soruna çözüm bulabildiniz mi ? Sanki bende de fan geç devreye giriyor gibi.
Yorum Yap
-
Başkanım bende de çok oluyordu, zaten r53'lerde ısınma sorunu vardı ben 82 termostat ve gp intercoller takmıştım çok faydası oluyor fanla bir alakası olacağını sanmıyorum ve motor yağınıda çok fazla geçiktrme 3000-4000 km sonra yenile ben castrol 10/60 yağ kullanıyordum.
Sent from my iPhone using Tapatalksigpic[FONT=Arial Black][/FONT]
Yorum Yap
-
Aslı YAGCI tarafından gönderilmiş Mesajı gösterBaşkanım bende de çok oluyordu, zaten r53'lerde ısınma sorunu vardı ben 82 termostat ve gp intercoller takmıştım çok faydası oluyor fanla bir alakası olacağını sanmıyorum ve motor yağınıda çok fazla geçiktrme 3000-4000 km sonra yenile ben castrol 10/60 yağ kullanıyordum.
Sent from my iPhone using Tapatalk1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD
Yorum Yap
-
Aslı YAGCI tarafından gönderilmiş Mesajı gösterBaşkanım bende de çok oluyordu, zaten r53'lerde ısınma sorunu vardı ben 82 termostat ve gp intercoller takmıştım çok faydası oluyor fanla bir alakası olacağını sanmıyorum ve motor yağınıda çok fazla geçiktrme 3000-4000 km sonra yenile ben castrol 10/60 yağ kullanıyordum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aslı byrioo tarafından gönderilmiş Mesajı gösterabi aynı sorun bende de var bende cumartesı senın yanındayım bizim diger işide unutma
Yorum Yap
Yorum Yap