Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Aşırı yakma, silkeleme...

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Aşırı yakma, silkeleme...

Öncelikle herkese merhaba;

Arkadaşlar ben aracımı yeni aldım 2004 R53. Bi kaç sorunum var sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak istiyorum.

1. Sorunum aracım sabahları yüksek devirde çalışıyor ve devirde sürekli dalgalanma oluyor. Boğaz kelebeğini temizlettirdim bujileri NGK orjinal ile değiştirdim fakat hiç bir şey değişmedi.

2.Yolda sakin halde seyir ederken yani araç yavaş yavaş devirlendiğinde 3-4bin devir arası silkeleme oluyor.

3.Yakıt sarfiyatım aşırı fazla ışık yandığında 50 tl lik benzin alıyorum 50-60km yol gidiyorum.

4.Olarak ise egzoz hiç patırdamıyor. Headers var kat iptali var sanırım emin değilim, birde oneball yapılmış fakat sağ kazan yerine sol kazan iptal edilmiş.

Bulunduğum ilde bu araçtan anlıyan usta yok (

Okuyan yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Hangii ilde ikamet ediyorsunuz? Istanbula gelme sansiniz olmasa bile sponsorumuz ayn yi arayip genel fikir alabilirsiniz, ancak onlar da gormek isteyeceklerdir araci
    doayen!

1) 34 DOA 29 - R56 Midnight Black JCW '12
    2) 34 DOA 29 - R56 Thunder Gray GP2 '13
    3) DOAYENS - R56 Midnight Black Cooper S '13
    4) 7KVC909 - R53 Astro Black Cooper S '06
    5) 34 DOA 06 - R59 Midnight Black Cooper S Roadster '13
    6) 34 UT 5348 - R53 Thunder Blue GP '06
    7) 34 DOA 06 - R53 Cosmos Black Cooper S '05
    8) 34 DOA 90 - R59 White Silver JCW Roadster '14

Yorum Yap

Yazmayı unutmuşum özür dilerim. Bolu da ikamet ediyorum.

Yorum Yap

Baska bi fikri olan yokmu arkadaslar. Istanbula gelme şansim yok.

Yorum Yap

Bahsettiginiz sogukta yuksek devir calismasi normal.. Genelde cogu araba bunu yapar, eger yazilimla iptal edilmediyse.
          3-4 bin arasinda sarsma var ise yazilimsal olabilir diye dusunuyorum. Charger'a cok hakim olamadim ama bununla ilgili olabilir, motor kulaklarinida kontrol ettirseniz fena olmaz (motor kulagi olsa her devirde yapmali)

Yakitin fazlaligi tamamen yazilimla alakali. Neye gore fazla ? R53 zaten fazla yakan bir arac Ben ornegin 100 tlye 180 km 200 km gidebiliyordum max.

Tavsiyem bu dertleriniz icin tecrubeli bir ekipten destek almalisiniz. R56 olsa daha fazla yardimci olabilirdim, r53u cok bilmiyorum malesef
          1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
          2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
          4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
          5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Aslı Kekuti tarafından gönderilmiş Mesajı göster
            Bahsettiginiz sogukta yuksek devir calismasi normal.. Genelde cogu araba bunu yapar, eger yazilimla iptal edilmediyse.
            3-4 bin arasinda sarsma var ise yazilimsal olabilir diye dusunuyorum. Charger'a cok hakim olamadim ama bununla ilgili olabilir, motor kulaklarinida kontrol ettirseniz fena olmaz (motor kulagi olsa her devirde yapmali)

Yakitin fazlaligi tamamen yazilimla alakali. Neye gore fazla ? R53 zaten fazla yakan bir arac Ben ornegin 100 tlye 180 km 200 km gidebiliyordum max.

Tavsiyem bu dertleriniz icin tecrubeli bir ekipten destek almalisiniz. R56 olsa daha fazla yardimci olabilirdim, r53u cok bilmiyorum malesef
            İlginiz için teşekkür ederim. Bende ateşleme bobini ve buji kablolarından şüpheleniyorum. Benden önceki sahibi MSD buji kablosu takmış fakat ateşleme bobini OEM. Burda bi abimiz var klasik Mini ci bugun onu gördüm sohbet ettik çarşamba günü bakıcaz inşallah.

Yakıt konusuna gelince keşke bende 100tl ye 180-200 gidebilsem yarı sakin yarı agresif kullanımda 100tl ye 110-120km anca yapabiliyorum Dikkatimi çeken başka bir hususta rölantideyken çok yakıyor yol bilgisayarı 100km/14lt gösterirken 5dk çalışsın bi bakıyorum 16lt olmuş Aslında arabamı çok seviyorum ama bu sorunlar beni araçtan soğutuyor

Yorum Yap

Yakit kesinlikle normal degil zaten, ama yazilimsal olma ihtimali yuksek.
              doayen!

Yorum Yap

bahsedilen sorunların birden fazla nedeni olabilir orjinal bir diagnos a bağlayıp arıza arama imkanınız varsa sorunun çözümü için daha sağlıklı olur yine olmadı istanbula gelmeniz halinde elimizden gelen yardımı gösteririz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                  Yakit kesinlikle normal degil zaten, ama yazilimsal olma ihtimali yuksek.
                  Yazılımı nasıl düzelttircez? Remap mi yaptırcaz? Eğer öyleyse burda sadece Megachips var onlarda yeni bayilik aldılar pek bi tecrübeli olduklarını düşünmüyorum. Ben stockda binsem olur gerçi..

Yorum Yap

Aslinda yolunuzun dustugu bir zamanda istanbula getirmenizi tavsiye edicem ama, biraz km farki var o yuzden israr edemiyorum
                    doayen!

Yorum Yap

Aslı DOA29 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                      Aslinda yolunuzun dustugu bir zamanda istanbula getirmenizi tavsiye edicem ama, biraz km farki var o yuzden israr edemiyorum
                      Valla burda düzeltmezsem kaçınılmaz son İstanbul gibi duruyor Bu arada foruma yeni üye oldum fakat çok güzel ve sıcak bir ortam var inanılmaz hoşuma gitti 2 gündür gece yarılarına kadar konuları okuyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim

Yorum Yap

Aslı AYN Auto tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                        bahsedilen sorunların birden fazla nedeni olabilir orjinal bir diagnos a bağlayıp arıza arama imkanınız varsa sorunun çözümü için daha sağlıklı olur yine olmadı istanbula gelmeniz halinde elimizden gelen yardımı gösteririz.
                        Ustamın dediği gibi, bir çok nedeni olabilir.
                        Bahsettiğiniz sorunların sebebi tek bir nedende olmayabilir
                        En doğru çözüm aracı okumanız olacaktır.

En kötü, sahibinden.com'da OBD satılıyor. Ondan alın, telefondan sorunun ne olduğunu okursunuz
                        1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
                        2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
                        4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
                        5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

Yorum Yap

Aslı morpheus tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                          Valla burda düzeltmezsem kaçınılmaz son İstanbul gibi duruyor Bu arada foruma yeni üye oldum fakat çok güzel ve sıcak bir ortam var inanılmaz hoşuma gitti 2 gündür gece yarılarına kadar konuları okuyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim
                          Cok tesekkurler, tekrardan hosgeldiniz ailemize bulusmalarda da gorusmek dilegiyle...
                          doayen!

Yorum Yap

Bugun sabah buji kablosu ve bobinleri arkadasimin araciyla degistirip test ettik. Fakat degisen hic birsey olmadi. Birde video cektim fikir olmasi acisindan.

En son düzenleyen morpheus; 25-06-15, 00:55.

Yorum Yap

egzantrikli gibi calisiyor bu ara ara gaz verme problemi benim gpmde de var, anlamsiz bir sekilde gaz veriyor...
                              doayen!

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                              X