Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Daha fazla soğuk hava için ne yapmaliyiz?

Çöküş
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

Daha fazla soğuk hava için ne yapmaliyiz?

Açık hava filtrelerimizin aldıkları soğuk havayeterlimidir? Arttırmanın faydası varmıdır var ise ne şekilde yapılır?
    Örnek olarak benim arabanın resmini yüklüyorum nereden nasıl olur?

Uploaded with ImageShack.us
    IS IT LOVE?

www.MINIClubTR.com

sigpic

Ustunu kapat filtrenin kutu gibi olsun cam onune ufak scoop aliyosun abi havayi basiyosun iceri yeterlidir bi bilgisayarin basina otursam detayli paylasicam

Yorum Yap

pek fazla bi alternatifimiz yok zaten r53 ler olarak yurt dışında birkaç farklı uygulama var ama hem kesip biçmek gerekiyor ki çoğumuz yapmaz sanıyorum hem de ne kadar verimli olduğu tartışılır..
      arenin dediği gibi üstü kapatılabilir ama zaten kaput neredeyse tamamen örtüyor üstünü, çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum..

Yorum Yap

Benim nacizane fikrime göre de kapalı kutu soğuk için çok daha sağlıklı olacaktır...

Yorum Yap

nekadar soğuk hava okadar verim dir. Motor nekadar soğuki hava çekerse okadar rahat ve performans lı çalışır. Bencede kapağını kapat abi. Flitre yi koya biliceğin başka bir yer bildiğim kadarı ile yok.
          sigpic[FONT=Comic Sans MS]which is LOVE??? [/FONT]

Yorum Yap

Arabalarimizin uretim biciminden kaynakli filtreler on camin hemen onunde bulunuyor. Zaten kaputumuzun alti cok kucuk, neredeyse havanin dolasabilecegi yer yok. Hal boyle olunca turbo ve motor icerisinin sicakligini sacma sapan derecelere cekiyor. O yuzden acik hava filtresi kullanmak extra scoop olmadigi surece performansi dusurecektir..

Zaten bu sebepten Acik filtrelerin yaz aylarinda kullanilmamasi gerektigi gercegini unutmamak gerek. Hem sicak hemde ulkemizdeki artan toz orani performansin disinda motorun omrunde de azalmalar gosterir.

Yine yarim dogru hareketlerden birisi acik filtreyi motorun onune, tamponun hemen arkasina tasimak olacaktir. Ancak burda da emme manifolduna gidecek borunun olusturdugu kivrimlar havanin iceri hizli ve efektif bir sekilde emilmesini engelleyecektir. Ayriyetten ne kadar izolasyon yapilirsa yapilsin uzun bir boru kullanilacagindan manifolda kadar kullanilan boru butun sicagi emecektir. Boylece daha da vasat bir performans sergileyecek.

Ben genelde kapali kutu sunger filtreden yanayim. Bunlarin bile ne kadar cabuk kirlendigini siz biliyorsunuz. Acik filtrenin zararlarini siz dusunun..
            www.haktankeskin.com

Yorum Yap

en temizi kuresel isinmaya engel olun

zaten MINI buzul cagina girmisiz (saka degil)
              www.haktankeskin.com

Yorum Yap

Cam Açin Cam

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                X