Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Kayış-Volan `dan gelen cik cik cik ses :((

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Kayış-Volan `dan gelen cik cik cik ses :((

Değerli arkadaşlar,
    Aracımın V kayışı Kasnak bilya(Gergi) dahil hepsi değişti(1500-2000 Km ancak olmuştur). Fakat motor soğukken ilk çalıştırmada cik cik cik sesler 1 dk boyunca gelmeye devam ediyor ve bir süre sonra kesiyor. Devir yükseldikçe artmaya devam ediyor ses ve harket halindeyken bir süre sonra kesiyor.
    Ötme anında birazcık su döküyorum 10 saniye kesiyor, tekrar ötüyor. Çözüm bulamıyorum bulduramıyorum. Ses artık midemi bulandırıyor.
    Videoyu da yüklüyorum yardımlarınız öneri görüşlerinizi bekliyorum

Sanırım kayışların elastikii özelliği gitmiş bir süre çalışıp, ısınıp genleştikten snrada sesi kesmesi normal kesinlikle su dökmeyin derim. Ya bi servise götürün kayış spreylerinden sıksınlar yada kendiniz alıp deneyin bu sprey bi nevi kayışın yağlanmasını sağlıyor.

Not: tamamen kayış üzerinden varsayımla yola çıktım, yanlışım olabilir daha bilgili arkadaşlar mutlaka yazıcaktır..

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    sigpic

ANIL AYDIN

34ANL09
    34ANL60

Yorum Yap

Aslı ANL09 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
      Sanırım kayışların elastikii özelliği gitmiş bir süre çalışıp, ısınıp genleştikten snrada sesi kesmesi normal kesinlikle su dökmeyin derim. Ya bi servise götürün kayış spreylerinden sıksınlar yada kendiniz alıp deneyin bu sprey bi nevi kayışın yağlanmasını sağlıyor.

Not: tamamen kayış üzerinden varsayımla yola çıktım, yanlışım olabilir daha bilgili arkadaşlar mutlaka yazıcaktır..

Kayışı değiştirdiler gözümün önünde, ama nasıl bir kayış kalitesi nedir onu bilmiyorum, gözümden kaçmış olabilir.Su dökmemizin nedeni şuymuş. Su sesi keser ise kayıştan kesmez ise şarz dinamosunun volanından imiş.(kasnakların değiştiği varsayımı altında ki değişti hepsi)

Yorum Yap

Ozaman sponsorumuz olan a.y.n. auto servise sormanınızı öneririm kesinlikle yardımcı olucaklardır.

sigpic

ANIL AYDIN

34ANL09
        34ANL60

Yorum Yap

kayis diye dusunuyorum, farkli marka bir aracimda yasadim problemi, a.y.n. bi sekilde giderdi ama ne yaptiklarini kesinlikle hatirlamiyorum (kayis degismedi). gorduklerinde yazarlar muhtemelen
          doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
          2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
          3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
          4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
          5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
          6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
          7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
          8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

kardeşim yanlış anlama ama o motordan başka sesler çıkmadığına dua et bi temizle onu ya bir r50 kullanıcısı olarak aracımın motorunu silikon sprey ile her ay düzenli temizler parlatırım temizlerim. gelelim şikayetine bendede aynı sıkıntı vardı genelde soğuk havalarda oluyordu ötme sesi kayışın soğuktan gerilmesinden meydana geliyor bide kayış kanallarının pislenmesinden kaynaklanıyor ayn yusuf abi kayışı değiştirme gereği duymadan kayışın içini temizleyerek sıkıntımı giderdi sağolsun. eğer o kasnakların bir ayarı varsa kayışı kasnakta çok gergin bir şekilde bıraktıysa ustan sorun ondan da olabilir. istanbulda ikamet ediyosan sponsorumuz a.y.n. auto uğramanı şiddetle tavsiye ederim.
            #GAP26

Yorum Yap

Aslı Yakup Karasakız tarafından gönderilmiş Mesajı göster
              eğer o kasnakların bir ayarı varsa kayışı kasnakta çok gergin bir şekilde bıraktıysa ustan sorun ondan da olabilir. istanbulda ikamet ediyosan sponsorumuz a.y.n. auto uğramanı şiddetle tavsiye ederim.
              Yakup Selam,

Kayışın gerilmesi gerekir zaten, bollaştığında sıkıntı olur. Kayışın ömrü bitmiş olabilir, sıyırmış olabilir.. Ama fazla gergin diye bu sesi çıkartması yanlış bence.
              Başına gelen bir olay mı oldu bununla ilgili ?
              1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
              2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
              4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
              5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                Yakup Selam,

Kayışın gerilmesi gerekir zaten, bollaştığında sıkıntı olur. Kayışın ömrü bitmiş olabilir, sıyırmış olabilir.. Ama fazla gergin diye bu sesi çıkartması yanlış bence.
                Başına gelen bir olay mı oldu bununla ilgili ?
                Selam usta mrb,

Kayişin dahi yeni değiştiğini söylemiş arkadaş elbette kayiş gergin olucak ama haddinden fazla bi gerginlik varsa ondan olur diye söyledim. benim başıma gelen kayişin kanallarının toz ve pislikten dolup kasnakda rahat hareket edemediği için ses yapıyordu yusuf abi aracı çalışır vaziyette lifte aldı düz tornavida ile dönen kayişin içini temizledi sorun düzelde yeni değişen kayişin kasnağın bilyanın ses yapması bence ayarla alakalı olabilir ama tabi son söz yusuf abinin görmesi yeter
                #GAP26

Yorum Yap

Selam usta mrb,

Kayişin dahi yeni değiştiğini söylemiş arkadaş elbette kayiş gergin olucak ama haddinden fazla bi gerginlik varsa ondan olur diye söyledim. benim başıma gelen kayişin kanallarının toz ve pislikten dolup kasnakda rahat hareket edemediği için ses yapıyordu yusuf abi aracı çalışır vaziyette lifte aldı düz tornavida ile dönen kayişin içini temizledi sorun düzelde yeni değişen kayişin kasnağın bilyanın ses yapması bence ayarla alakalı olabilir ama tabi son söz yusuf abinin görmesi yeter
                  Eyvallah cevaplar için,
                  Kayış otomatik gergi zaten fazla yada az gerilme durumu yok, Arefe günü olayı çözdüm, gittim continental kayış aldım ve ses gitti. Kayış kesinlikle kaliteli olmalı
                  Motor temizleme işine gelirsek vallaha ankarada yollar toz toprak ve yağmur yağıyor sürekli temizlesek ne fayda temizlemesek ne fayda diyeceğim Ne kullanıyorsan paylaş bizimle biz de temizlik işine girelim havalar düzelmişken.

Yorum Yap

Aslı Tibuk5361 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                    Eyvallah cevaplar için,
                    Kayış otomatik gergi zaten fazla yada az gerilme durumu yok, Arefe günü olayı çözdüm, gittim continental kayış aldım ve ses gitti. Kayış kesinlikle kaliteli olmalı
                    Motor temizleme işine gelirsek vallaha ankarada yollar toz toprak ve yağmur yağıyor sürekli temizlesek ne fayda temizlemesek ne fayda diyeceğim Ne kullanıyorsan paylaş bizimle biz de temizlik işine girelim havalar düzelmişken.
                    sorununun hallolmasına sevimdim motor temizliğine gelince önce motorunu yıkatacak güzel bir yıkama bulman lazım aracın beyinini ve diğer elktronik aksamına kesinlikle muhafaza edip güzelcene temizlettikten sonra winkel silikon sprey ile haftalık düzenli temizliğini yapabilirsin.
                    #GAP26

Yorum Yap

sorununun hallolmasına sevimdim motor temizliğine gelince önce motorunu yıkatacak güzel bir yıkama bulman lazım aracın beyinini ve diğer elktronik aksamına kesinlikle muhafaza edip güzelcene temizlettikten sonra winkel silikon sprey ile haftalık düzenli temizliğini yapabilirsin.
                      Eyvallah çok teşekkür ediyorum, en kısa zamanda yıkama işine giriyorum

Yorum Yap

Ayn auto motor yikama yapiyor bu arada bilginize
                        doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
                        2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
                        3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
                        4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
                        5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
                        6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
                        7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
                        8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                          Ayn auto motor yikama yapiyor bu arada bilginize
                          Abi adam ankarada

Tibuk5361 kardeşim biraz önce temizledim motoru böyle olmazsa içim rahat etmiyor çünkü
                          Eklenen Dosyalar
                          #GAP26

Yorum Yap

Abi adam ankarada

Tibuk5361 kardeşim biraz önce temizledim motoru böyle olmazsa içim rahat etmiyor çünkü
                            [ATTACH]6332[/ATTACH]
                            Benim motor böyle olursa ve yine bi yerlerinden değişik sesler gelirse Yemin Ederim benzin döküp yakarım arabayı ) Maşallah Şiir gibi görünüyor.

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                            X