Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş
Mesajı göster
Duyuru
Çöküş
Henüz duyuru yok
Motor Yağı Hakkında
Çöküş
X
-
Misafir cevap verdiYok 2012 kasim
-
şimdi şöyle bi durum var artık yağ konusu biraz değişmis sanırım. okullar kapanmadan önce okuluma forddan mühendislerin şefi geldiğinde ders bitiminde bu konuyu ona detaylıca sordum ve bana kesinlikle eğer arabanın bakımı 10 bin deyse öncesinde yağ değiştirmenin hiçbir yararı olmayacağını bunun ispatını ise sayısal verilerle bana gösterdi. benim bildiğim ve uyguladığım ise genellikle 1 bakım zamanına 2 yağ değişimi. fakat bu durumu söylediğimde gerek yüksek sıkıştırmalı motorlar olsun gerekse normal motorlar, artık toleransların çok düşük olması sebebiyle bakım aralıkları ayarlanmış. he ben yinede kafama yatmadığım için bir soru daha sordum. ilk 1-2 bin km rodaj yaparmışçasına motoru yormadan kullansak ve daha sonra 4-5 bin gibi yağ değiştirsek bu araçla sizin önerdiğiniz sıklıkla bakım yapan bir araç 100bin 200bin km sonra aynı olurmu sorusuna ise cevap evetti. dip not olarak belirteyim istedim. bana sorarsanız ben bildiğimi yapmaya devam edeceğim
Bir yorum yaz:
-
2013?Aslı tooncay tarafından gönderilmiş Mesajı gösterHadi ya 14 bin mi? Ben 10k ya yaklastim bilgisayar 15000 sonra servise git diyor henuz.. Teslim ederken de 30k da gel demislerdi..
35KES99 via Tapatalk
Bir yorum yaz:
-
Misafir cevap verdiHadi ya 14 bin mi? Ben 10k ya yaklastim bilgisayar 15000 sonra servise git diyor henuz.. Teslim ederken de 30k da gel demislerdi..Aslı HAKTAN tarafından gönderilmiş Mesajı gösterBu arada yeni MINI'lerimizde İLK BAKIM kilometresi 14bin oldu.
(Mesela benimki 2013, 14bin bakımla basladik. 3bin km olmadi, OBC 9000 km kaldi diyor..
Bir yorum yaz:
-
Bu arada yeni MINI'lerimizde İLK BAKIM kilometresi 14bin oldu.
(Mesela benimki 2013, 14bin bakımla basladik. 3bin km olmadi, OBC 9000 km kaldi diyor..
Bir yorum yaz:
-
Misafir cevap verdi17.000 km ye geliyorum.
sanıyorum 20.000 gibi servise girerim zaten aracı alalı 1 yıl oluyor eylülde..
30.000 de çağırmıştı sevgili kosifler
(Cooper D)
Bir yorum yaz:
-
Ben de 2700 km'deyim. Arabayi son hiz konusunda bir kere zorladim.. Toplamda da 5 kere devirli kullanmisimdir.
Yagi 5bin de değiştirmeyi dusunuyorum.
Sizce?
YAGCI'nin kullandigi yagi almak en mantiklisi gibi?
35KES99 via Tapatalk
Bir yorum yaz:
-
Madem 9500 km oldun bence yagi degistir.daha saglikli oldugunu dusunuyorum.
Ben boyle yaptim.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bir yorum yaz:
-
Misafir cevap verdiSelamlar...
Araci aldigimdan beri daha servise gitmedim.. 25k km de çağırdılar malum.. Araç 9500km oldu.. Yagi ilk bakim gelmeden degistirmek istiyorm.. İcim tahat diil.. Servisten fiyat aldim motor yagi ve filtre filan 150€ cektiler.. Yuh dedim... Koydukları 135TL lik yag!!
Bugun benzincide baktirdm.. Yag biraz eksilme yapmis ama cok temiz degistrme ilave yap diye ogut verdi ordaki abi.. Bide size danisiim dedim.. Ekliim mi komple mi degistiriim?! Yag haala piril piril tertemiz sonucta.. Sadece eksiltmis...
Bir yorum yaz:
-
Dun geceden beri öğrenmek istemediğim bu (: şimdimi geldi aklınaAslı YAGCI tarafından gönderilmiş Mesajı gösterMobilin 10-/60 yağını alacaksın yağı çok yakıyorsa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent via Tapatalk
5 Black.
Bir yorum yaz:
-
Mobilin 10-/60 yağını alacaksın yağı çok yakıyorsa.Aslı soundcLash tarafından gönderilmiş Mesajı gösterYağ yakma konusu nasil olur peki 10-60 a geçersem daha dogrusu hangisini kullanırsam daha az yakar?
Sent via Tapatalk
5 Black.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bir yorum yaz:
-
10-60 ile daha az yakar ama bu kadar eksiltmesi fazla.. geçici değil kalıcı bi çözüm lazım bence bi kompresyon değerlerine baktırın
Bir yorum yaz:
-
Yağ yakma konusu nasil olur peki 10-60 a geçersem daha dogrusu hangisini kullanırsam daha az yakar?
Sent via Tapatalk
5 Black.
Bir yorum yaz:
-
daha zor isinan ve yuksek calisma sicakligina daha uygun yani yaz mevsimi icin olan bir yag diyebiliriz. Araci cok performansli kullanmiyorsaniz 0-30 dan devam edebilirsiniz.
Bir yorum yaz:
-
Yazları sıcak vs kurak kısları soğuk ve yağışlı (: kalın yağ yazları kullanabilirim kısın pek binmiyorum zaten 10/60 nasil bir yağ 0-30 a gore?
Sent via Tapatalk
5 Black.
Bir yorum yaz:

Bir yorum yaz: