Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Otomatik-Triptonic Şanzıman Sorunu :(

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

    Otomatik-Triptonic Şanzıman Sorunu :(

    Değerli Forum üyeleri, mini kullanıcıları...
    2002 model mini one 1.6 aracımı daha 05.12.2014 tarihinde alarak aranıza katıldım.(152.000 Km)
    Aracımda anlam veremediğim bir sorun var. Aracı sabahları veya 5-6 saat bekletip çalıştırdıktan sonra N konumdan D konumuna aldığımda araç titreyerek ve silkelenerek stop ediyor. R-N-P de sorun yok ayrıca triptonic olarak kullandığımda seyir halinde 1-2-3-4-5-6 da sorun yok. Sadece soğuk motorun ilk çalışmasında D`ye alındığında stop ediyor. Gün içinde motoru söndürüp tekrar çalıştırdığımda veya ışıklarda dururken N ye alıp hareket etmeye yakın D ye aldığımda yine sorun yok. Çok ufak bir titreme ile tekrar hareket edebiliyorum tekrar fakat belirttiğim gibi günün ilk çalıştırmasında araç stop ediyor. sabahları D ye alıp tam silkelenirken gaza bastığımda yine hareket edip yol alabiliyorum.
    Ankara şaşmaz`da bir bmw ustasına götürdüğümde "şanzıman yağını değiştirelim" teklifini iletmeme rağmen boşuna masraf etme şanzımancıya gidelim cevabı aldım ve şanzımancı da direk 4000 tl masraf çıkardı sebebide Araç D`ye ilk geçişte kaçırıyormuş.
    Ben anlam veremedim üstadlarımın bilgi birikiminden faydalanmak isterim...
    En son düzenleyen Tibuk5361; 09-12-14, 18:09.

    #2
    Sizden önceki sahibinden bu konuda bilgi aldınızmı yada şanzıman ile alakalı bir kayıt varmıdır belki sizden önce bir müdahale olmuştur. Ustamızda kkonuyu görünce yorumlayacaktır.
    IS IT LOVE?

    www.MINIClubTR.com

    sigpic

    Yorum Yap


      #3
      Hiçbir bilgisi yok ve aracın gayet düzgün çalıştığını iddia ediyor.Kısacası onun söylediklerine itibar etmiyorum. Şanzıman yağı hiç değişmemiş net bilgim budur şimdilik.Müdahale olup olmadığı konusunda da bir bilgi yok. Yani en son kullanan şahıs ettirmemiş.

      Yorum Yap


        #4
        Şanzuman yağını degistirmek sorunu cozmeyecektir ve yeni sorunlar ortaya cikaracaktir otomatik şanzuman için verilen fiyat için ise yorum yapamayacağım

        Yorum Yap


          #5
          Şanzıman beyni arızalıymış, ama sadece "mış-mış-mış". Yani kesin bir bilgi yok. Kronik bir arıza olduğunu minilerin beyinlerinin sürekli arıza verdiğini ama şanzımanın gayet sağlam olduğunu gittim 5 ayrı şanzımancı farklı tarzda bana söylediler. Ama dediğim gibi beyinden olabilirmiş ve beynin değişmesi gerekmiş ve sıfır beynin fiyatı 2.200,00 TL. Tamam değiştirelim dicem ama ya sıfır beyinden sonrada aynısını yaparsa? Bi daha şanzıman işine gir bi yüklü rakam da oraya ver.
          Üstadlara sorum şu, Borusan`a gitsem nokta atışı kesin sorun belirtebilirler mi? yoksa onlarda mı -ebilir, -abilir tarzında işlem yapmaktalar?

          Yorum Yap


            #6
            Bence artik ugrasmayip, sponsorumuza gorunun..

            Sanayide kimle calisirsaniz calisin ama beyincilerden uzak durun.. Dost tavsiyesi, ben kendim beyinci bile olsam arabami kendime emanet etmem
            1) [FONT=Palatino Linotype]34 Y 7475 - R56 WhiteSilver CooperS "JCW" SOLD
            2) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P[/FONT]

            [FONT=Palatino Linotype]3) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" project400! [/FONT]
            4) 34 BKS 66 - R58 Cooper S "JCW" SOLD
            5) 34 AL 7749 - R52 Cooper S - [FONT=Arial Black]EmreMOR[/FONT] SOLD

            Yorum Yap


              #7
              Tek mantıklı çözüm Borusan gibi duruyor.

              Yorum Yap


                #8
                Aslı Tibuk5361 tarafından gönderilmiş Mesajı göster
                Tek mantıklı çözüm Borusan gibi duruyor.
                Acikcasi 2002 model MINI nizi Borusana goturmenizi tavsiye etmem, aracin degeri kadar masraf cikarana kadar ugrasacaklardir, teknik moderator arkadaslarimiz ve Sponsorumuz size gerekli aciklamalari yapmis, birincisi aracinizdaki sanziman cvt yani sccoterlarda kullanilan kayisli varyatorlu MINI'nin uretimini problemli olmasindan dolayi hemen biraktigi sanzimanlardan, normalde yag degisimi bile yapilmasi bozulmasi ve dengesiz calismasina yol aciyor, sanayideki sanzimancilar bile tamirini yapmaktan cekiniyorlar garanti veremedikleri icin, icerisindeki beyin mekanik bir beyindir yag basinci ile calisir ama onun degismesi de sizin probleminiz cozemeyebilir, size tavsiyem cikmacidan problemsiz bir tane bulup almaniz ve takmanizdir yoksa diger turlu astari yuzunden pahaliya gelecektir. Sevgiler saygilar.
                LOVE IS ALL AROUND, IT IS MINI

                sigpic

                www.MINIClubTR.com

                Instagram

                Yorum Yap


                  #9
                  valla ustam benim aracımda 2003 model gurup bilyalarınd ötme vardı bunun için bende 2.500 3.000 tl masraf istediler ama çok salam referansla bir usta buldum bu işi işçilik dhil 750 tl ye hallettirdim allaha şükür sıkıntı yok ve çokda güzel eğer yardımcı olabilirsem şansıman konusunda başım gözüm üstüne
                  #GAP26

                  Yorum Yap


                    #10
                    Vallaha midem bulandı bu işten tamamen, 15 günde Ankara/Şaşmaz da karşılaşmadığım muhabbet kalmadı, 3.750 sıfır şanzıman bulan mı dersiniz araca binmeden masraf maliyeti çıkartan mı dersiniz, şanzıman kaçırıyor diyenler mi olmadı , o çok normal bende de oluyo diyenler, ben bu arabayı babamın bile olsa yapmam diyenler mi, gözümün önünde kavga edip şu miniyi sokmayın dükkana diyenler mi... gerçekten hevesle almıştım ama şuan çok pişmanım. Bir daha Mini`ye binmicem. Ne huzur kaldı ne başka birşey. Allah herkesin yardımcısı olsun.
                    Dip Not: Bu arada şanzıman yağı değişince aracın stop etmesi düzeldi. Fakat D ye alıştaki hafif sarsmalar devam etmekte.

                    Yorum Yap


                      #11
                      usta çok çabuk pes ettin bak şimdi ben aracı aldım 1.500 tl verip genel bakım yaptırdım 3 gün sonra sunroof bozuldu 850 tl ona verdim 1 hafta geçti direksiyon pompası arıza yaptı gittim aksaraydan zf marka üzerindekinin aynısından aldım 1500 tl ona verdim 2 hafta arabaya yemin ederim rahat binmedim baskı balata bitti şanzuman sorunu oldu valeo marka baskı balatayı aldım şanzuman tamire gitti 3 gün de onu bekledim 1700 tl de ona harcadım her defasında gelsin tamirden satıcam dedim ama gece böyle o perdenin altından kapıda yatışı baktığım zaman her defasında yok satmıyorum dedim yani anlıcan kimseyi pek fazla dinleme aracından soğumanın sebebi bu. bu araba diğer arabalar gibi değil anlayan pek usta yok insanların kafasında şu mantık var mini cooper'a biniyo kesin bunda para vardı ve bu arabada usta seninle her türlü oynar altarnatif usta olmadığını oda çok iyi biliyor götür adam gibi ustaya arabanı yaptır sevdandan vaz geçme aşkını ufak bir sorun için bırakma yani
                      En son düzenleyen Yakup Karasakız; 24-12-14, 22:57.
                      #GAP26

                      Yorum Yap

                      Hazırlanıyor...
                      X